Novinky, Správy, Suv/Crossover, Zaujímavosti,

Ford Kuga Hybrid – Efektívny, technologicky vyspelý a pripravený na rodinný život

24.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RastoChvalaofficial). Začiatkom tohto roka sa Ford Kuga dočkal faceliftu, ktorý priniesol zmeny v dizajne, technológiách a ponuke motorov kompaktného SUV. Odteraz už záujemcovia o Ford...

24.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RastoChvalaofficial).

Začiatkom tohto roka sa Ford Kuga dočkal faceliftu, ktorý priniesol zmeny v dizajne, technológiách a ponuke motorov kompaktného SUV. Odteraz už záujemcovia o Ford Kuga nenájdu v ponuke naftové pohonné jednotky, pretože Ford sa rozhodol zamerať na plne hybridné a plug-in hybridné varianty.

Odteraz už záujemcovia o Ford Kuga nenájdu v ponuke naftové pohonné jednotky, pretože Ford sa rozhodol zamerať na plne hybridné a plug-in hybridné varianty.
Foto: youtube.com/@RastoChvalaofficial

Vstupom do ponuky je teraz 1,5-litrový benzínový motor s výkonom 150 k a 240 Nm, ktorý je spojený so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou. Ceny tohto modelu sa začínajú od 25 950 EUR v sieti predajcov Ford ţiriac Auto.

Na náš test sme si zobrali Ford Kuga Hybrid AWD vo výbave ST-Line X, čo je model, ktorý by mohli považovať za ideálnu voľbu aj tí, ktorí hľadajú účinnosť a nechcú prejsť na PHEV.

Plne hybridný systém je poháňaný 2,5-litrovým benzínovým motorom a vo forme pohonu všetkých kolies produkuje 183 k. Verzia tohto motora s pohonom predných kolies produkuje 180 k. Full-hybridná Kuga s pohonom všetkých kolies dokáže zrýchliť z 0-100 km/h za 8,3 sekundy.

Kuga je však zameraná na efektivitu a praktickosť, takže ani výbava ST-Line nebude skutočným športovým vozidlom, ale skôr dizajnovým.
Foto: youtube.com/@RastoChvalaofficial

Praktické a efektívne

Kuga je však zameraná na efektivitu a praktickosť, takže ani výbava ST-Line nebude skutočným športovým vozidlom, ale skôr dizajnovým. Ford uvádza, že plne hybridné verzie novej Kugy dokážu na jedno natankovanie prejsť až 900 km, čo sa vyrovná aj dojazdu podobne poháňaných dieselových vozidiel.

Najvýraznejšie dizajnové zmeny sú v prednej časti, kde vozidlo dostalo nové LED svetlomety a väčšiu mriežku chladiča s modrým oválom. V interiéri dostala Kuga po facelifte väčšie obrazovky. Predvádzacie vozidlo bolo vybavené špičkovým systémom infotainmentu, ktorý pozostáva z 12,3-palcového digitálneho prístrojového panela a stredovej obrazovky s uhlopriečkou 13,2 palca, na ktorej beží systém SYNC 4.

Nová obrazovka ponúka viac informácií a má lepšie rozlíšenie, ale bolo sem integrované aj ovládanie klimatizácie a zmizli fyzické tlačidlá. Hoci je teraz prístrojový panel čistejší, fyzické ovládacie prvky na modeli pred faceliftom sa používali ľahšie, najmä pri cestovaní. Našťastie to auto vynahrádza dostatkom miesta pre všetkých cestujúcich a batožinový priestor má objem 412 litrov a je dobre rozdelený.

Cenníková cena vozidla, ako je to v našej recenzii, Kuga Hybrid AWD vo výbave ST-Line X, je 41 112 EUR s DPH.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Ford plánuje veľké prepúšťanie. Zníženie počtu zamestnancov sa dotkne až 1 600 ľudí

Ford pripravuje nástupcov modelov Fiesta a Focus. Chce byť značkou z vyšších oblastí trhu

Ford predstavil nové Mondeo, ale …


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Zlozvyk a veľké škody. Prevodovka na odpis

24.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@acura). Mnohí vodiči majú rôzne návyky. Poniektoré sú nepodstatné, iné môžu ovplyvniť bezpečnosť cestnej premávky a ďalšie môžu mať vplyv…

Zmeňte svoju garáž na bezpečnostnú zónu: Tenisová loptička ako váš nový parkovací asistent!

24.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TutorialGeek). Ak máte záujem o efektívne parkovanie auta v garáži a chcete zabezpečiť, aby vaše auto vždy zastavilo na presne…

Jeden trik na vyriešenie problému vysokej spotreby paliva v aute

24.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PeterFinnTheCarDoctor). Vodiči áut sa často stretávajú s rôznymi problémami, ktoré môžu ovplyvniť ich každodenné používanie vozidla alebo dokonca spôsobiť vážnejšie…

Výrobky na detailné čistenie automobilov

24.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CleanThatUp). Autodetailing je široko definované umenie starostlivosti o vozidlo, ktoré zahŕňa interiér aj exteriér vozidla. Na trhu je k dispozícii…

Vybrali sme 12 najkrajších miest Európy. Dostaňte sa tam autom

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SylviaMichelPhotography). Ak hľadáte neobvyklé miesta na pokojnú dovolenku, nasledujúci zoznam obsahuje miesta, na ktorých ste ešte neboli. Najobľúbenejšie letoviská neposkytnú…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov