Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Postavia Američania monštrum s výkonom 900 koní? V Európe môžeme len snívať

8.6.2024 Redakcia Auto trendy Foto: youtube.com/@autoreportupdate). Automobilový priemysel sa v súčasnosti nachádza v zaujímavom bode svojho vývoja. Na jednej strane sa v Európe snažíme znížiť emisie, zatiaľ čo na druhej...

8.6.2024 Redakcia Auto trendy Foto: youtube.com/@autoreportupdate).

Automobilový priemysel sa v súčasnosti nachádza v zaujímavom bode svojho vývoja. Na jednej strane sa v Európe snažíme znížiť emisie, zatiaľ čo na druhej strane sveta Američania vyrábajú auto s výkonom až 900 koní.

Postavia Američania monštrum s výkonom 900 koní? V Európe môžeme len snívať.
Foto: youtube.com/@autoreportupdate

Európska únia ukladá výrobcom automobilov čoraz viac príkazov a zákazov. Výsledkom je, že modely bez ekologických ambícií čoskoro zmiznú z trhu alebo budú výrazne upravené. Keď sa ukáže, že ich modernizácia nie je rentabilná, neuvidíme ich v cenníku. Američania zatiaľ postupne pestujú svoje automobilové tradície. Ohlásili stavbu novej generácie svojej legendy.

Chevrolet Corvette ZR1 v najnovšej verzii

Chevrolet opäť zvyšuje latku vo svete automobilov. Na internete sa objavili prvé ukážky najnovšej verzie legendárneho modelu Corvette, ZR1. Vo svete, kde sa všetko mení na ekologický a bez automobilový nástroj, sú takéto správy vždy zdrojom hrdosti.

Američania dajú pod kapotu 5,5-litrový motor

Pod kapotou nového modelu ZR1 nájdete vynikajúci 5,5-litrový motor V-8 DOHC s plochým rozvodom. Fanúšikovia značky poznajú toto riešenie z modelu Z06. Tentoraz Chevrolet tento agregát obohatil o dvojicu turbodúchadiel. Vďaka tomu inžinieri Chevroletu dokázali z motora vyžmýkať pôsobivých 900 koní. Čo z modelu ZR1 robí jedno z najvýkonnejších sériových vozidiel na trhu. Takýto výkon mu umožňuje prekonať očakávania a podávať výkony hodné najlepších svetových superaut.

Európske vplyvy

ZR1 sa však neobmedzuje len na hrubý výkon generovaný objemom motora. Technologické inovácie sú znakom doby aj v Corvette. Najnovší model nie je výnimkou. Očakáva sa, že ohlásený model ZR1 bude využívať hybridný systém, v ktorom bude elektromotor pripojený k prednej náprave. Tým sa ešte zvýši výkon a zlepší trakcia. Vo výsledku má vozidlo dosiahnuť výkon 900 koní. Zároveň má vodičovi ponúknuť lineárny, ale dynamický priebeh výkonu, ako aj veľmi dobrú účinnosť na ceste. To všetko vďaka správnemu rozloženiu hmotnosti a aerodynamike.

Chevrolet Corvette ZR1 konečne odhalená – najvýkonnejšia Corvette všetkých čias!

Aerodynamika v popredí

Chevrolet venuje veľkú pozornosť detailom. Preto nový ZR1 využíva pokročilé aerodynamické riešenia. Tie zlepšujú prítlak a stabilitu pri vysokých rýchlostiach. Okrem toho sú zosilnený brzdový balík a chladiace systémy navrhnuté pre extrémny výkon. Jazda na horských cestách alebo pretekárskych tratiach má byť čistým pôžitkom. Estetika nového ZR1 má byť kombináciou agresívneho štýlu a elegancie.

Chevrolet Corvette ZR1 – očakávania premiéry

Oznámenie nového Chevroletu ZR1 vyvolalo obrovské vzrušenie medzi automobilovými nadšencami na celom svete. Chevrolet sľubuje, že najnovší model bude mať premiéru už toto leto. To určite pritiahne pozornosť nadšencov superaut a automobilových kritikov.

Chevrolet ZR1 nie je len auto – je to prejav amerického ducha inžinierstva, odvahy a inovácií. Tešíme sa na prvé testy a recenzie, ktoré určite potvrdia, že nový ZR1 je jedným z najdôležitejších automobilov tohto roka.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Legendárny sedan po 60 rokoch končí bez nástupcu. Výrobca vsádza na auto, ktoré nikto nekúpi

Nový Chevrolet za 7,5 tisíc eur. Vplyv dotácií na elektromobily v Kalifornii


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov