Novinky, Pravidlá, Správy, Zaujímavosti,

Na tejto talianskej pláži si hrad z piesku nepostavíte. Pravidlá sú nemilosrdné

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Brenda Popovitz). Letné prázdniny sú v plnom prúde, takže je to ideálny čas na cestu do zahraničia a oddych na krásnych plážach. Nie na každej...

29.6.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Brenda Popovitz).

Letné prázdniny sú v plnom prúde, takže je to ideálny čas na cestu do zahraničia a oddych na krásnych plážach. Nie na každej pláži však platia rovnaké pravidlá. Na jednej z talianskych pláží bol vydaný nezvyčajný zákaz, ktorý okrem iného zakazuje… stavať hrady z piesku. Zistite, prečo bolo toto rozhodnutie prijaté.

Na jednej z talianskych pláží bol vydaný nezvyčajný zákaz, ktorý okrem iného zakazuje… stavať hrady z piesku.
Foto: shutterstock.com/Brenda Popovitz

V meste Cavallino, ktoré sa nachádza neďaleko Benátok, zaviedli úrady zákaz stavania hradov z piesku na nábreží. Toto rozhodnutie sa stretlo s veľkou nespokojnosťou a údivom. Aký bol dôvod? Vysvetľujeme, prečo bol zákaz zavedený a čoho presne sa týka.

Nezvyčajný zákaz v Taliansku. Aký je dôvod?

Pláž v Cavalline v Taliansku je veľmi obľúbená. Označuje sa za jednu z najobľúbenejších pláží na Jadrane. Nie je to prekvapujúce, keďže ju ročne navštívi viac ako šesť miliónov turistov.

Už nejaký čas si však získava povesť aj z iného dôvodu. Zaviedol sa tam totiž nezvyčajný zákaz, ktorý, ako vysvetľujú úrady, vyplýva z bezpečnostných dôvodov. Podľa tohto ustanovenia je zakázané umiestňovať slnečníky a lehátka na kúpalisku vo vzdialenosti menšej ako päť metrov od brehu.

Okrem toho je zakázaná akákoľvek činnosť alebo správanie, ktoré by mohlo obmedziť alebo zabrániť prechodu osôb a záchranných vozidiel, a to tak pozdĺž pobrežia, ako aj z pláže smerom k moru a naopak. To teda znamená aj zákaz stavania hradov z piesku. Toto ustanovenie sa zaviedlo preto, aby sa na masovo navštevovanej pláži nebránilo záchranným operáciám.

Zákaz sa stretol s kritikou. Nie je to prvý takýto prípad

Podľa talianskej tlače nariadenie veľmi rozrušilo rodičov a starých rodičov, ktorí nesúhlasia s novým zákazom, v dôsledku ktorého boli najmenší zbavení možnosti kopať jamy, priekopy a stavať pieskové stavby.

Obec sa to však snaží zmierniť vysvetlením, že nariadenie zahŕňa národné a regionálne normy, ale má sa uplatňovať so zdravým rozumom. Na presadzovanie týchto nariadení bol poverený miestny úrad správcu prístavu, ktorý tiež vysvetľuje, že zmeny boli vykonané z dôvodu, že mnohí návštevníci pláže si stavajú ležadlá a slnečníky takmer vo vode.

Treba tiež spomenúť, že podobné obmedzenia týkajúce sa napríklad stavania hradov z piesku zaviedlo aj niekoľko ďalších miest v Taliansku, takže nejde o ojedinelý prípad.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Najdlhšia cesta na motorke trvala 10 rokov. Emilio za ten čas najazdil 735 000 km

Slávna európska atrakcia zatvorená. Nebezpečenstvo pre turistov


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Smerovka či nie? To je metla slovenských ciest. Vodiči sa stále mýlia

3.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Bezpecnecesty-official). Pre mnohých skúsených vodičov je len málo situácií na ceste, ktoré by mohli predstavovať problém. Napriek tomu je zdanlivo…

Nové SUV za 25 000 eur nie je polovičný hybrid. Skvele vybavené by bolo ideálnou voľbou pre mnohých

2.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@JustCARS98). Stellantis podporuje čínsku spoločnosť Leapmotor, ktorá chce ísť s trendmi. Nové SUV ázijskej značky má atraktívnu cenu a je…

Žiadne nákladné autá ani ľudia. Japonsko vsádza na dopravu budúcnosti

2.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TDC_TheDocumentaryChannel). Japonská vláda plánuje prepojiť hlavné mestá automatizovanými logistickými linkami s nulovými emisiami, ktoré budú schopné ticho a efektívne prepraviť…

V Taliansku nie sú spoplatnené len diaľnice. Radšej si skontrolujte trasu

2.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@pinoytraveller6769). Krásny výhľad, teplé more a chutné jedlo - Taliansko je nepochybne jednou z najobľúbenejších dovolenkových destinácií Slovákov. Pred cestou…

Nové kórejské SUV za 20 000 eur stavia súperov k múru. Najzaujímavejšia a najlacnejšia ponuka do mesta

2.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Hyundai predstavuje v Európe SUV, ktoré bude na cestách v Ázii. Táto nová stratégia vyplýva zo skutočnosti, že kórejská…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov