Novinky, Správy, Tipy, Zaujímavosti,

Robot spoločnosti Tesla sa bude čoskoro používať v továrňach. Kedy sa podľa Elona Muska dostane do predaja?

28.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaCarWorld). Elon Musk oznamuje, že android Tesla sa čoskoro objaví vo všetkých závodoch spoločnosti. Kedy bude robot Tesla v predaji? Spoločnosť Tesla už nejaký čas...

28.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TeslaCarWorld).

Elon Musk oznamuje, že android Tesla sa čoskoro objaví vo všetkých závodoch spoločnosti. Kedy bude robot Tesla v predaji?

Robot spoločnosti Tesla sa bude čoskoro používať v továrňach. Kedy sa podľa Elona Muska dostane do predaja?
Foto: youtube.com/@TeslaCarWorld

Spoločnosť Tesla už nejaký čas pracuje na svojom robotovi, ktorého nazýva Optimus. Elon Musk vidí budúcnosť, v ktorej bude mať každý človek takéhoto robota, a v čase, keď sa to stane skutočnosťou, budú podľa generálneho riaditeľa Tesly roboti vo všetkých továrňach spoločnosti.

Podľa agentúry Reuters Musk uviedol, že od budúceho roka budú vo všetkých továrňach automobilky v rôznych fázach výroby pracovať humanoidné roboty.

Musk hovoril aj o tom, kedy sa Optimus dostane do výroby a bude k dispozícii na kúpu, čo vyvolalo záujem.

Kedy si budeme môcť kúpiť robota Tesla?

Tesla začne vyrábať tieto roboty v obmedzenom množstve na použitie vo svojich závodoch po celom svete. Podľa Elona Muska bude Optimus uvedený na trh do konca roka 2024. S najväčšou pravdepodobnosťou sa dočkáme verzie pripravenej na výrobu, ale nie oficiálneho uvedenia na trh pre zákazníkov.

Musk v príspevku na sociálnej sieti X uviedol, že automobilka dúfa, že v roku 2026 bude vyrábať roboty vo väčšom počte pre iné spoločnosti.

Elon Musk OZNAMUJE nový Tesla Bot 2.0 – Optimus Gen 3.

Musk v apríli uviedol, že robot Tesla s názvom Optimus bude schopný vykonávať úlohy v továrni do konca tohto roka a do predaja by sa mohol dostať do konca roka 2025.

Musk sa v posledných mesiacoch preorientoval na umelú inteligenciu, softvér na autonómne riadenie, robotickú os a robota Optimus v situácii, keď klesá dopyt po elektrických vozidlách, ktoré tvoria viac ako 80 % štvrťročných príjmov spoločnosti Tesla.

Zisk spoločnosti v prvom polroku tohto roka klesol o 45 % napriek tomu, že Tesla znížila ceny svojich elektromobilov. Problémy nemá len spoločnosť Tesla, pretože celý automobilový trh zaznamenáva nízky záujem o elektromobily.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Tesla má v továrni v Nemecku zvláštny problém. 77 krádeží denne nedá riaditeľovi spať

Spoločnosť Ford prehodnocuje svoje plány. Elektromobily v Európe už nebudú prioritou


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Detské autosedačky s normou R44.04 sú už neplatné – môžu sa ešte používať alebo ich predávať?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@chiccousababy). V obchodoch už nebude možné kúpiť novú detskú autosedačku bez označenia ECE R129. Len tie sú v súčasnosti schválené…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov