Správy, Zaujímavosti,

Rady u predajcov Kia v Nemecku. Čakacie lehoty až 3 mesiace na termín v servisných strediskách značky

8.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carbittv). Nová politika cenenej európskej značky Kia spôsobuje zákazníkom v Nemecku problémy. Ich zdrojom sú nové dílerské zmluvy, ktoré niektorí partneri ani nedostali, pretože ich...

8.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carbittv).

Nová politika cenenej európskej značky Kia spôsobuje zákazníkom v Nemecku problémy. Ich zdrojom sú nové dílerské zmluvy, ktoré niektorí partneri ani nedostali, pretože ich jednoducho nechceli. Asociácia predajcov a Kia bojujú na súde kvôli sporným ustanoveniam, t. j. priamemu predaju.

Rady u predajcov Kia v Nemecku. Čakacie lehoty až 3 mesiace na termín v servisných strediskách značky.
Foto: youtube.com/@carbittv

Predajcovia kórejských značiek miznú z trhu v Nemecku

Napriek zdaniu nie je pre zákazníkov značky Kia v Nemecku nákup atraktívnych modelov jednoduchý. Značka, ktorá má okrem iného skvelú ponuku na model Kia Sportage, si nevie poradiť s otázkou nových dealerských zmlúv v Nemecku. V dôsledku toho zákazníci čelia vážnym problémom nielen pri kúpe samotného vozidla.

Nové dílerské zmluvy vstúpili do platnosti koncom mája. Miestne združenie predajcov doteraz viedlo právny spor o formálne ustanovenia, ktoré sú v nich obsiahnuté. Mnohí z nich nové zmluvy nedostali, pretože si ich neželali. To sa prejavilo v tom, že počet autorizovaných predajcov značky Kia sa drasticky znižuje. Spolu s tým zaniklo aj množstvo predajní automobilov kórejského výrobcu.

Podľa Automobilwoche bolo od začiatku roka v Nemecku približne 390 predajcov automobilov Kia. Je však známe, že do konca roka ich bude len 318. Pre zmluvných partnerov to znamená, že v priebehu roka bude z trhu vyradený takmer každý štvrtý partner predajcu. Dôsledky tejto situácie už pociťujú zákazníci.

Rady v predajniach a servisných strediskách Kia v Nemecku

Zákazníci, ktorí prišli o svojho predajcu Kia, musia teraz hľadať iných, ktorí sú stále v prevádzke. Táto situácia sa prejavuje v radoch v showroomoch a servisných strediskách značky. Výsledkom je frustrácia zákazníkov.

KIA si nevie poradiť s otázkou nových dealerských zmlúv v Nemecku.
Foto: youtube.com/@ORGCars

Najhoršia situácia je pre tých, ktorí majú nové vozidlá a tie, ktoré sú ešte v záruke. Tí totiž musia svoje vozidlá dať do servisu v autorizovaných predajniach Kia. Je to známa požiadavka nielen kórejskej značky, aby si zachovala množstvo výhod. V prípade značky Kia treba pripomenúť, že záruka je až sedem rokov.

Zníženie počtu dostupných autorizovaných servisov má za následok obrovské rady a nie je zriedkavosťou, že na termín sa čaká až 3 mesiace. Ak sa servisné termíny nedodržia načas, záruka zanikne. Preto je potrebné takéto termíny plánovať v dostatočnom predstihu. Pre zákazníkov to nie je príjemná situácia.

Ďalšou nepríjemnosťou je nutnosť cestovať na dlhé vzdialenosti. Niekedy si to vyžaduje prejsť 60 kilometrov, ale na mnohých miestach sú vzdialenosti podstatne väčšie. Pri pohľade na mapu napríklad medzi mestami Neckarsulm a Würzburg nie je uvedený ani jeden partner Kia. Aj vzhľadom na výhodnú a atraktívnu ponuku kórejského výrobcu sa takáto situácia premietne do predaja automobilov v Nemecku. Ak sa spoločnosť a združenie predajcov nedohodnú, môže to mať veľmi zlé následky.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nové prémiové SUV značky Kia za nižšiu cenu je rozumnou voľbou.

Športová Kia priamo z pretekov. Spáli menej ako 5 litrov benzínu a stojí len 7 000 eur


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Vaša bezpečnosť je prvoradá. Skontrolujte ho minimálne mesačne

6.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@lunawebs). Pri každodennom jazdení autom je jedným z najdôležitejších aspektov ovplyvňujúcich bezpečnosť a pohodlie správny tlak v pneumatikách. Správny parameter,…

Manhart MHXM 900: Divoký pánsky butik na kolesách

5.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@coolideas3272). Tuner dodáva kolosu M 900 k a 1 200 Nm Je to jeden z najvýkonnejších, najimpozantnejších a najvýkonnejších modelov…

Kórejský Hyundai Inster sa pripravuje na jazdu v teréne

5.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarSceneKorea). Objavujú sa špionážne fotografie variantu XRT modelu Casper, malého elektrického mestského crossoveru predávaného v Soule a okolí Malý kórejský…

Spoločnosť Changan je pripravená vstúpiť do Európy koncom roka

5.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@carshowtv9197). Spoločnosť Changan je jedným z čínskych výrobcov automobilov „veľkej štvorky“. Výrobca so sídlom v Čchung-čchingu, ktorý bol založený v…

Volvo pripravuje desať nových vozidiel do roku 2026

4.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VolvoCars). Zoznam zahŕňa elektrický crossover EX60, sedan ES90 a nový plug-in hybridný crossover s dlhým dojazdom. V celosvetovom meradle plánuje…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov