Novinky, Šport, Správy,

Ferrari F80 je v žltej farbe ešte veľkolepejšie

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Worldsupercars). Verejná premiéra Ferrari F80 na Finali Mondiali 2024. Iba žltá žiara Ferrari by mohla rozbiť mračná, ktoré v týchto hodinách bičujú Emilia Romagna. V...

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Worldsupercars).

Verejná premiéra Ferrari F80 na Finali Mondiali 2024. Iba žltá žiara Ferrari by mohla rozbiť mračná, ktoré v týchto hodinách bičujú Emilia Romagna.

V Imole dážď nezastavil preteky Finali Mondiali 2024 a Ferrari všetkým fanúšikom. (zákazníkom aj nezákazníkom) doprialo prvé predstavenie úplne nového Ferrari F80 na trati, ale aj jeho žltého variantu.
Foto: youtube.com/@Worldsupercars

V Imole dážď nezastavil preteky Finali Mondiali 2024 a Ferrari všetkým fanúšikom. (zákazníkom aj nezákazníkom) doprialo prvé predstavenie úplne nového Ferrari F80 na trati, ale aj jeho žltého variantu.

Áno, aj farba sa môže dostať na titulky novín, keď sa hovorí o novom Ferrari, a pomáha podnecovať sen o tomto novom superautomobile, ktorý už teraz kandiduje na vstup do státisícov smartfónov ako obľúbená digitálna tapeta. O všetkom sme vás už informovali, preto sa obmedzujeme na zdieľanie týchto záberov, ktoré urobili naši kolegovia z Motorsport.com počas Finali Mondiali.

Od červenej po žltú

Pri tejto príležitosti len pripomíname tým, ktorí to nevedia, význam žltej farby pre Ferrari. Bol to sám Enzo, kto si vybral žltú farbu ako pozadie Cavallina ako poctu mestu Modena, ktoré ju má vo svojom erbe popri modrej farbe.

Žltá farba bola súčasťou histórie značky Ferrari pri mnohých príležitostiach. Ak si každý predstaví červenú farbu spojenú s vozidlami z Maranella – farbu. Tá sa v začiatkoch motoristického športu spájala s talianskymi vozidlami, ktoré pretekali na okruhu – žltá farba sa objavuje od prvých rokov. Prvým žltým Ferrari, ktoré zvíťazilo, bolo 166 F2, ktoré v roku 1951 riadil brazílsky jazdec Chicco Landi. Prečo nebolo červené? Vtedy bola žltá farba predpísaná federáciou pre autá z Belgicka a Brazílie. A vozidlo 166 F2 nepatrilo tímu Ferrari, ale kúpil ho juhoamerický jazdec, ktorý pretekal ako súkromník.

Potom v 60. rokoch belgické tímy, najmä Ecurie Nationale Belge a Ecurie Francorchamps, nakúpili množstvo áut z Maranella a natreli ich na žlto. Tak vzniklo aj prvé a jediné žlté Ferrari vo Formule 1. Veľká cena Belgicka 1961 s Belgičanom Olivierom Gendebienom za volantom, ktorý si vybral špeciálnu farbu ako poďakovanie Jacquesovi Swatersovi (belgický importér Ferrari). Ten sponzoroval tím.

Žltá farba sa cyklicky vracia na vozidlá z Maranella, cestné aj okruhové, pričom pri poslednej príležitosti – pred dnešným dňom – sa na okruhu Mugello 13. septembra 2020 uskutočnila Veľká cena Toskánska s vozidlom SF1000 na počesť 1000 veľkých cien, ktoré Ferrari odjazdilo.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Ako si previesť výkon motora v kW na HP(konskú silu)?

Ako jednoducho zaparkovať na ulici, aby ste nespôsobili škodu

Prevádzkové náklady nových elektrických modelov Toyota


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Hit medzi taxikármi. Takto ušetria 40 percent paliva

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CARSARENA). Spoločnosti Toyota Polska a Landi Renzo sa dohodli na montáži LPG systémov do nových vozidiel Toyota. Zákazníci si tak…

Elegancia, luxus, terén, nízka cena. Ako je možné vytvoriť SUV Jaceoo 7 z toľkých protikladov?

23.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: youtube.com/@TaurangaMotorCompany). Ak sa pozrieme na najvýraznejšie trendy na poľskom automobilovom trhu, môžeme vidieť najmä dve veci. Dynamicky rastie dopyt…

Potrebuješ len gumičku a vyhneš sa pokute

22.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MicksGarage1). Je nepochybné, že je dôležité dodržiavať dopravné predpisy. Nejde len o to, aby ste sa vyhli pokute, ale aj…

Apple spolupracoval so spoločnosťou BYD. Chceli vyvinúť superbatérie

22.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carsbyml). Americký telefónny magnát Apple spolupracuje s čínskou spoločnosťou BYD na výskume novej generácie trakčných batérií pre automobily. Washington pravdepodobne…

Volkswagen verí, že elektromobily sú budúcnosťou, ale je pripravený zachovať spaľovací motor, ak bude dopyt

22.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@autogefuehl). Volkswagen verí, že elektromobily sú budúcnosťou automobilového priemyslu. Výrobca však ponechá v ponuke benzínové modely, kým bude existovať dopyt.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov