Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Elektrický prototyp Mini John Cooper Works bude mať premiéru tento rok v Goodwoode

6.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Mini predstaví najvýkonnejší model z nového radu Cooper. Budúci Mini John Cooper Works John Cooper bude mať oficiálnu premiéru na Festivale rýchlosti v Goodwoode...

6.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars).

Mini predstaví najvýkonnejší model z nového radu Cooper. Budúci Mini John Cooper Works John Cooper bude mať oficiálnu premiéru na Festivale rýchlosti v Goodwoode v roku 2024.

Elektrický prototyp Mini John Cooper Works bude mať premiéru tento rok v Goodwoode.
Foto: youtube.com/@DPCcars

V automobilovom svete máme do činenia s prvenstvom, keďže Mini sa chystá uviesť na trh prvý plne elektrický model John Cooper Works. Britská automobilka zverejnila prvé snímky pripravovaného elektrického Mini Cooper John Cooper Works, ktorý je zatiaľ vo fáze prototypu.

Spoločnosť oznámila, že Mini John Cooper Works E PRO sa predstaví na Festivale rýchlosti v Goodwoode v roku 2024, ktorý sa bude konať od 11. do 14. júla. Na veľkú radosť účastníkov podujatia Mini nielenže privezie svoj nový model na verejnú prezentáciu, ale úplne nový Mini John Cooper Works E PRO bude mať dynamickú premiéru budúci víkend na Goodwoodskom festivale rýchlosti.

Ako sa dá očakávať od prototypu, vozidlo je stále zamaskované. Nie je to však len obyčajná kamufláž. Nálepka, ktorá pokrýva vozidlo, má dizajn inšpirovaný víťazstvom Mini Cooper S na Rallye Monte Carlo v roku 1964. Podobne aj číslo 37, ktorým je vozidlo označené, je odkazom na toto historické víťazstvo.

Debut nového Mini John Cooper Works E je naplánovaný na jeseň tohto roka. Okrem toho spoločnosť potvrdila, že bude existovať aj benzínová verzia Mini John Cooper Works.

Mini John Cooper Works.

Nový elektrický Mini John Cooper Works sa predstaví na jeseň tohto roka

Mini Cooper je k dispozícii v spaľovacej aj plne elektrickej verzii. Zákazníci si môžu kúpiť nový model so spaľovacími motormi v dvoch verziách, Cooper C a Cooper S. Prvá verzia je vybavená trojvalcovým benzínovým motorom s výkonom 156 k a krútiacim momentom 230 Nm. Ak sa rozhodnete pre Mini Cooper S, dostanete 4-piestový motor s výkonom 204 koní a krútiacim momentom 300 Nm. Tento výkonnejší motor poháňa vozidlo z 0-100 km/h za 6,6 sekundy.

V prípade čisto elektrickej verzie je základná verzia vybavená elektromotorom umiestneným na prednej náprave, ktorý vyvinie výkon 181 k a krútiaci moment 290 Nm. Vďaka tomu vozidlo zrýchli z 0-100 km/h za 7,3 sekundy. Mini Cooper SE má výkon 214 k a krútiaci moment 330 Nm a čas zrýchlenia z 0-100 km/h sa skrátil na 6,7 sekundy.

V základnej verzii Cooper E poskytuje batéria s kapacitou 40,7 kWh dojazd podľa WLTP 305 kilometrov. Túto batériu možno nabíjať rýchlosťou až 75 kW. Výkonnejší Cooper SE dostal aj väčšiu batériu s kapacitou 54,2 kWh. Tým by sa mal zvýšiť dojazd na 402 kilometrov. Rýchlosť nabíjania sa tiež zvyšuje na 95 kW.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Mini Cooper novej generácie je teraz k dispozícii aj v 5-dverovom variante

Čínske MINI sa už predáva. Ceny v showroomoch sa začínajú od… 2500 eur


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Renault: Zbohom F1, vitajte superautomobil Alpine EV

4.10.2024 Redakcia Auto trendy (foto: https://www.youtube.com/@SupercarBlondie). Francúzska značka sa podpisuje pod projekt motora Alpine F1. Stredisko Viry-Châtillon sa stáva Alpine Hypertech. Po mesiacoch fám a…

Videl som nové Mitsubishi Outlander. Má spotrebu 0,8 litra na 100 km. Ale ako?

4.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@MXMCars). Nový Mitsubishi Outlander je veľký, výborne vybavený a dostupný len ako hybrid. Stratil svoju veľkú predajnú výhodu - v…

Spoločnosť Geely vyťahuje víťaznú kartu v segmente SUV. Nový model je ideálnou voľbou pre náročné off-roady

4.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Wheelsboy). Čínska spoločnosť Geely Auto nedávno predstavila svoje nové SUV Galaxy E5. Technológie a možnosti výbavy sú jeho dôležitými prednosťami,…

Záhadný nový Tesla Model 3 spozorovaný Video

4.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: reddit.com/r/teslamotors/). Verzia elektrického salónu, ktorá sa pohybuje v oblasti Bay Area v San Franciscu, vyzerá ako kríženec starého a nového…

Je povolené umiestniť na okno auta inzerát na predaj?

4.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DominickBarbato). Väčšina ľudí, ktorí chcú predať svoje auto, uverejní svoj inzerát online na rôznych platformách na obchodovanie s ojazdenými vozidlami.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov