Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Nové BMW radu 3: Sedan a Touring

1.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BMWM). Druhá technologická a dizajnová aktualizácia aktuálnej generácie BMW radu 3 Sedan a BMW radu 3 Touring sa v showroomoch BMW objaví v lete tohto...

1.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BMWM).

Druhá technologická a dizajnová aktualizácia aktuálnej generácie BMW radu 3 Sedan a BMW radu 3 Touring sa v showroomoch BMW objaví v lete tohto roku.

Nové BMW radu 3: Sedan a Touring.
Foto: youtube.com/@BMWM

Aktualizácie zahŕňajú väčší elektrický dojazd plug-in hybridných modelov, nové naladenie podvozku, dizajn interiéru s ešte väčším dôrazom na športový charakter a digitalizáciu, zavedenie operačného systému BMW 8.5 a najnovšiu evolúciu BMW iDrive s funkciou QuickSelect na zakrivenej centrálnej obrazovke BMW.

Tento model neustále prispieva k znižovaniu uhlíkovej stopy: vysoko účinné motory, mild-hybridná 48V technológia, plug-in hybridné modely so zvýšeným potenciálom pre lokálnu jazdu bez emisií, hliníkové kolesá vyrobené zo 70 % z druhotných surovín, ekologická energia použitá na výrobu.

Nové dizajnové akcenty exteriéru zahŕňajú nové exteriérové farby Arctic Race Blue metallic a Fire Red metallic, nové 19-palcové disky kolies z ľahkých zliatin v kombinácii s balíkom M Sport a v ponuke BMW Individual.

V showroomoch sa BMW objaví v lete tohto roku.
Foto: youtube.com/@BMWM

Interiér má niekoľko nových prvkov

V interiéri nájdu zákazníci štandardne nový kožený športový volant s polygonálnym rámom s dvojramenným dizajnom; trojramenný kožený M volant s rámom s plochým dnom a diskrétnym stredovým znakom na 12. hodine, ktorý je súčasťou balíka M Sport, a s červeným stredovým znakom a prešívaním vo farbách BMW M GmbH pre modely M Performance.

Trojzónová automatická klimatizácia je teraz štandardom. Klimatizáciu a voliteľné vyhrievanie sedadiel a volantu možno teraz ovládať z centrálneho displeja a hlasovým ovládaním. Rozsiahla digitalizácia ďalej znižuje počet tlačidiel a ovládačov v kokpite, pričom množstvo tlačidiel umiestnených v klasických oblastiach (vonkajšie svetlá, interiér; sedadlá; asistenčné funkcie a podvozok) umožňuje rýchly prístup k dôležitým ponukám.

Športové sedadlá s čiernym povrchom v novom M Performtex sú súčasťou balíka M Sport a sú štandardom pre modely M Performance. Na želanie sú k dispozícii M športové sedadlá v koži Vernasca s čiernymi povrchmi a modrým kontrastným prešívaním.

Interiér štandardne obsahuje aj ozdobné prvky v novom matnom vyhotovení Dark Graphite. V zozname voliteľnej výbavy sú aj nové obklady z jemne pórovitého dreva Fineline Light a Grey Blue Ash. Osvetlenie interiéru teraz zahŕňa kaskádové osvetlenie okolo centrálnych výduchov ventilácie. Voliteľný prístrojový panel Luxury vo vyhotovení Sensatec má prepracovanejšiu povrchovú štruktúru.

Plug-in hybridné varianty pre BMW radu 3 využívajú novú vysokonapäťovú batériu z piatej generácie technológie BMW eDrive.

Nové BMW M3.

Vnútorný a batožinový priestor zostáva nezmenený

Výrazne zvýšené hodnoty elektrického dojazdu, až 101 kilometrov v cykle WLTP. Nové modely sú prvými plug-in hybridmi BMW s novou nabíjacou jednotkou na trojfázové nabíjanie striedavým prúdom so zvýšeným výkonom až 11 kW. Batériu možno úplne dobiť z prázdneho stavu za dve hodiny a 15 minút.

Ponuka plug-in hybridov sa zhutnila do nových modelov BMW 330e Sedan a BMW 330e Touring. Oba modely je možné objednať s pohonom zadných kolies alebo s pohonom BMW xDrive. Kombinácia štvorvalcového benzínového motora s elektromotorom integrovaným do osemstupňovej prevodovky Steptronic generuje systémový výkon 215 kW/292 k.

K dispozícii sú aj štyri vysoko účinné štvor- a šesťvalcové benzínové a štyri naftové motory s technológiou BMW TwinPower Turbo. Tie vytvárajú široké portfólio pohonných jednotiek.

Modely M Performance na vrchole ponuky poháňa radový šesťvalcový benzínový motor s výkonom 275 kW/374 k a radový šesťvalcový naftový motor s výkonom 250 kW/340 k. Pre všetky vznetové motory a radový šesťvalcový benzínový motor je k dispozícii 48V mild-hybridná technológia. Všetky motory sú štandardne spojené s osemstupňovou prevodovkou Steptronic. Inteligentný pohon všetkých kolies je k dispozícii v štandardnej alebo voliteľnej výbave v závislosti od modelového variantu.

Predaj nového BMW radu 3 Sedan a BMW radu 3 Touring sa začne, keď sa začnú vyrábať v júli 2024.

Výroba nového modelu prebieha v mníchovskom závode BMW Group a v závode San Luis Potosí. BMW radu 3 Sedan pre čínsky trh sa bude vyrábať v závode BMW Brilliance Automotive v Šen-jangu.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

BMW pre pár vyvolených. Úplne nový model vychádza z modelu M8

Prvá jazda: BMW X2 a iX2 – keď chcete X6, ale…


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov