Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Úplne nové čínske SUV sa dostane do európskeho cenníka. Stellantis ho už naložil na loď

31.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@XXA843). Nákupné trendy na európskom trhu s automobilmi sa zatiaľ nemenia. Boj o atraktívne ponuky obľúbených SUV sa zintenzívni s príchodom úplne nového modelu, ktorý...

31.7.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@XXA843).

Nákupné trendy na európskom trhu s automobilmi sa zatiaľ nemenia. Boj o atraktívne ponuky obľúbených SUV sa zintenzívni s príchodom úplne nového modelu, ktorý už prúdi z Ázie. Do cenníkov na deviatich trhoch starého kontinentu sa dostane už v septembri.

Úplne nové čínske SUV sa dostane do európskeho cenníka.
Foto: youtube.com/@XXA843

Spoločnosť Stellantis už naložila čínske SUV na loď smerujúcu do Európy

Nie je žiadnym tajomstvom, že skupina Stellantis je už pripravená uviesť svoju „značku 15“ na európsky trh. Prvá várka 800 vozidiel s ázijským rodokmeňom od spoločnosti Leapmotor sa už plaví do Európy. Okrem tejto novinky generálny riaditeľ skupiny Carlos Tavares oznámil, že predaj malého modelu T03 vyrábaného v Tychách sa začne v septembri.

Nie je tajomstvom, že Stellantis vlastní od minulého roka podiel v čínskom výrobcovi elektromobilov Leapmotor a má tiež podiel v spoločnom podniku Leapmotor International. Práve táto spoločnosť distribuuje a potenciálne vyrába čínske vozidlá mimo Číny.

Nové SUV Leapmotor C 10.
Foto: youtube.com/@XXA843

Na tlačovej konferencii 25. júla Tavares potvrdil, že modely Leapmotor EV prídu do Európy. Neodhalil však, ktoré modely patria medzi 800 vozidiel smerujúcich na starý kontinent. Čo však vie, sú predajcovia, ktorí sú podľa Tavaresa „nadšení“, že ich môžu ponúkať na predaj. Mnohí z nich už podali žiadosti, aby tak mohli urobiť.

Medzi veľmi očakávané modely v Európe patrí nové SUV C 10. Ide o model, ktorý sa postaví proti Tesle Model Y a VW ID.4. Stellantis chce podporiť kupujúcich atraktívnymi možnosťami financovania. Nie je tajomstvom, že z dlhodobého hľadiska nie je vylúčené, že model C10 bude z montážnej linky schádzať aj v Európe. Či sa tak stane, podobne ako v prípade modelu T03 v Tychách, sa ešte len uvidí.

Rad Leapmotor sa dostane na deväť európskych trhov

V Európe by sa Leapmotor mohol ocitnúť pod značkami Citroen a Fiat v rámci skupiny značiek. Obe značky a Opel/Vauxhall tento rok uvedú na trh elektrické modely za menej ako 25 000 EUR na cenovo dostupnej platforme Stellantis Smart Car.

Leapmotor C10.

SUV C10 je k dispozícii ako 100 % elektrický model aj ako hybridný model s predĺženým dojazdom (EREV) s malým benzínovým motorom na nabíjanie batérie. Ide o prvý globálny produkt čínskej značky v segmente D, ktorý sa môže pochváliť autonómiou podľa normy WLTP na úrovni 420 kilometrov. Päťhviezdičkový víťaz E-NCAP sa stane atraktívnou alternatívou k Tesle Model Y.

Výroba malého modelu T03 v Poľsku je len rozcvičkou. Továreň generuje veľké úspory nákladov vďaka malému zásahu do výrobných liniek. Zefektívnenie výroby tiež ďalej skracuje časy realizácie.

Podľa Stellantisu sa predaj modelu T03 a SUV C10 začne v septembri. Na začiatku na deviatich trhoch, t. j. vo Francúzsku, Nemecku, Taliansku, Holandsku a Španielsku. Elektrickému modelu T03 „made in Poland“ bude konkurovať malý automobil Renault Dacia Spring. Vozidlo rumunskej značky sa však vyrába v Číne. To znamená, že podobne ako C10 podlieha od novembra dočasnému sankčnému clu EÚ vo výške 38 %. A to v prípade, že sa EÚ a Čína dovtedy nedohodnú.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Je to skvelá alternatíva k Toyote Yaris Cross. Hybridné, lacnejšie kompaktné SUV sa ničoho nevzdáva

Spoločnosť BYD pridáva do svojho arzenálu nové SUV. Konkurent Tiguanu debutuje s bezkonkurenčnou ponukou


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov