Elektro, Novinky, Zaujímavosti,

Nové informácie o modeli Kia EV3. Koľko bude stáť najmenší model Kia s nulovými emisiami v Európe?

2.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@fDrivecz). Kia odhalila nové informácie a ceny svojho najnovšieho elektrického modelu. Základná verzia ponúka dojazd viac ako 400 km. Kórejský výrobca predstavil svoj nový kompaktný...

2.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@fDrivecz).

Kia odhalila nové informácie a ceny svojho najnovšieho elektrického modelu. Základná verzia ponúka dojazd viac ako 400 km.

Kia odhalila nové informácie a ceny svojho najnovšieho elektrického modelu. Základná verzia ponúka dojazd viac ako 400 km.
Foto: youtube.com/@fDrivecz

Kórejský výrobca predstavil svoj nový kompaktný elektrický model v máji tohto roku. EV3 preberá mnohé dizajnové prvky od svojho väčšieho súrodenca EV9, ale pre zákazníkov predstavuje oveľa dostupnejší balík.

Podľa spoločnosti ArenaEV sa nový elektromobil Kórejčanov začal predávať v Spojenom kráľovstve a Holandsku, takže máme k dispozícii oficiálne ceny modelu EV3. V Spojenom kráľovstve sa cena základného modelu EV3, vybaveného batériou s kapacitou 58,3 kWh, začína na 37 959 eurách.

Holanďania môžu očakávať, že za rovnaký model zaplatia 36 995 EUR. Ak chcete väčší dojazd, verzia s 81,4 kWh batériou stojí v Spojenom kráľovstve 41 411 € a v Holandsku 41 495 €.

Aký je maximálny dojazd nového modelu Kia EV3?

Spolu so zverejnením cenníka pre Holandsko Kia odhalila aj údaje o dojazde nového modelu. Batéria s kapacitou 58,3 kWh je k dispozícii v troch variantoch – Air, Plus a Plus Advanced – s dojazdom 429 km pre Air a Plus a 408 km pre Plus Advanced.

Väčšia batéria s kapacitou 81,4 kWh je k dispozícii pre tieto tri varianty, ako aj pre GT-Line a GT-PlusLine, čo sú najvyššie stupne výbavy. Modely Air a Plus s väčšou batériou majú dojazd 600 km, zatiaľ čo ostatné tri verzie ponúkajú maximálne 571 km.

Jedna vec zostáva rovnaká bez ohľadu na to, ktorú batériu alebo úroveň výbavy si zákazníci vyberú. Tou vecou je elektromotor. Kia EV3 využíva jeden elektromotor umiestnený na prednej náprave, ktorý dosahuje výkon 204 k a 283 Nm.

Varianty s nízkou kapacitou batérie dokážu šprintovať z 0 na 100 km/h za 7,4 sekundy, zatiaľ čo vozidlá vybavené veľkou batériou potrebujú na rovnaký šprint 7,7 sekundy. Okrem toho Kia potvrdila, že vo vývoji sú verzie EV3 s pohonom všetkých kolies a GT, ktoré by mali byť uvedené na trh v roku 2026.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Bude mať Kia Ceed priameho nástupcu? Niečo sa chystá

Výkonné SUV od spoločnosti Kia spotrebuje 2 litre benzínu na 100 kilometrov. Cena tohto zázraku je smiešne nízka


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov