Novinky, Správy, Suv/Crossover, Zaujímavosti,

Leapmotor C10: Interiér čínskeho elektrického SUV

27.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@XXA843). Nastúpte do vlajkovej lode SUV C10 od čínskej spoločnosti Leapmotor s veľkou obrazovkou infotainmentu a bohatou výbavou. Spoločnosť Leapmotor začína svoje dobrodružstvo v Spojenom...

27.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@XXA843).

Nastúpte do vlajkovej lode SUV C10 od čínskej spoločnosti Leapmotor s veľkou obrazovkou infotainmentu a bohatou výbavou.

Nastúpte do vlajkovej lode SUV C10 od čínskej spoločnosti Leapmotor s veľkou obrazovkou infotainmentu a bohatou výbavou.
Foto: youtube.com/@XXA843

Spoločnosť Leapmotor začína svoje dobrodružstvo v Spojenom kráľovstve s dvoma modelmi: T03 a C10. Čínska značka, ktorú z 21 % vlastní spoločnosť Stellantis, otvorila objednávky na svoje prvé vozidlá, pričom obe ponúkajú zaujímavé vlastnosti pre svoje kategórie.

Tu sa zameriame na model C10, elektrické SUV segmentu D so zameraním na komfort a technológie, s priestranným a celkovo dobre navrhnutým interiérom.

Leapmotor C10, prístrojová doska

Prístrojová doska modelu Leapmotor C10 má moderný dizajn, ktorý sa vyznačuje absenciou fyzických tlačidiel. Všetky funkcie sú riadené centrálnou 14,6-palcovou obrazovkou, ktorú lemuje 10,25-palcový digitálny prístrojový panel.

Volant má dva rotory, podobne ako vo vozidlách Tesla, a informačno-zábavný systém je tiež v štýle vozidiel Elona Muska. Chýba však integrácia s Apple CarPlay a Android Auto.

Operačný systém Leap OS 4.0 je pripojený cez sieť 4G a aktualizácie dostáva cez internet. Tieto aktualizácie sa týkajú nielen infotainmentu, ale aj asistenčných systémov vodiča a riadenia pohonu.

Použité materiály sú kvalitné, montáž je dôkladná a je tu dostatok úložného priestoru. V stredovom tuneli sa totiž nachádzajú celkom štyri držiaky na nápoje, ako aj priestor pod konzolou.
Foto: youtube.com/@AutoMotoTV

Leapmotor C10, povrchové úpravy a materiály

Použité materiály sú kvalitné, montáž je dôkladná a je tu dostatok úložného priestoru. V stredovom tuneli sa totiž nachádzajú celkom štyri držiaky na nápoje, ako aj priestor pod konzolou. Veľké vrecká sú aj vo výplniach dverí.

Tvar sedadiel zo syntetickej kože je klasický, pričom čalúnenie je pomerne veľkorysé. V najvyššej verzii sú k dispozícii aj funkcie vyhrievania a ventilácie, ako aj elektrické nastavovanie.

Leapmotor C10, priestor a batožinový priestor

Architektúra Leapmotor Cell-to-Chassis umožňuje integrovať batériu priamo do konštrukcie vozidla, čo zlepšuje priestor na palube (a zároveň zvyšuje torznú tuhosť karosérie). Aj z tohto dôvodu je vnútorný priestor modelu C10 veľmi veľký a dokonca aj ľudia sediaci vzadu sa cítia pohodlne, pretože tu nie je stredový tunel.

Batožinový priestor je o niečo menší a je pod priemerom segmentu. Minimálny objem je 435 litrov, ale sklopením zadných sedadiel sa dá zväčšiť na 1410 litrov. K dispozícii je však predná priehradka (frunk) s objemom 32 litrov na uloženie niekoľkých drobností alebo nabíjacieho kábla.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Leapmotor je čínské elektro. Cena: radšej si sadnite

Od iPhonov k elektrickému SUV – Foxtron Model C odhalený pre USA

Známy a obľúbený model značky Toyota by sa mohol vrátiť. Japonci majú plán


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Elektrárenské spoločnosti v otázke ľudských práv. Najhorším páchateľom je výrobca z Číny

26.10.2024 Redakcia Auto trendy (youtube.com/@autodriveauto). Správa Amnesty International o ľudských právach v odvetví elektromobilov neprináša optimistický obraz. Najväčšia spoločnosť z kráľovstva stredu je v nej…

V ponuke Audi debutuje silný konkurent pre Porsche Macan.športové SUV s dojazdom takmer 700 km

26.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork). Parížsky autosalón je pre Audi dobrou príležitosťou na predstavenie nového SUV v portfóliu vozidiel s elektrickým pohonom. Porsche Macan…

Dacia Sandman 2024: Nová interpretácia vlajkovej lode obytných vozidiel

26.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@jetestepourtoi9923. Bola by to najlacnejšia možnosť na trhu, preto sa od nej očakáva vysoká úroveň. Dobre vieme, že obchod s…

Pozor! Odhalený nový problém s elektro autami. Môže viesť ku katastrofe – Ste pripravení?

26.9.2024 Redakcia Auto trendy (youtube.com/@ttitamu). Elektromobily opotrebúvajú cesty viac ako ich spaľovacie náprotivky. Okrem toho môžu byť nebezpečné pre ostatných účastníkov cestnej premávky a… Američania…

Ako mám uskladniť svoje pneumatiky? Pozrite sa, ako to urobiť správne

26.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/gopixa). Ako každý rok sa vracia téma výmeny pneumatík z letných na zimné. Pri tejto príležitosti sa oplatí zvážiť, či…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov