Novinky, Správy, Zaujímavosti,

Mercedes 2025: Všetky nové pripravované modely

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MercedesBenz). Rok 2025 je rokom nového modelu CLA a platformy MMA. Plánuje sa aj CLE 63 AMG a exkluzívny model Purespeed. Rok 2025 bude pre...

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MercedesBenz).

Rok 2025 je rokom nového modelu CLA a platformy MMA. Plánuje sa aj CLE 63 AMG a exkluzívny model Purespeed. Rok 2025 bude pre Mercedes kľúčový. Nemecký výrobca sa chystá oživiť svoju stratégiu elektrifikácie uvedením nového modelu CLA, ktorý bude prvým modelom založeným na novej platforme MMA.

Rok 2025 je rokom nového modelu CLA a platformy MMA. Plánuje sa aj CLE 63 AMG a exkluzívny model Purespeed.
Foto: youtube.com/@MercedesBenz

Okrem elektrických vozidiel Mercedes pokračuje v investíciách do spaľovacích superaut. Na ceste sú modely CLE 63 AMG a AMG PureSpeed. Tu je prehľad toho, čo môžeme očakávať.

Mercedes CLA (2025)

CLA je pre Mercedes jednoznačne najdôležitejším novým modelom tohto roka. Model CLA, ktorý bol v podobe konceptu predstavený na IAA v Mníchove v roku 2023, je založený na modulárnej platforme MMA, rovnako ako budúce modely GLA, GLB a CLA Shooting Brake.

Okrem elektrických verzií by tieto štyri novinky mohli byť k dispozícii aj so spaľovacími motormi a plug-in hybridmi. Zvesti tiež naznačujú, že nové CLA by mohlo byť vybavené benzínovými motormi Geely a že by už nemalo prijať naftové motory.

Platforma MMA obsahuje 800-voltovú architektúru, ktorá umožňuje veľmi rýchle dobíjani Model CLA je vybavený aj novými elektromotormi eATS 2.0 a dvojstupňovou prevodovkou. Pokiaľ ide o detaily, CLA Concept mal na zadnej náprave motor s permanentnými magnetmi s výkonom 238 k. So spotrebou paliva len 8km/kWh by mal mať Mercedes dojazd približne 435 kilometrov.

Nemecká značka neposkytla informácie o kapacite batérie, ale na základe dojazdu a spotreby paliva sa odhaduje na približne 90 kWh. Okrem tejto batérie s vysokou energetickou hustotou kremíkovej anódy sa plánujú aj batérie LFP pre lacnejšie modely. Podľa povestí by to mohli byť batérie BYD Blade.

Vozidlá MMA sa budú spočiatku vyrábať v Rastatte, ako nedávno oficiálne oznámil Mercedes. V posledných mesiacoch sa už uskutočnili prípravné práce, v rámci ktorých sa uskutočnila rozsiahla prestavba montážnej haly. V Rastatte v súčasnosti vyrába 6 100 zamestnancov modely triedy A a B, ako aj GLA a elektrický model EQA. Od roku 2025 sa budú modely MMA vyrábať aj v závodoch v maďarskom Kecskeméte a čínskom Pekingu.

S modelom CLE 63 by sa Mercedes už mohol rozlúčiť s plug-in hybridným pohonom a vrátiť sa k veľkému šesť- alebo osemvalcovému motoru.
Foto: youtube.com/@autogefuehl

Mercedes-AMG CLE 63

S modelom CLE 63 by sa Mercedes už mohol rozlúčiť s plug-in hybridným pohonom a vrátiť sa k veľkému šesť- alebo osemvalcovému motoru.

Túto fámu spoločnosť nepotvrdila, ale prvé špionážne videá priniesli určité indície, na ktorých je jasne počuť oveľa plnší zvuk ako v najnovších AMG.

Nech už je to akokoľvek, môžeme očakávať minimálne 550-600 koní a výkony, ktoré budú vyvolávať husiu kožu, čo bude jedno z najzaujímavejších AMG v celej ponuke, a to aj vo forme kabrioletu.

Mercedes-AMG PureSpeed

Mercedes-AMG PureSpeed je prvým modelom novej limitovanej série Mercedes Mythos. Podľa výrobcu sa tento model vychádzajúci z modelu AMG SL vyrobí v počte 250 kusov a bude k dispozícii len tým najvášnivejším nadšencom a zberateľom značky Mercedes. Kľúčovým prvkom tejto série je systém HALO, ktorý nahrádza tradičný A-stĺpik vozidla.

Dizajn prednej časti je podobný dizajnu modelu Mercedes-AMG ONE s veľkým nasávaním vzduchu a nápisom AMG. Ten dopĺňa aerodynamicky optimalizovaná kapota s ďalším prívodom vzduchu.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Mercedes ukazuje elektrické CLA Coupé takmer bez maskovania

Postaví sa obrovský závod na recykláciu autobatérií. Elemental Holding investuje 20 miliónov eur

Tieto modely budú mať premiéru už čoskoro. Prehľad najdôležitejších noviniek zo sveta elektromobilov


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tu je nová strela od spoločnosti Lynk & Co so spojlerom z uhlíkových vlákien. Poraziť Golf GTI nebude žiadny problém

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@JustCARS98). Značka Lynk & Co je známa svojím elegantným dizajnom a hoci je na trhu pomerne mladá, má svoje výstavné…

Má váš motor záhadné vibrácie? Odhaľte chybu, ktorá vám môže zachrániť peniaze

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BudgetMechanicHawaii). Motor sa trasie, je to nielen počuť, ale aj cítiť. Každému skúsenému vodičovi dávajú výrazné vibrácie motora jasne najavo,…

Ferrari F80 je v žltej farbe ešte veľkolepejšie

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Worldsupercars). Verejná premiéra Ferrari F80 na Finali Mondiali 2024. Iba žltá žiara Ferrari by mohla rozbiť mračná, ktoré v týchto…

Nielen apple, tu je dôvod, prečo Foxtron teraz vyrába aj autá

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@鴻海-j5l). Na prezentácii modelu D spoločnosti Foxtron sme sa rozprávali s Tais Chuu, hlavnou projektovou manažérkou, ktorá nám vysvetlila, čím…

Vodičský hack, ktorý musíte vyskúšať: Ako telefón drží na volante

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Súkromný archív). Telefón umiestnený pomocou gumičky na volante je ďalší spôsob nezvyčajného a improvizovaného riešenia, ktoré môže vzniknúť z potreby…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov