Novinky, Správy, Zaujímavosti,

Spoločnosť BYD zaujala schopnosťami svojho nového oceľového dela. Otriasa Seal 06 GT trhom?

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BYDFAN). Spoločnosť BYD sa na európskom trhu preslávila tým, že svojimi technológiami a výkonom vozidiel zo svojho sortimentu zahanbila aj Elonovu Teslu. V piatok v...

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BYDFAN).

Spoločnosť BYD sa na európskom trhu preslávila tým, že svojimi technológiami a výkonom vozidiel zo svojho sortimentu zahanbila aj Elonovu Teslu. V piatok v Číne predstavila nový sedan strednej triedy s karosériou v štýle hatchback. Vozidlo sa dodáva v dvoch pohonných jednotkách a dobrých konfiguráciách. Seal 06 GT v tejto chvíli nemá dôstojného konkurenta.

Spoločnosť BYD sa na európskom trhu preslávila tým, že svojimi technológiami a výkonom vozidiel zo svojho sortimentu zahanbila aj Elonovu Teslu.
Foto: youtube.com/@BYDFAN

BYD Seal 06 GT začína na necelých 18 000 €

Keď BYD oficiálne uviedol na trh v Číne sedan strednej triedy hatchback, bolo jasné, že mu bude ťažké konkurovať. Plne elektrické vozidlo debutuje v štyroch modelových variantoch. Cena sa začína na 136 800 jüanoch za verziu so zadným pohonom a 186 800 jüanoch za verziu s pohonom všetkých kolies.

BYD tentoraz kladie dôraz na športový charakter vozidla. Trojdielny spodný rám, vetracie otvory v tvare písmena L na oboch stranách s čiernym dekorom voštín zdôrazňujú výrazný športový dojem.

Na bočnej strane karosérie, ako sa na športovú verziu patrí, nemohla chýbať plávajúca strecha a skryté kľučky dverí. Na zvýraznenie športových atribútov dizajnéri „vylepšili“ verziu GT novým dizajnom a diskami. V závislosti od pohonu: 18-palcové dvojfarebné päťlúčové disky (2WD) alebo 19-palcové čierne disky s červenými brzdovými strmeňmi (4×4).

V zadnej časti vozidla vidíme, že na zdôraznenie športového charakteru boli použité priechodné svetlá. Tvoria dvojitú štruktúru v tvare písmena L na oboch stranách Seal 06 GT. Na zdôraznenie svojej identity čínsky výrobca pridal aj veľký čierny rám a pútavý dizajn difúzora.

Pokiaľ ide o rozmery karosérie, dĺžka, šírka a výška nového vozidla sú 4630 mm/1880 mm/1490 mm. Rázvor sa predĺžil na 2820 mm, čo je o 30 mm viac ako v prípade modelu Seal 06 (2790 mm).

Športové elektrické GT dostane vedro sedadlá

Interiér modelu Seal 06 GT je v súlade s najnovším dizajnovým štýlom spoločnosti BYD. Volant, v spodnej časti sploštený, celoplošný LCD prístrojový panel, zavesená centrálna ovládacia obrazovka, elektronická radiaca páka sú prvky, ktoré už dávno pozná každý. Pod prístrojovou doskou sa dajú bezdrôtovo nabíjať mobilné telefóny.

Vizuálny zážitok vo verzii GT by mal byť pokročilejší, zatiaľ čo interiér zostáva na výber v dvoch farbách: Shell White a Twilight Blue. Vozidlo má však vpredu vedrové sedadlá s funkciami ventilácie a vyhrievania, ako sa na športovú verziu sluší. Okrem toho je vozidlo vybavené špičkovou verziou inteligentného kokpitu – DiLink 100. Vďaka tomu bude medzi funkciami inteligentné hlasové ovládanie v celom rozsahu, navigácia v jazdných pruhoch a automatické parkovanie. Zoznam výbavy špičkového modelu bude obsahovať 12-palcový head-up displej W-HUD.

Na zvýšenie pohodlia cestujúcich na zadných sedadlách BYD zaradil samostatné výduchy klimatizácie, panoramatickú strechu a úplne rovnú podlahu. Batožinový priestor modelu BYD Seal 06 GT možno zväčšiť na maximálny objem 1 058 litrov. Predný batožinový priestor má objem 45 litrov. Poďme si teda povedať niečo o výkone tohto nového modelu.

Pokiaľ ide o výkon, vozidlo sa dodáva v dvoch výkonových usporiadaniach v závislosti od typu pohonu. Variant s jedným motorom sa objavuje v modeli BYD 06 GT
Foto: youtube.com/@evdrivex1091

Seal 06 GT je označovaný za oceľové delo spoločnosti BYD

Pokiaľ ide o výkon, vozidlo sa dodáva v dvoch výkonových usporiadaniach v závislosti od typu pohonu. Variant s jedným motorom sa objavuje v modeli BYD 06 GT so zadným pohonom. Dodáva sa v dvoch verziách: 160 kW/310 Nm a 165 kW/330 Nm.

Dvojmotorový variant sa objavuje s pohonom všetkých štyroch kolies a vyvinie maximálnu rýchlosť 200 km/h. Maximálny výkon Seal 06 GT je potom 310 kW (421 k) a zrýchlenie na stovku trvá len 4,9 sekundy.

Vozidlo dostane dva akumulátory s kapacitou 59,52 kWh alebo 72,96 kWh. Zodpovedajúci dojazd ( CLTC) bude 505 km, 605 km a 550 km. Seal 06 GT využíva vysokonapäťovú platformu 800 V s maximálnym nabíjacím výkonom 200 kW.

Hatchback strednej triedy, ktorý sa zrodil, aby držal krok s dobou, môže otriasť trhom a zaujať aj mladšiu skupinu zákazníkov. V Číne ho už teraz oslavujú ako malé oceľové delo. Za túto cenu a s dobrými možnosťami výbavy bude VW ID.3 len ťažko konkurovať.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Pečať BYD: Už je čas na restyling v Číne

Spoločnosť BYD má dôvod na oslavu. Jej vozidiel SUV sa predal veľkolepý milión kusov

Dacia zostane pri LPG tak dlho, ako to bude možné. Plánuje až tri nové modely


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Ako si previesť výkon motora v kW na HP(konskú silu)?

20.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TDTVGarage). Staršie vozidlá často uvádzali výkon v konských silách, zatiaľ čo novšie vozidlá používajú kilowatty. Preto niekedy vodiči alebo kupujúci…

Jedna nová pneumatika: smie sa namontovať na vozidlo? Aké sú odporúčania výrobcov?

20.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@1AAuto). Jedna pneumatika je vhodná na výmenu a ostatné sú v dobrom stave - čo potom? Hoci výrobcovia odporúčajú používať…

Voda v nafte: Aké sú prvé príznaky. Dá sa v tejto situácii ešte zachrániť naftový motor?

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@EngineBuilder). Voda v nafte predstavuje pre dieselové motory veľké nebezpečenstvo. Keď je palivo kontaminované, môže dôjsť k mnohým poruchám. Dá…

Systém elektronického boja vytvára flotily fantómových lietadiel

20.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@LeonardoCompany). Spoločnosť Leonardo UK verejne predstavila svoj systém elektronického boja BriteStorm, ktorý umožňuje vzdušným silám preniknúť do nepriateľského vzdušného priestoru…

Nová Corvette ZR1 láme ďalšie rekordy. Je to najlacnejší hypercar na trhu

20.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheTopher). Nová Corvette ZR1 je auto, ktoré ohromilo už v deň svojho uvedenia na trh. Je to najrýchlejšie americké sériové…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov