Elektro, Zaujímavosti,

Nový Tesla Cybertruck sa pokazil po 50 kilometroch. Poskytovateľ servisu odmietol uznať záruku

16.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@KLCars-kklm95). Úplne nové vozidlo Tesla Cybertruck sa pokazilo už po 50 kilometroch. Servisné oddelenie spočiatku odmietlo uznať záruku s tým, že sa nevzťahuje na únik...

16.5.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@KLCars-kklm95).

Úplne nové vozidlo Tesla Cybertruck sa pokazilo už po 50 kilometroch. Servisné oddelenie spočiatku odmietlo uznať záruku s tým, že sa nevzťahuje na únik chladiacej kvapaliny. Majiteľa nakoniec americký výrobca opravil, ale prvý deň s elektrickým pickupom nemal na ružiach ustlané.

Nový Tesla Cybertruck sa pokazil po 50 kilometroch.
Foto: youtube.com/@KLCars-kklm95

Pokazený Tesla Cybertruck po 50 kilometroch

Tesla Cybertruck je auto, ktoré vzbudzuje veľa extrémnych emócií. Niektorí ho milujú, iní nenávidia. Všetko však nasvedčuje tomu, že výrobca elektromobilov má vo svojich továrňach stále dosť problémov s kontrolou kvality. Ako je možné, že sa elektrický pick-up pokazil už po 50 kilometroch od nového vozidla?

Majiteľ tohto konkrétneho vozidla nebude mať na svoj prvý deň dobrodružstva s Cybertruckom dobré spomienky. Po jeho prevzatí zo showroomu prešiel 50 kilometrov a zastavil sa na nabíjačke Tesla, aby dobil batérie vo svojom aute. O svoje dobrodružstvo sa rozhodol podeliť na fóre CybertruckownersClub, ktoré nazval „35 míľ do cybertrucku“.

Na tomto mieste by sme chceli tiež spomenúť, že Tesla nakoniec uznala jeho záruku a auto opravila, ale nebolo to bez dobrodružstiev. „Tesla mi dnes opravila vozidlo a umyla ho. Prišiel som domov a auto funguje bez problémov. Musím povedať, že som ohromený. Dnes sa uskutočnil veľmi dobrý zákaznícky servis. Som spokojný a môj Cybertruck je úžasný,“ napísal majiteľ.

Nabíjanie bolo potrebné chvíľu po opustení showroomu

Zaujímavé je, že majiteľ spočiatku nebol službou príliš nadšený. Navyše jeho Tesla Cybertruck mala v čase vyzdvihnutia nabitú batériu len na 47 %. Preto prvým cieľom jeho novej životnej cesty bola nabíjačka.

Výrobca elektromobilov má vo svojich továrňach stále dosť problémov s kontrolou kvality.

Keď dorazil k jednej z nich, ktorá sa nachádzala v Destine na Floride, pripojil svoje vozidlo, aby dobíjal batérie. Po chvíli začala zo zadnej časti nákladného auta vytekať chladiaca kvapalina. Spoločnosť Tesla uvádza, že z niektorých vozidiel môže počas nabíjania niekedy vychádzať para. Tu však po nej nebolo ani stopy; na zem vytryskol súvislý prúd kvapaliny.

Keď majiteľ zavolal do Tesly a informoval ju o probléme, poskytovateľ servisu najprv tvrdil, že záruka sa na únik chladiacej kvapaliny nevzťahuje. „Po niekoľkých chvíľach váhania však povedali, že na miesto pošlú odťahové vozidlo,“ napísal majiteľ.

Všetko nasvedčuje tomu, že problém vznikol v dôsledku výrobnej chyby. Nakoniec auto dorazilo do servisu prostredníctvom prívesu a bolo opravené a tiež umyté od kvapalín, ktoré na ňom vytiekli. Nič to však nemení na tom, že prvý deň dobrodružstva tohto majiteľa s vozidlom Cybertruck mohol určite vyzerať lepšie.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Tesla Cybertruck má osudovú chybu. Keď zošliapnete pedál až na doraz, neprestane zrýchľovať

Tesla má veľký problém. Pozastavenie dodávok populárneho modelu


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov