Novinky, Zaujímavosti,

Spoločnosť BYD oznámila dátum dodania modelu YangWang U9. Koľko musíte zaplatiť za superauto s výkonom viac ako 1 300 koní?

30.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BYDGlobal). Čínska spoločnosť BYD hrdo oznámila, že najnovší veľkolepý model jej novej značky špičkových vozidiel je už vo výrobe. To znamená, že dlho očakávaný športový...

30.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@BYDGlobal).

Čínska spoločnosť BYD hrdo oznámila, že najnovší veľkolepý model jej novej značky špičkových vozidiel je už vo výrobe. To znamená, že dlho očakávaný športový automobil YangWang U9 sa už čoskoro dostane k zákazníkom na čínskom trhu. Kedy sa tak stane a koľko za inovatívny športový výkonný automobil zaplatia?

Čínska spoločnosť BYD hrdo oznámila, že najnovší veľkolepý model jej novej značky špičkových vozidiel je už vo výrobe.
Foto: youtube.com/@BYDGlobal

Tanečný model YangWang U9 od spoločnosti BYD sa dostane k zákazníkom už o mesiac

Spoločnosť BYD už oznámila, že jej očakávaný superautomobil YangWang U9 sa dostane k prvým zákazníkom v Číne koncom augusta. Športový automobil plný inovatívnych prvkov sa už vyrába.

Značka špičkových vozidiel tak dostane do svojho portfólia druhý model hneď po terénnom U8. Tancujúci YangWang U9 sa dostane do vlajkových predajní výrobcu.

Objednávka dodávky je podmienená potvrdenou konfiguráciou vozidla a dátumom zaplatenia zálohy. Zákazníci môžu sledovať odhadovaný čas dodania prostredníctvom špeciálnej aplikácie spoločnosti YangWang alebo mini programu Wechat spoločnosti YangWang. Zákazníci, ktorí si objednajú tovar do 31. júla, dostanú ako darček sadu ochranných fólií. Okrem toho môžu využiť aj doživotnú záruku na batériu, elektromotor a elektrické ovládanie. Koľko stojí toto majstrovské dielo čínskej technológie?

YangWang U9 má hodnotu Stojí totiž 1,68 mil. RMB

To predstavuje zodpovedajúce výdavky vo výške 215 000 EUR. Čo má elektromobil za takúto cenu?

Exkluzívny športový elektromobil značky BYD má inovatívny systém e4 U-Shape, ktorý ponúka výnimočnú presnosť riadenia. Poháňajú ho štyri elektromotory. Každý z nich má maximálny výkon 240 kW (322 k). To znamená, že celkový výkon tohto superauta dosahuje 960 kW (viac ako 1 300 k).

Maximálny krútiaci moment systému dosahuje 1 680 Nm pri 21 000 ot/min. Vďaka nemu dokáže YangWang U9 zrýchliť so svojou 2475 kg ťažkou karosériou na 100 km/h za 2,36 sekundy. Štandardne má strechu a zadný difúzor z uhlíkových vlákien, na želanie je k dispozícii pretekársky spojler.

YangWang U9 má tiež podvozok DiSus-X. Okrem tancovania a skákania, ktoré BYD predviedol na záberoch, dokáže toto superauto rýchlejšie prechádzať zákrutami, brzdiť bez kývania „hlavou“ a rozbiehať sa bez toho, aby sa mu zdvihla predná časť.

Športový model U9 s možnosťou výberu z troch farieb exteriéru

Dvojmiestny model YangWang U9 je k dispozícii v troch farbách: striebornej, fialovej a červenej. Interiér je rovnako luxusný ako dizajn exteriéru.

Má rozsiahle karbónové obloženie a semišové čalúnenie, zatiaľ čo prvky výbavy zdôrazňujú luxusný a športový charakter vozidla. Kokpit je vybavený obrazovkami na strane vodiča a spolujazdca, vertikálnou ovládacou obrazovkou, obrazovkou prístrojov a obrazovkou pre zábavu spolujazdca. K ďalším prvkom výbavy patrí ambientné osvetlenie, inteligentná obrazovka Star River, trojramenný volant so zoštíhleným volantom, zvukový systém Dynaudio Platinum a multifunkčné športové sedadlá.

YangWang U9 je vybavený inteligentným asistenčným systémom, ktorý vykonáva celý rad inteligentných jazdných funkcií, t. j. automatické parkovanie a diaľkové parkovanie.

Má rozsiahle karbónové obloženie a semišové čalúnenie, zatiaľ čo prvky výbavy zdôrazňujú luxusný a športový charakter vozidla.

Vozidlo je vybavené vzduchovými pružinami a dvojventilovými tlmičmi, vďaka ktorým U9 dosahuje pohon troch a štyroch kolies. Balík batérií s kapacitou 80 kWh, ktorý zabezpečuje dojazd 450 km CLTC. Rýchle nabíjanie pomocou dvoch „pištolí“ umožňuje doplniť 30 až 80 % energie za 10 minút. Pomalé nabíjanie umožňuje doplniť 30-80 % energie za 7 hodín.

Športové vozidlo je tiež vybavené tepelne odolnými a demagnetizovanými permanentnými magnetmi na zlepšenie výkonu motora. Podľa tvrdení výrobcu odolávajú teplotám až do 200 stupňov Celzia. Pre porovnanie, bežne magnet elektromotora vydrží teploty okolo 140 stupňov Celzia. Systém riadenia teploty modelu YangWang U9 pozostáva z dvoch elektronických čerpadiel na prednej a zadnej náprave. Každé z nich nezávisle riadené chladí motory. Oplatí sa teda minúť 1,68 milióna juanov? Na odpoveď na túto otázku nebudeme musieť dlho čakať.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Je to skvelá technológia, ale zdá sa, že si na ňu budeme musieť ešte dlho počkať. Prečo?

Nemecko vyrobí menej batérií, ako sa plánovalo. Elektromobilita stráca dynamiku


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Škoda Fabia oslavuje 25. výročie

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@dmkeithskodawakefield3730). Škoda Fabia má 25 rokov a bola predstavená 14. septembra 1999 na autosalóne vo Frankfurte. Za posledných 25 rokov…

Superrýchle vlaky bez rušňovodičov? V Japonsku už čoskoro

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/gigafactories). Prichádzajú plne autonómne superrýchle osobné vlaky? V Japonsku sa už o štyri roky začne testovanie najmodernejšej technológie na vlakoch…

Bizarný svet: Čína vyrába falošné VW Beetle zo sklenených vlákien

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ElectricClassicCars). Wecan Beetle má elektrický motor a používa sa na svadby a propagačné akcie. Každý, kto má rád kreslené filmy…

Prizmatická batéria, ktorá sa dobije za 10 minút, je realitou

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Carscoops). Spoločnosť StoreDot začala pracovať na svojich nových prizmatických bunkách začiatkom roka. Teraz izraelská spoločnosť uvádza, že jej nové články…

Autodomiešavač: Základné vybavenie pre stavebníctvo

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@codrut1991). Vo svete stavebníctva si jedno zo zariadení vydobylo dôležité miesto, a to nákladné vozidlo s miešačkou na betón. Tento…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov