Správy, Tipy, Zaujímavosti,

Auto horúce ako rúra? Geniálny trik z južnej Európy. Funguje rýchlejšie ako klimatizácia

12.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/DimaBerlin). Ak hľadáte záchranu, ako rýchlo ochladiť interiér vášho auta, máme pre vás riešenie, ktoré pravidelne používajú vodiči v južnej Európe. Takto expresne znížite teplotu...

12.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/DimaBerlin).

Ak hľadáte záchranu, ako rýchlo ochladiť interiér vášho auta, máme pre vás riešenie, ktoré pravidelne používajú vodiči v južnej Európe. Takto expresne znížite teplotu vo vnútri.

Aj takto expresne znížite teplotu vo vnútri.
Foto: shutterstock.com/DimaBerlin

Leto je skvelým obdobím na výlety autom, jazdu so stiahnutými oknami a užívanie si teplého počasia. Vysoké teploty však môžu rýchlo spôsobiť, že interiér vášho auta bude neúprosne pripomínať pec, najmä počas vlny horúčav.

Ako rýchlo a účinne ochladiť auto? Trik od juhoeurópskych vodičov

Letné teploty si vyberajú svoju daň. Vodiči sú voči ich účinkom obzvlášť zraniteľní. Stačí chvíľa na slnku a interiér auta sa zmení na takzvanú pec alebo saunu. Ani klimatizácia nepomáha, pretože chvíľu trvá, kým nám prinesie pocit úľavy. Existuje riešenie, ktoré rýchlo a účinne zníži teplotu vo vnútri vozidla. Stačí jednoduchý úkon, ktorý ľudia v krajinách južnej Európy používajú denne.

  1. Otvorte okno na strane vodiča.
  2. Prejdite na druhú stranu vozidla a otvorte doširoka predné dvere na strane spolujazdca.
  3. Potom ich prudko zatvorte. Čím razantnejšie to urobíte, tým lepší bude výsledok.

Účinnosť tejto metódy je jednoduchá. Spočíva v okamžitom zvýšení prúdenia vzduchu. Horúci vzduch sa po zatvorení dverí v okamihu vytlačí cez otvorené okno na strane vodiča. Tento trik sa oplatí niekoľkokrát zopakovať.

POZOR! Vyhriaty interiér auta je priamou hrozbou pre naše zdravie. Počas horúčav sa v priebehu niekoľkých minút zohreje na viac ako 50 stupňov Celzia. Pobyt v takýchto podmienkach je nebezpečný pre zdravie a život, najmä pre malé deti.

Vysoké teploty, ktoré zažívame počas vlny horúčav, môžu pre mnohých vodičov predstavovať problém.
Foto: youtube.com/@FOX7Austin

Ako prežiť horúčavy v aute bez klimatizácie? Tu je návod, ako si udržať chlad vo vozidle

Vysoké teploty, ktoré zažívame počas vlny horúčav, môžu pre mnohých vodičov predstavovať problém. V niektorých situáciách sa nedá nič robiť, ale existujú tipy, ktoré môžete dodržiavať a ktoré vám veľmi pomôžu pri udržiavaní chladu vo vašom aute.

  • Parkujte v tieni. Pri výbere miesta na dlhodobé parkovanie sa však snažte zohľadniť pohyb slnka počas dňa.
  • Zvážte tónovanie okien. Pomôže vám to znížiť množstvo tepla, ktoré sa dostáva do vozidla, a ochrániť čalúnenie pred poškodením slnkom.
  • Zakryte sedadlá. V prípade kožených alebo vinylových sedadiel ich zakrytie uterákom alebo dekou môže zabrániť ich prehrievaniu.
  • Jazdite v chladnejšom počasí. Ak je to možné, snažte sa vyhýbať jazde počas najteplejších častí dňa a plánujte cesty na skoré ráno alebo neskorý večer.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Zo stromov padajú na autá zvláštne a lepkavé veci. Môžu poškodiť lak?

Umývate svoje auto v bezdotykovej autoumyvárni? Nerobte túto chybu


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Hongqi Guoya (2024): Čínsky Rolls-Royce

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@recanything). Veľa chrómu, dĺžka vyše päť metrov a červená vlajka na kapote. Poznáte Hongqi? Nie? Ale pravdepodobne ste už videli…

Jaecoo 7: Koľko kilometrov prejdeme na plnú nádrž?

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@IDCarsTV). Jazdíme s novým SUV Jaecoo v Číne, z Guangzhou do Wuhu. Výsledky sú tu. Jazdíme s novým SUV Jaecoo…

Corvette s výkonom viac ako 1 200 koní sa predstavuje v predpremiére

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TopGear). Na našom renderingu ožíva Zora, najsenzačnejšia Corvette všetkých čias, s hybridným pohonom založeným na motore 5,5 V8 modelu ZR1.…

4 veci, vďaka ktorým hypercar Ferrari F80 zrýchli z 0 na 100 za 2,15 sekundy

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Ferrari). Nový hypercar Ferrari F80 vyvoláva diskusie o novom dizajnovom jazyku a o tom, či bude vhodným nástupcom modelu LaFerrari…

Spoločnosť BYD zaujala schopnosťami svojho nového oceľového dela. Otriasa Seal 06 GT trhom?

21.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BYDFAN). Spoločnosť BYD sa na európskom trhu preslávila tým, že svojimi technológiami a výkonom vozidiel zo svojho sortimentu zahanbila aj…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov