Elektro, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Dacia Spring vo svetle írskych reflektorov. Čo napísali novinári o novom modeli

28.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@fullychargedshow). Nový model Dacia Spring, uvedený na trh na jar tohto roku, sa dostal na titulné strany najčítanejších írskych novín. Tu je to, čo o...

28.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@fullychargedshow).

Nový model Dacia Spring, uvedený na trh na jar tohto roku, sa dostal na titulné strany najčítanejších írskych novín. Tu je to, čo o novom modeli Spring napísali novinári z denníka The Irish Times.

Dacia Spring vo svetle írskych reflektorov. Čo napísali novinári o novom modeli.
Foto: youtube.com/@fullychargedshow

Nový plne elektrický model Dacia Spring, ktorý bude uvedený na trh na jar 2024, zaujal najstaršie írske noviny.

Novinári z denníka The Irish Times o novej jari obšírne písali a uviedli jej klady aj zápory.

Dacia Spring v centre pozornosti najväčších írskych novín

„Dacia Spring vám poskytne len to, čo potrebujete“, k takému záveru dospeli írski novinári. Inými slovami, „Dacia Spring vám dá len to, čo potrebujete“, nič viac, nič menej.

Skôr než však dospeli k tomuto záveru, otestovali nový model Spring, aby zistili, čo ponúka.

S motorom s výkonom 65 k a priemernou spotrebou paliva 12,9 kWh/100 km sa odborníkom zapáčil už od začiatku.

„Zabudli sme si myslieť, že často stačí málo. Čo znamená len to, čo potrebujete, a nič viac. A nová Dacia Spring vám poskytne práve to, čo potrebujete. Vozidlo vyrobené spoločnosťou Dacia je najlacnejším elektromobilom predávaným v Írsku. S klasickejším interiérom, než by ste čakali, sa Dacii s novým elektromobilom jednoznačne oplatí každý cent, aj keď Spring nie je auto určené na rýchlu jazdu po uliciach,“ píše sa v úvodníku Irish Times.

Nový Spring váži menej ako 1 000 kg, čím sa stáva nielen najľahším elektromobilom na trhu, ale aj jedným z najľahších automobilov vo všetkých triedach motorov. Jedným z mínusov je zrýchlenie, pričom verzia s výkonom 45 k zrýchli z 0-100 km/h za približne 19 sekúnd. Verzia s výkonom 65 k dosiahne stovku za približne 14 sekúnd.

Úplne nová Dacia Spring 100% elektrická.

Okrem toho by sa nový model Spring mohol stať cenovo najdostupnejším elektromobilom v Írsku. Zatiaľ nebolo oznámené, koľko bude nový model stáť, ale pravdepodobne to bude približne 17 000 EUR.

„Za takéto peniaze by ste asi nemali očakávať veľa a Dacia toho tiež veľa neponúkne. V skutočnosti považujte za šťastie, že vôbec dostanete 26,8 kWh batériu a dojazd 225 km. Ak však bude dostatočne lacná, mohla by sa stať ideálnym autom do mesta alebo na krátke cesty po vidieku. Úprimne povedané, Spring je jednoducho najočarujúcejšie auto, aké som za celý rok šoféroval. Je to presne to „množstvo“ auta, ktoré potrebujete, a ani o trochu viac,“ uzavreli írski novinári.

Dacia Spring patrí medzi najpredávanejšie elektrické vozidlá v Európe

Dacia Spring, uvedená na trh v roku 2021, a úspech sa dostavil takmer okamžite.

V roku 2022 sa umiestnila na 3. mieste v rebríčku najpredávanejších elektromobilov pre súkromné osoby v Európe. Rovnakú pozíciu obsadila aj vlani, keď predbehla veľké mená automobilového priemyslu.

Celkovo sa ich na celom svete predalo viac ako 150 000. A receptom na úspech je jednoduchosť, funkčnosť a vynikajúci pomer ceny a výkonu.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Kia dostane senzačnú výbavu známu z modelov Hyundai. Prvým bude model EV6 GT

Nemci nechcú elektromobily. Ďalší pokles predaja


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov