Elektro, Novinky, Správy, Suv/Crossover, Zaujímavosti,

Elegancia, luxus, terén, nízka cena. Ako je možné vytvoriť SUV Jaceoo 7 z toľkých protikladov?

23.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: youtube.com/@TaurangaMotorCompany). Ak sa pozrieme na najvýraznejšie trendy na poľskom automobilovom trhu, môžeme vidieť najmä dve veci. Dynamicky rastie dopyt po vozidlách SUV, ako aj...

23.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: youtube.com/@TaurangaMotorCompany).

Ak sa pozrieme na najvýraznejšie trendy na poľskom automobilovom trhu, môžeme vidieť najmä dve veci. Dynamicky rastie dopyt po vozidlách SUV, ako aj po vozidlách s luxusnou výbavou. Elegantné SUV zvyčajne nie je vybavené terénnymi schopnosťami a nízkou obstarávacou cenou. To však nikto nepovedal čínskemu konglomerátu Chery, ktorý teraz predstavuje Jaecoo 7, pôsobivé SUV zložené z teoretických protikladov.

Ak sa pozrieme na najvýraznejšie trendy na poľskom automobilovom trhu, môžeme vidieť najmä dve veci. Dynamicky rastie dopyt po vozidlách SUV, ako aj po vozidlách s luxusnou výbavou. Elegantné SUV zvyčajne nie je vybavené terénnymi schopnosťami a nízkou obstarávacou cenou.
Foto: youtube.com/@TaurangaMotorCompany

Nežartujú

Otestujú si čínski výrobcovia, či môžu uspieť v Európe? Nie, už sem prišli s riešeniami, ktoré sa zdajú byť na takýto úspech predurčené. V priebehu rokov najväčší giganti vyvinuli správne technológie, získali inovatívnych dizajnérov a optimalizovali pritom náklady. Výsledok? Automobily, ktoré zaujmú moderným dizajnom a výbavou v kombinácii s cenou, ktorá sa dala len ťažko očakávať.

Oznámenie poľského cenníka pre Jaecoo 7 bolo predstavením hodným najväčších televíznych šou. Každopádne, nedávne podujatie sa konalo v štúdiu ATM vo Varšave, ktoré je takýmito podujatiami známe, a spád konferencie potvrdil, že Číňania sem neprišli za zábavou ani experimentovať.

Takmer pol tisícky hostí, obrovské obrazovky, vynikajúci zvukový systém a veľkolepé osvetlenie. Za takýchto okolností boli predstavené pripravované plány spoločnosti Chery pre poľský trh vrátane cenníka modelu Jaceoo 7 pre Slovensko.

Čo dostaneme v najlacnejšej verzii Jaecoo 7?

Veď Jaceoo 7 v základnej variante stojí len 32 000€ . Pripomeňme, že ide o pomerne luxusné SUV, ktoré už navonok pripomína prémiový segment. Dizajnéri sa inšpirovali prírodou a napríklad masívna mriežka chladiča s rovnými líniami symbolizuje vodopád. Zadná časť a celková svalnatá silueta zasa odkazujú na silu a moc prírodných živlov. Toto 4,5-metrové SUV segmentu C má v základnej cene 10 jednofarebných variantov lakovania alebo štyri dvojfarebné kombinácie. Zaujímavé je, že za žiadnu z nich si nemusíte priplácať, ako je to u celého radu konkurentov.

Čo ešte dostaneme v tomto elegantnom SUV za menej ako 33 000€? O správnu prítomnosť sa postará nielen impozantná silueta, ale aj veľké 19-palcové zliatinové disky v čiernej farbe. Automatické svetlomety sú v technológii LED, rovnako ako zadné svetlá. Zadné okná sú výrazne tónované. Rozpočet postačuje aj na automatické stierače či sadu parkovacích senzorov, ale to najlepšie ešte len príde. O pohodlie sa starajú elektricky nastaviteľné, vyhrievané predné sedadlá potiahnuté ekologickou kožou. Prístrojová doska je čalúnená mäkkou kožou a volant je vybavený 10,25“ digitálnym prístrojovým panelom s vysokým rozlíšením.

Na stredovej konzole sa zasa nachádza 13,2-palcový dotykový displej multimediálneho systému. Práve tu môžeme jednoducho nastaviť automatickú dvojzónovú klimatizáciu, našu obľúbenú hudbu, otvoriť batožinový priestor alebo konfigurovať nastavenia vozidla. Systém sa bezdrôtovo pripojí k nášmu smartfónu prostredníctvom Apple CarPlay alebo Android Auto. Tieto zariadenia budeme môcť aj ľahko a rýchlo nabíjať, keďže špeciálna vanička bude indukčne nabíjať batériu smartfónu výkonom až 50 W. Kompatibilitu s elektronikou zabezpečujú aj USB-A, USB-C a tradičné 12V zásuvky. Drobné predmety si môžete pohodlne odložiť do lakťovej opierky v stredovom tuneli, ktorý – všimnite si – je chladený. Akoby to nestačilo, v strope je roletka, ktorá automaticky otvára veľkú panoramatickú strechu.

Rovnaký motor v základnej aj bohatšej verzii

Pod kapotou sa nachádza vlastný benzínový motor 1.6 T-GDI od spoločnosti Chery Group. Agregát dosahuje výkon 147 koní a ponúka krútiaci moment až 275 Nm. Vo verzii Urban sa tento výkon prenáša na prednú nápravu pomocou sedemstupňovej dvojspojkovej automatickej prevodovky (DCT7). Vďaka tomu je priemerná spotreba paliva 7,5 l/100 km. Pre takéto auto je šprint na stovku možno menej dôležitý, ale aby sme uspokojili zvedavosť, verzia Jaeceoo 7 s pohonom všetkých kolies (FWD) nazbiera z 0 na 100 km/h za 10,3 sekundy.

Pozrime sa teda, čo ponúka drahšia možnosť výbavy Off-Road, ktorej cena je 36 000€ brutto. Motor a prevodovka zostávajú rovnaké, ale pridáva inteligentný pohon všetkých kolies (AWD). Priemerná spotreba paliva sa síce zvýši na 8 l/100 km a zrýchlenie na stovku je 11,4 s, ale všetko vynahradí znásobená nezávislosť v teréne. Auto má mimochodom 7 jazdných režimov pre rôzne situácie (Sneh, Bahno, Piesok, Offroad, Ekonomický, Štandardný, Športový).

Vyššia cena však prispieva aj ku kvalite interiéru kabíny. Multimediálna obrazovka sa rozširuje na veľkosť stredne veľkého notebooku a ponúka uhlopriečku 14,8 palca. Získate zvukový systém Sony s 8 reproduktormi a automatická dvojzónová klimatizácia má funkciu čistenia vzduchu.

Medzi riešenia, ktoré prichádzajú práve v čase zimy, patrí vyhrievané čelné sklo a trysky ostrekovačov, ako aj vyhrievaný volant a zadná lavica. Predné sedadlá dostali prídavnú funkciu ventilácie a bedrová časť vodiča je elektricky nastaviteľná. Skvelým doplnkom je funkcia pamäte polohy sedadla. Okrem toho získavame premietanie základných údajov o rýchlosti alebo navigácie na čelné sklo.

Musíme uznať, že zoznam výbavy je pôsobivý pri pohľade na cenu Jaceoo 7. To však stále nie je všetko, pretože toto SUV má aj v základnej verzii systém hlasového ovládania Hello JAECOO.
Foto: youtube.com/@IDCarsTV

Obe verzie majú spoločné inovácie a bezpečnosť

Musíme uznať, že zoznam výbavy je pôsobivý pri pohľade na cenu Jaceoo 7. To však stále nie je všetko, pretože toto SUV má aj v základnej verzii systém hlasového ovládania Hello JAECOO. Ten umožňuje pomocou hlasových príkazov otvoriť okno, strešné okno alebo nastaviť teplotu v kabíne. Môžeme si tiež nastaviť klímu pre kabínu s ambientným osvetlením vo farbe podľa vlastného výberu.

Možno ešte dôležitejšie je, ako Číňania uprednostnili bezpečnosť. Jaecoo 7 je vyrobený z viac ako 80 % z vysokopevnostnej a ultravysokopevnostnej ocele. Maximálny počet hviezdičiek v bezpečnostných testoch zabezpečuje okrem iného až 10 airbagov vrátane centrálneho airbagu, ktorý oddeľuje vodiča a spolujazdca pri bočných nárazoch. K dispozícii je dokonca aj kolenný airbag

Nechýbajú ani systémy, ktoré pomáhajú predchádzať nepríjemným incidentom. Nové Jaecoo 7 je štandardne vybavené pokročilými asistenčnými systémami vodiča (ADAS). Zoznam zahŕňa inovácie, ako napr:

  • Inteligentný systém predchádzania kolíziám (IES)
  • Systém prevencie vybočenia z jazdného pruhu (LDP)
  • Systém monitorovania mŕtveho uhla v spätných zrkadlách (BSD)
  • Systém monitorovania pozornosti vodiča (DMS)
  • Inteligentný systém kontroly rýchlosti (SAS)
  • Asistent pre jazdu v dopravnej zápche (TJA)
  • Asistent priečneho prejazdu pri cúvaní s automatickým brzdením (RCTA+RCTB)

Súčasťou výbavy sú aj rôzne funkcie na uľahčenie jazdy, ako napr:

  • Adaptívny tempomat s funkciou udržiavania v jazdnom pruhu (ACC)
  • Asistent pre obmedzenie rýchlosti (SLA)

Ďalším dôležitým vylepšením je použitie 540-stupňového kamerového systému, ktorý je zaujímavý už v základnej verzii Urban. To znamená, že môžeme mať výhľad nielen okolo vozidla, ale aj pod ním. Jaecoo 7 sa na Slovensku ponúka so 7-ročnou bezplatnou asistenčnou službou. Záručná doba je 7 rokov alebo 150 000 km.

Plány sú ambiciózne

Nemožno poprieť, že celý balík vyzerá veľmi sľubne, čo sa premieta do ambicióznych predajných plánov pre značku, ktorá je v Poľsku úplne nová. To platí tak pre model Jaecoo 7, ako aj pre menšie SUV Omoda 5, ktoré sa už predáva.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

JAECOO 7 sa stal hitom. Má predpoklady stať sa hviezdou medzi SUV

JAECOO J7 začína útok na predajcov v Španielsku. Aké ceny a výbavu dostalo toto zaujímavé čínske luxusné SUV?

SUV JAECOO 7 má všetko na to, aby sa stalo hviezdou jesene. Otvorili sa prvé rezervačné knihy


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nemci sa vracajú k benzínu a nafte, elektriku si takmer nikto nekupuje. To je ďalšia rana pre elektromobilitu

22.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: youtube.com/@AutoTraderTV). Nemecko je dôležitým automobilovým trhom a často naznačuje smer, ktorým sa uberá celý priemysel. Najnovšie štatistiky ukazujú, že…

Škoda Fabia Rally2 odhalená: Limitovaná edícia, ktorá sa bude predávať len v Španielsku

22.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: youtube.com/@SkodaSpain). Predá sa len 100 kusov. Dobrý deň, Fabia RS? Túto poctu zdieľa len s niekoľkými španielskymi jazdcami. Len…

Objavte tajomstvo: Ako jednoducho udržať Vašu prístrojovú dosku v Top stave!

22.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@turtlewax). Pri starostlivosti o interiér vozidla často zabúdame na prach a špinu na prístrojovej doske. Prístrojová doska je jedným z…

Zabudnutý alebo chýbajúci vodičský preukaz: aké sú riziká?

22.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Stefan_Sutka). Každý, kto sedí za volantom auta alebo na motorke, musí mať niekoľko povinných dokladov. Tu sú uvedené riziká…

Nápad kreatívnej mamičky s dieťaťom počas dlhého letu

22.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív:). Let lietadlom môže byť pre mnohých rodičov skutočnou výzvou, najmä keď sa snažia zabezpečiť, aby ich malé deti…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov