Šport, Správy, Zaujímavosti,

Lewis Hamilton vyhral Veľkú cenu Veľkej Británie. Pódium doplnili Verstappen a Norris

8.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Formula1). Lewis Hamilton vyhral Veľkú cenu Veľkej Británie, čo je jeho prvé víťazstvo od roku 2021. Britský jazdec pri tejto príležitosti prekonal ďalšie dva rekordy....

8.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Formula1).

Lewis Hamilton vyhral Veľkú cenu Veľkej Británie, čo je jeho prvé víťazstvo od roku 2021. Britský jazdec pri tejto príležitosti prekonal ďalšie dva rekordy.

Lewis Hamilton vyhral Veľkú cenu Veľkej Británie, čo je jeho prvé víťazstvo od roku 2021.
Foto: youtube.com/@Formula1

Po tom, čo sme boli v roku 2021 svedkami fantastického súboja o majstrovský titul, s novými pravidlami Lewis Hamilton ešte nevyhral. Občas sa mu podarilo získať pódium, ale víťazstvo s poradovým číslom 104 už bolo v nedohľadne.

A prišlo na Hamiltonovom domácom trávniku v Silverstone. Jazdci Mercedesu sa do pretekov kvalifikovali na prvých dvoch miestach na štartovom rošte, pričom George Russell mal pole position. Tretí na štartovom rošte bol tretí Brit Lando Norris a Max Verstappen sa po kvalifikácii v zmiešaných podmienkach kvalifikoval až ako štvrtý.

Búrlivé preteky kvôli zmiešaným podmienkam

Prvú časť pretekov viedol George Russell, ktorý štartoval z čela štartového roštu, a za ním Lewis Hamilton. Verstappenovi sa podarilo v prvých zákrutách predbehnúť Norrisa a skončil tretí.

Už po 16 kolách zasiahol okruh dážď a jazdci museli prejsť na intermediálne pneumatiky. Kvôli možnému vniknutiu vody, ktorá mohla poškodiť vozidlo, bol George Russell v 34. kole v boxoch, čím sa vzdal domácich pretekov a možného víťazstva.

Pit-top box na výmenu pneumatík mierne zamiešal poradím v klasifikácii. Hamilton teraz viedol na novej sade mäkkých pneumatík, za ním bol Norris na použitých mäkkých pneumatikách a Verstappen bol tretí, ktorý práve nasadil novú sadu tvrdých pneumatík.

Nielenže teda prekonal svoj osobný a historický rekord v počte víťazstiev na 104, ale bolo to jeho deviate víťazstvo na Silverstone.
Foto: youtube.com/@Formula1

Lewis Hamilton 104. Víťazstvom prekonal dva rekordy

Toto rozhodnutie mu prinieslo výhodu, keď sa mu podarilo predbehnúť Norrisa a priblížiť sa k Hamiltonovi na 1,4 sekundy. Nestačilo to však, pretože víťazstvo získal Lewis Hamilton.

Nielenže teda prekonal svoj osobný a historický rekord v počte víťazstiev na 104, ale bolo to jeho deviate víťazstvo na Silverstone. Predtým sa vyrovnal Michaelovi Schumacherovi v počte víťazstiev na jednom okruhu. Lewis ich mal na Silverstone osem, čím sa vyrovnal Michaelovi, ktorý má osem víťazstiev na okruhu Magny-Cours vo Francúzsku.

Po tejto etape Verstappen zvyšuje svoj náskok pred najbližším súperom Landom Norrisom o tri body. McLaren sa zároveň priblížil na rozdiel siedmich bodov k Ferrari v priebežnom poradí konštruktérov, ktoré vedie Red Bull Racing s 373 bodmi.

Ďalšie kolo sa uskutoční 21. júla 2024 v Maďarsku na okruhu Hungaroring.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Máte radi videá z motoristického športu? Toto bude to najdesivejšie, čo ste kedy videli

Lotus Evija X prekonal rekord Nurburgringu o viac ako 10 sekúnd


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Vaša bezpečnosť je prvoradá. Skontrolujte ho minimálne mesačne

6.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@lunawebs). Pri každodennom jazdení autom je jedným z najdôležitejších aspektov ovplyvňujúcich bezpečnosť a pohodlie správny tlak v pneumatikách. Správny parameter,…

Keanu Reeves si vyskúša motoristický šport. Herec bude tento víkend debutovať

6.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@SV5Land). Hoci Keanu Reeves má za sebou jednotlivé štarty v pretekoch amerických celebrít, tento víkend ho čaká debut v plnohodnotnom…

Tu je nový francúzsky kráľ SUV segmentu C. Výkon viac ako 200 koní a dlhý zoznam výhod.

6.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). V ponuke značky Peugeot debutovalo nové SUV. Francúzska značka má teraz ďalšiu skvelú ponuku v módnom segmente, ktorá dokonale…

Michael Jordan si doprial jedinečný model Pininfarina Battista

5.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Battista Targamerica, ktorý ste videli na Monterey Car Week, skončil v rukách bývalého basketbalového šampióna NBA. Jeho hodnota je…

Manhart MHXM 900: Divoký pánsky butik na kolesách

5.10.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@coolideas3272). Tuner dodáva kolosu M 900 k a 1 200 Nm Je to jeden z najvýkonnejších, najimpozantnejších a najvýkonnejších modelov…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov