Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Volkswagen oficiálne ukázal nový Passat vo verzii sedan. Ikonický model za 22 870 eur teraz žiari ešte jasnejšie

11.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VisionEffecttvTR). Volkswagen má vo svojej ponuke niekoľko ikonických modelov. Jedným z nich je určite Passat, rodinný model, ktorý sa donedávna ponúkal aj v karosérii sedan....

11.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VisionEffecttvTR).

Volkswagen má vo svojej ponuke niekoľko ikonických modelov. Jedným z nich je určite Passat, rodinný model, ktorý sa donedávna ponúkal aj v karosérii sedan. Volkswagen ho ponúka v Číne a práve oficiálne ukázal jeho osvieženú verziu.

Volkswagen oficiálne ukázal nový Passat vo verzii sedan.
Foto: youtube.com/@VisionEffecttvTR

Volkswagen Magotan debutuje v Číne v novej podobe

Nový sedan Magotan od spoločnosti FAW-Volkswagen bol 9. júla oficiálne predstavený v Číne. Nový čínsky „Passat“ má prepracovaný vzhľad, nový interiér a inteligentné riešenie pohonu DJI.

Predná časť nového Magotanu je vybavená svetlometmi, ktoré využívajú technológiu IQ.LIGHT a majú priebežný dizajn integrovaný do masky chladiča. Atmosférické LED svetlá priechodného typu na prednej mriežke chladiča tvoria integrálnu svetelnú lištu so svetlometmi a dennými svetlami. Teraz sú obohatené o ďalšie prvky, t. j. logo Volkswagen osvetlené LED diódami. Po súmraku tak vzniká veľkolepý vizuálny efekt.

Priechodné zadné svetlá umiestnené v zadnej časti vozidla využívajú ako zdroj svetla ultračervenú diódu LED. Okrem toho môže svietiť logo VW v strede.

Bočná strana nového Magotanu má dvojitú líniu karosérie v hornej a dolnej časti. Oblasť C-stĺpika je navrhnutá s nezávislými malými bočnými oknami. Z hľadiska rozmerov je nový Magotan o 124 mm väčší ako jeho predchodca. Teraz sú jeho dĺžka, šírka a výška 4990 mm/1854 mm/1487 mm. Rázvor je stále 2871 mm a objem batožinového priestoru je 508 litrov.

Dizajn karosérie „kačací chvost“ predlžuje línie čínskeho Passatu. Spolu s 17/18/19-palcovými zliatinovými kolesami zvýrazňuje športový charakter Magotanu. Aké zmeny nastali v oblasti motora a techniky?

Magotan skrýva výfuk a odhaľuje nové schopnosti inteligentnej technológie

Pokiaľ ide o výkon, nový čínsky sedan „Passat“ ponúka výkonné benzínové motory 1,5T a 2,0T Turbo. Motor 1,5T má maximálny výkon 160 k (118 kW) a maximálny krútiaci moment 250 Nm. Druhý motor 2.0T má maximálny výkon 220 k (162 kW) a maximálny krútiaci moment 350 Nm.

Obe verzie motora sú spojené so 7-stupňovou dvojspojkovou prevodovkou so štyrmi jazdnými režimami. Konštrukcia podvozku je viacprvkové zavesenie predných kolies so vzperami MacPherson. Okrem toho je výfuk na novom modeli skrytý.

Nový Volkswagen Magotan.

Dizajn interiéru je jednoduchý a zodpovedá štýlu značky Volkswagen. Pribudlo však viac technologických prvkov. Nový Magotan je vybavený zavesenou centrálnou ovládacou obrazovkou, podobnou tej, ktorú má model rodiny ID. Ponúka 10,25-palcový LCD prístrojový panel a 15-palcový centrálny ovládací displej. Ovládacie prvky klimatizácie a hlasitosti multimediálneho systému sú dotykové.

Obrazovka pre cestujúcich sa používa na zábavu, online hudbu, video, pripojenie Bluetooth, prevádzku bezdrôtového hotspotu atď. Najvyššia výbava Magotan má head-up displej, predné a zadné sedadlá s ventiláciou, vyhrievaním a masážnymi funkciami a zvukový systém Harman Kardon. Vyššie konfigurácie obsahujú aj elektricky otvárateľnú panoramatickú strechu a ovládanie obrazovky pre zadné klimatizované sedadlá.

Nový Magotan dostáva inteligentného asistenta riadenia DJI IQ.Pilot. Zahŕňa funkcie ako adaptívny tempomat, udržiavanie v jazdnom pruhu, zmena jazdného pruhu, asistencia na križovatkách atď. Systém zhromažďuje informácie o stave vozovky, pričom sa spolieha najmä na kamery a radary. Získaním inteligentných funkcií získava sedan výhody asistenta jazdy na úrovni L2+.

Ikonický sedan čelí čínskej konkurencii

Nový čínsky „Passat“ predstavený v Ázii spája „nové a staré pod jednou strechou“. Bude mať predajná stratégia predstavením vychvaľovaného Magotanu s novými technológiami želaný efekt? Na odpoveď na túto otázku si budeme musieť počkať.

Ceny nového sedanu Volkswagen v Číne začínajú na 179 900 jüanoch, čo je v prepočte necelých 22 870 eur. Najdrahšia verzia predstavuje výdavok 246 900 jüanov, teda niečo vyše 31 390 eur. Nie je tajomstvom, že ak by sa takýto sedan objavil v ponuke na Slovenskua s takouto cenovkou, mohol by počítať so záujmom zákazníkov. A to aj napriek tomu, že žiariace logo by nemuselo zožať taký potlesk ako v Číne.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

SUV Zeekr predstavené v Číne vyvolá nákupný boom. Je päť metrov dlhý, vkusný a elegantný

Objavil sa ďalší problém s elektromobilmi. Priamo ovplyvňuje našu bezpečnosť


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov