Novinky, Zaujímavosti,

Technológiu hands-free Ford BlueCruise možno používať na vybraných diaľniciach v Európe

2.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@FordUK). Technológiu Ford BlueCruise s voľnými rukami možno po schválení Európskou komisiou používať v 15 európskych krajinách. Umožňuje to prístup na viac ako 133 000...

2.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@FordUK).

Technológiu Ford BlueCruise s voľnými rukami možno po schválení Európskou komisiou používať v 15 európskych krajinách.

Technológiu Ford BlueCruise s voľnými rukami možno po schválení Európskou komisiou používať v 15 európskych krajinách.
Foto: youtube.com/@FordUK

Umožňuje to prístup na viac ako 133 000 kilometrov určených diaľnic po celej Európe, nazývaných modré zóny. Napríklad zákazník môže využívať BlueCruise v šiestich krajinách na ceste zo Švédska do Talianska, pričom prejde takmer 3 000 kilometrov a strávi viac ako 25 hodín bez použitia rúk.

BlueCruise, pokročilý asistenčný systém pre vodiča 2. úrovne, je v súčasnosti najrozšírenejším takýmto systémom v Európe. BlueCruise si môžu zakúpiť zákazníci všetkých nových vozidiel Mustang Mach-E v 20 krajinách sveta. Okrem toho súčasní majitelia vozidiel Mustang Mach-E v niektorých krajinách budú mať v budúcnosti nárok na aktualizáciu softvéru, ktorá BlueCruise umožní.

Na Slovensku je možné BlueCruise zakúpiť na používanie v Európe, ale nie je povolené používať ho na verejných cestách na Slovensku z dôvodu povinných obmedzení platných právnych predpisov o cestnej premávke.

V roku 2023 získal systém BlueCruise ako prvý systém svojho druhu schválenie, keď bol uvedený na trh v Spojenom kráľovstve, čím sa stal prvým pokročilým asistenčným systémom vodiča, ktorý ponúkol skutočné hands-free riadenie pri diaľničných rýchlostiach v Európe. V Španielsku bol Ford tiež prvým výrobcom automobilov, ktorý ponúkol zákazníkom hands-free riadenie na diaľnici.

Systém Ford ovláda riadenie, zrýchľovanie, brzdenie a určovanie jazdného pruhu

Po aktivácii systému BlueCruise systém kontroluje riadenie, zrýchľovanie, brzdenie, umiestnenie do jazdného pruhu a bezpečnú vzdialenosť od vozidla pred vami sledovaním dopravného značenia, rýchlostných obmedzení a dopravných podmienok, od diaľničných rýchlostí až po úplné zastavenie v dopravnej zápche. Vodiči používajúci BlueCruise v modrých zónach môžu jazdiť bez toho, aby mali ruky na volante, pokiaľ naďalej venujú pozornosť ceste pred sebou.

Aby sa zabezpečilo, že vodiči budú mať oči na ceste, aj keď budú mať ruky mimo volantu, kamera pod prístrojovou doskou kontroluje pohľad a polohu hlavy vodiča, a to aj keď má nasadené slnečné okuliare.

Zákazníci môžu využiť 90-dňovú bezplatnú skúšobnú verziu a vyskúšať si, ako im BlueCruise môže spríjemniť dlhé cesty a znížiť stres. Po bezplatnej skúšobnej prevádzke si zákazníci môžu aktivovať ročné alebo mesačné predplatné, ktoré môžu kedykoľvek zrušiť alebo obnoviť. Tento model mesačného predplatného uľahčuje aktiváciu BlueCruise v čase, ktorý vyhovuje ich cestovným plánom.

Na cestách po celom svete jazdí viac ako 420 000 vozidiel Ford a Lincoln vybavených systémom BlueCruise. Celosvetovo sa so systémom BlueCruise najazdilo viac ako 342 miliónov kilometrov, čo predstavuje viac ako 3,1 milióna hodín jazdy.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Ford prepúšťa tisíce ľudí v Európe. A to nie je koniec zlých správ

Ford Capri. Nový elektrický model bude využívať platformu Volkswagen


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Superrýchle vlaky bez rušňovodičov? V Japonsku už čoskoro

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/gigafactories). Prichádzajú plne autonómne superrýchle osobné vlaky? V Japonsku sa už o štyri roky začne testovanie najmodernejšej technológie na vlakoch…

Bizarný svet: Čína vyrába falošné VW Beetle zo sklenených vlákien

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ElectricClassicCars). Wecan Beetle má elektrický motor a používa sa na svadby a propagačné akcie. Každý, kto má rád kreslené filmy…

Prizmatická batéria, ktorá sa dobije za 10 minút, je realitou

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Carscoops). Spoločnosť StoreDot začala pracovať na svojich nových prizmatických bunkách začiatkom roka. Teraz izraelská spoločnosť uvádza, že jej nové články…

Autodomiešavač: Základné vybavenie pre stavebníctvo

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@codrut1991). Vo svete stavebníctva si jedno zo zariadení vydobylo dôležité miesto, a to nákladné vozidlo s miešačkou na betón. Tento…

Mestské auto CT-2 s nastaviteľnou šírkou bude uvedené na trh v roku 2026

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork:). Ľahké vozidlo má stáť 18997,20 EUR a vyrábať sa v Cecompe ako Microlino. Niekedy úzke a niekedy široké. S…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov