Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Range Rover – vrchol britského luxusu v podobe impozantného SUV

14.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MED-CARS). Aké SUV vám napadne ako prvé? Odpoveďou bude pravdepodobne Range Rover, pretože napriek rastúcej konkurencii na trhu SUV zostáva tento britský model jedným z...

14.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MED-CARS).

Aké SUV vám napadne ako prvé? Odpoveďou bude pravdepodobne Range Rover, pretože napriek rastúcej konkurencii na trhu SUV zostáva tento britský model jedným z najobľúbenejších medzi zákazníkmi, ktorí hľadajú veľké, ale schopné terénne SUV.

Range Rover – vrchol britského luxusu v podobe impozantného SUV.
Foto: youtube.com/@MED-CARS

Nová generácia SUV Range Rover je prepracovanejšia ako jej predchodcovia, technologicky vyspelejšia a má modernejší dizajn, hoci na prvý pohľad by sa dala zameniť za starý model.

Dizajn spája tradičné tvary s modernými prvkami, ako sú skryté kľučky, čo dodáva vozidlu monolitický vzhľad. Nám bola ponúknutá bohatá výbava, konkrétne stupeň výbavy HSE. Čierna farba v kombinácii s exteriérovým balíkom Shadow, tak dodáva vozidlu tajomný vzhľad.

Z mora čiernej vystupujú full LED svetlomety s kryštálovou štruktúrou. Z boku vidíme nezameniteľnú siluetu, ktorú v tomto prípade dopĺňajú kolesá s priemerom 22 palcov. Pre zvýšenie komfortu navyše vozidlo využíva odpruženie na vzduchovom vankúši.

Nový Range Rover nadväzuje na viac ako 50-ročnú tradíciu

Vozidlo, ktoré sme mali k dispozícii, bolo vybavené 3-litrovým radovým šesťvalcovým vznetovým motorom s výkonom 350 k a maximálnym krútiacim momentom 700 Nm. SUV vybavené týmto motorom dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za 6,1 sekundy, takže nejde o pomalé auto. Maximálna rýchlosť je 234 km/h.

Land Range Rover 2024.

Okrem toho ide o pomerne úsporný motor s udávanou kombinovanou spotrebou 7,5 až 8,3 litra nafty na 100 km jazdy.

Po nastúpení do interiéru sa cestujúci dočkajú štandardného zvukového systému Meridian s maximálnym výkonom 800 W, 18 reproduktormi a subwooferom.

Materiály sú také, aké by ste očakávali od vozidla za 156 000 eur. Rozsiahly kožený balík pokrýva celý interiér a dvojfarebné čalúnenie dodáva interiéru dodatočný nádych elegancie. Všetky nastavenia sedadiel, vrátane tých na zadných sedadlách, sú elektrické, presne ako by ste od luxusného SUV očakávali.

Ale práve preto, že ide o veľké SUV, praktickosť je tu doma. Delené zadné dvere sa ovládajú elektricky a ukrývajú batožinový priestor s celkovým objemom 818 litrov. Okrem toho sa sedadlá elektricky sklápajú, čím sa zväčší objem batožinového priestoru a vznikne takmer rovná ložná plocha.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nová výbava Range Rover Sport – Stealth Pack dodáva britskému SUV tajomný nádych

Čínsky „Range Rover“ prichádza do Európy. Je to už začiatok invázie ázijských SUV?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Vaša bezpečnosť je prvoradá. Skontrolujte ho minimálne mesačne

6.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@lunawebs). Pri každodennom jazdení autom je jedným z najdôležitejších aspektov ovplyvňujúcich bezpečnosť a pohodlie správny tlak v pneumatikách. Správny parameter,…

Keanu Reeves si vyskúša motoristický šport. Herec bude tento víkend debutovať

6.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SV5Land). Hoci Keanu Reeves má za sebou jednotlivé štarty v pretekoch amerických celebrít, tento víkend ho čaká debut v plnohodnotnom…

Tu je nový francúzsky kráľ SUV segmentu C. Výkon viac ako 200 koní a dlhý zoznam výhod.

6.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). V ponuke značky Peugeot debutovalo nové SUV. Francúzska značka má teraz ďalšiu skvelú ponuku v módnom segmente, ktorá dokonale…

Michael Jordan si doprial jedinečný model Pininfarina Battista

5.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Battista Targamerica, ktorý ste videli na Monterey Car Week, skončil v rukách bývalého basketbalového šampióna NBA. Jeho hodnota je…

Manhart MHXM 900: Divoký pánsky butik na kolesách

5.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@coolideas3272). Tuner dodáva kolosu M 900 k a 1 200 Nm Je to jeden z najvýkonnejších, najimpozantnejších a najvýkonnejších modelov…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov