Elektro, Tipy, Zaujímavosti,

Na celom svete je 42 miliónov elektromobilov. Viac ako polovica z nich je v Číne

31.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheEngineersPost) Počet elektromobilov v posledných rokoch rastie, aj keď v roku 2024 bol záujem o túto oblasť o niečo menší. Podľa najnovších údajov je však...

31.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheEngineersPost)

Počet elektromobilov v posledných rokoch rastie, aj keď v roku 2024 bol záujem o túto oblasť o niečo menší. Podľa najnovších údajov je však na svete 42 miliónov elektrických vozidiel.

Elektro
Počet elektromobilov v posledných rokoch rastie, aj keď v roku 2024 bol záujem o túto oblasť o niečo menší. Podľa najnovších údajov je však na svete 42 miliónov elektrických vozidiel.
Foto: youtube.com/@TheEngineersPost

Podľa najnovších údajov Centra pre výskum solárnej a vodíkovej energie (ZSW) v Nemecku počet elektromobilov na celom svete naďalej rýchlo rastie, informuje agentúra Agerpres.

Koncom minulého roka ZSW uviedlo, že na celom svete bolo takmer 42 miliónov elektromobilov, čo je o 50 % viac ako v roku 2022. Tento celkový počet zahŕňa plne elektrické vozidlá, plug-in hybridy a elektromobily s predlžovačom dojazdu.

Podľa ZSW bolo 23,4 milióna týchto elektromobilov registrovaných v Číne, čo predstavuje viac ako polovicu celosvetového podielu. Na druhom mieste boli USA so 4,8 milióna, nasledované Nemeckom s 2,3 milióna, Francúzskom s 1,6 milióna a Spojeným kráľovstvom s 1,5 milióna.

V roku 2023 bolo na celom svete novo zaregistrovaných 14,8 milióna elektrických vozidiel – a to vrátane plug-in hybridných vozidiel a elektrických vozidiel s predĺženým dojazdom.
Foto: pexels.com/Maik Poblocki

Čína dominuje trhu s elektromobilmi

V roku 2023 bolo na celom svete novo zaregistrovaných 14,8 milióna elektrických vozidiel – a to vrátane plug-in hybridných vozidiel a elektrických vozidiel s predĺženým dojazdom. Čína jednoznačne vedie s viac ako 9 miliónmi elektromobilov, zatiaľ čo USA si zabezpečili druhé miesto pred Nemeckom.

V Nemecku bolo zaregistrovaných takmer 700 000 elektromobilov. To znamená, že v súčasnosti jazdí po nemeckých cestách 2 330 400 elektromobilov.

V minulom roku bol celosvetovo najobľúbenejším elektrickým modelom opäť jednoznačne Model Y spoločnosti Tesla, ktorého sa predalo viac ako 1,2 milióna kusov, zatiaľ čo elektrický sedan Model 3 skončil na poslednom mieste. Všetky ostatné elektromobily v celosvetovej prvej desiatke pochádzali z Číny od výrobcov BYD, GAC Group a SAIC, ktorí začínajú ponúkať čoraz rozmanitejší sortiment elektromobilov.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kúpili si nové elektromobily a už teraz to ľutujú. Narastá problém

Elektromobily. Majitelia zisťujú, že problémom nie je dojazd


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Superrýchle vlaky bez rušňovodičov? V Japonsku už čoskoro

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/gigafactories). Prichádzajú plne autonómne superrýchle osobné vlaky? V Japonsku sa už o štyri roky začne testovanie najmodernejšej technológie na vlakoch…

Bizarný svet: Čína vyrába falošné VW Beetle zo sklenených vlákien

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ElectricClassicCars). Wecan Beetle má elektrický motor a používa sa na svadby a propagačné akcie. Každý, kto má rád kreslené filmy…

Prizmatická batéria, ktorá sa dobije za 10 minút, je realitou

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Carscoops). Spoločnosť StoreDot začala pracovať na svojich nových prizmatických bunkách začiatkom roka. Teraz izraelská spoločnosť uvádza, že jej nové články…

Autodomiešavač: Základné vybavenie pre stavebníctvo

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@codrut1991). Vo svete stavebníctva si jedno zo zariadení vydobylo dôležité miesto, a to nákladné vozidlo s miešačkou na betón. Tento…

Mestské auto CT-2 s nastaviteľnou šírkou bude uvedené na trh v roku 2026

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork:). Ľahké vozidlo má stáť 18997,20 EUR a vyrábať sa v Cecompe ako Microlino. Niekedy úzke a niekedy široké. S…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov