Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Bude takto vyzerať nová generácia sedanov Volvo? Potenciálny konkurent BMW radu 3

31.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@FutureAutoVisions). Volvo S60 so spaľovacím motorom bude čoskoro minulosťou, takže švédsky výrobca určite pracuje na jeho elektrickom nástupcovi. Podľa neoficiálnych správ sa dočkáme plne elektrického...

31.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@FutureAutoVisions).

Volvo S60 so spaľovacím motorom bude čoskoro minulosťou, takže švédsky výrobca určite pracuje na jeho elektrickom nástupcovi. Podľa neoficiálnych správ sa dočkáme plne elektrického variantu s názvom ES60. Vďaka vyspelým technológiám a škandinávskemu dizajnu by mal byť konkurenciou pre BMW, Audi či Teslu.

Bude takto vyzerať nová generácia sedanov Volvo?
Foto: youtube.com/@FutureAutoVisions

Dieselové modely Volvo S60 a S90 budú čoskoro minulosťou

Volvo nedávno oznámilo ukončenie výroby luxusného sedanu S60 v Severnej Amerike, čo mohlo byť pre fanúšikov švédskej značky bolestivé. Otvára však cestu k elektrickej budúcnosti. Továreň v Južnej Karolíne, ktorá vyrábala model S60, sa teraz bude venovať plne elektrickému SUV EX90.

Existuje však nádej pre konkurenta BMW radu 3. Podľa neoficiálnych informácií agentúry Reuters švédska automobilka pracuje na úplne nových alternatívach pre sedan S60 a väčší model S90. Vozidlá majú byť, samozrejme, plne elektrické, ako bolo oznámené.

Spoločnosť však naďalej šetrí slovami, hoci na internete sa objavujú neoficiálne koncepty, ako by vozidlo mohlo vyzerať. Jednu z ilustrácií dnes predstavil portál Carscoops, ktorý ukazuje, ako by mohol budúci model ES60 vyzerať. My sa bližšie pozrieme na to, čo by mohlo najnovšie Volvo ponúknuť.

Čo ponúka model ES60?

Vozidlo bude určite ťažiť zo škandinávskeho dizajnu, ktorý je pre značku taký charakteristický. Prednému pásu ilustrovaného ES60 dominuje aerodynamická mriežka, ktorá nahrádza tradičnú mriežku. Vpredu sa objavujú aj vysokorozmerné svetlomety v tvare Thorovho kladiva a tvarovaná predná časť.

Volvo S60 Úplne nové koncepčné vozidlo 2025.

Na streche je integrovaná jednotka LiDAR pre autonómnu jazdu. Bočný profil charakterizujú výrazné proporcie a svalnaté boky. Má tiež ploché okná a kľučky dverí pre lepšiu aerodynamiku. Na druhej strane vzadu vidíme integrovaný spojler a ostro tvarovaný nárazník.

V interiéri nájdeme kombináciu luxusu a najmodernejších technológií. Podobne ako v prípade ostatných elektrických vozidiel Volvo, aj tu sa určite dočkáme priestrannej kabíny so štíhlym prístrojovým panelom. Určite nebude chýbať ani prírodné drevo či iné prírodné materiály. Aj keď, ako sme už spomenuli, v tejto chvíli ide len o špekulácie, ktoré výrobca zatiaľ nepotvrdil.

Vozidlo by mohlo dostať platformu SPA2, ktorá ponúka možnosť inštalácie dvojice elektromotorov s kombinovaným výkonom 402 koní a krútiacim momentom 910 Nm. Veľká kapacita batérie by mala zabezpečiť dojazd približne 600 kilometrov. Hlavnými konkurentmi sú pripravované modely BMW Neue Klasse i3 a i4, elektrické Audi A4 alebo Mercedes-Benz EQC a Tesla Model 3. Hoci zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne oficiálne informácie, elektrický sedan od Volva by mohol prísť koncom roka 2025 alebo začiatkom roka 2026.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Toto SUV je v súčasnosti absolútne najúspornejším hybridom číslo 1. Máme nového lídra

Luxusné SUV s motorom s výkonom 350 koní a spotrebou paliva 5,20 l/100 km


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov