Tipy, Zaujímavosti,

Triky profesionálov za cenu amatéra: Odstráňte škrabance na aute bez veľkej investície!

24.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@cvrpov). Odstránenie škrabancov z auta môže byť náročné a nákladné, najmä ak sa rozhodnete pre profesionálne služby. Avšak, existujú domáce metódy, ktoré môžu pomôcť minimalizovať...

24.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@cvrpov).

Odstránenie škrabancov z auta môže byť náročné a nákladné, najmä ak sa rozhodnete pre profesionálne služby. Avšak, existujú domáce metódy, ktoré môžu pomôcť minimalizovať viditeľnosť drobných škrabancov na vašom vozidle.

Triky profesionálov za cenu amatéra: Odstráňte škrabance na aute bez veľkej investície!
Foto: youtube.com/@cvrpov

Jednou z takýchto metód je použitie zubnej pasty, konkrétne Colgate. Tento článok vám poskytne jednoduchý návod, ako využiť zubnú pastu na ošetrenie škrabancov na aute.

Ako na to.

Čo budete potrebovať:

  • Zubná pasta (ideálne biela, nie gélová)
  • Mäkká handrička alebo mikrovláknová utierka
  • Voda
  • Miska s teplou vodou

Postup:

1. Umyte a osušte poškodenú oblasť

Predtým, než začnete, je dôležité dôkladne umyť oblasť so škrabancom, aby ste odstránili všetky nečistoty a prach. Použite teplú vodu a jemný čistiaci prostriedok, potom miesto osušte čistou handričkou. Týmto zabezpečíte, že pasta bude mať priamy kontakt s poškodeným miestom.

2. Naneste zubnú pastu

Vytlačte malé množstvo bielej zubnej pasty Colgate na mäkkú handričku alebo mikrovláknovú utierku. Uistite sa, že použijete iba množstvo potrebné na pokrytie škrabanca.

Ako odstrániť škrabance z auta pomocou Colgate.

3. Leštiť škrabanec

Jemne v masírujte zubnú pastu do škrabanca krúživými pohybmi. Použite pri tom mierny tlak, ale nie príliš veľký, aby ste nepoškodili lak. Leštite približne 2 až 3 minúty. Zubná pasta pôsobí ako jemný brúsny prostriedok, ktorý môže pomôcť vyhladiť povrch laku okolo škrabanca.

4. Opláchnite a skontrolujte výsledky

Po leštení opláchnite ošetrené miesto čistou vodou a osušte ho handričkou. Skontrolujte, či je škrabanec menej viditeľný. V prípade potreby môžete postup zopakovať, ale dbajte na to, aby ste to nerobili príliš často, aby ste nepoškodili lak vášho auta.

5. Aplikujte vosk alebo ochranný prostriedok

Po úspešnom odstránení škrabanca je vhodné naniesť na ošetrené miesto ochranný vosk alebo prostriedok na údržbu laku. Týmto zabezpečíte ďalšiu ochranu proti budúcim škrabancom a obnovíte lesk vášho vozidla.

Táto metóda je najúčinnejšia na povrchové škrabance.
Foto: youtube.com/@cvrpov

Použitie zubnej pasty ako Colgate na odstránenie drobných škrabancov z auta je lacná a jednoduchá metóda, ktorú môžete vyskúšať doma. Je dôležité mať realistické očakávania – táto metóda je najúčinnejšia na povrchové škrabance a nemusí pomôcť pri hlbších poškodeniach. V prípade vážnejších škrabancov je najlepšie poradiť sa s odborníkom na opravy automobilov.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Výrobky na detailné čistenie automobilov

Objavte tajomstvo: Ako jednoducho udržať Vašu prístrojovú dosku v Top stave!

Jesenná ranná hmla pre vodičov, ako zlý sen. Ako si s ňou poradiť


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Zlozvyk a veľké škody. Prevodovka na odpis

24.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@acura). Mnohí vodiči majú rôzne návyky. Poniektoré sú nepodstatné, iné môžu ovplyvniť bezpečnosť cestnej premávky a ďalšie môžu mať vplyv…

Jeden trik na vyriešenie problému vysokej spotreby paliva v aute

24.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PeterFinnTheCarDoctor). Vodiči áut sa často stretávajú s rôznymi problémami, ktoré môžu ovplyvniť ich každodenné používanie vozidla alebo dokonca spôsobiť vážnejšie…

Výrobky na detailné čistenie automobilov

24.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CleanThatUp). Autodetailing je široko definované umenie starostlivosti o vozidlo, ktoré zahŕňa interiér aj exteriér vozidla. Na trhu je k dispozícii…

Vybrali sme 12 najkrajších miest Európy. Dostaňte sa tam autom

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SylviaMichelPhotography). Ak hľadáte neobvyklé miesta na pokojnú dovolenku, nasledujúci zoznam obsahuje miesta, na ktorých ste ešte neboli. Najobľúbenejšie letoviská neposkytnú…

Nie každý parkuje správne: Zistite, či parkujete správne s automatickou prevodovkou!

23.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MEYLETV). V súčasnosti, keď sa rozhodujeme pre kúpu automobilu, mnohokrát dávame prednosť vozidlám s automatickou prevodovkou. Tento trend je zrejmý…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov