Správy, Tipy, Zaujímavosti,

Spoločnosť BYD siahla po novej zbrani v boji proti konkurencii. Stane sa partnerom spoločnosti Uber

3.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@StraightArrowNews). Nie je žiadnym tajomstvom, že čínska spoločnosť BYD dostáva Teslu do problémov tým, že jej kradne predaj. Na druhej strane, predajná stratégia, ktorá zahŕňa...

3.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@StraightArrowNews).

Nie je žiadnym tajomstvom, že čínska spoločnosť BYD dostáva Teslu do problémov tým, že jej kradne predaj. Na druhej strane, predajná stratégia, ktorá zahŕňa hybridné modely za konkurenčné ceny, by mohla poškodiť mnohé značky v Európe. Spoločnosť veľmi dobre vie, ako sa urobiť rozpoznateľnou a získať si dôveru zákazníkov.

Spoločnosť BYD siahla po novej zbrani v boji proti konkurencii. Stane sa partnerom spoločnosti Uber.
Foto: youtube.com/@StraightArrowNews

Nová aliancia BYD je senzáciou na trhu

Čínsky výrobca dnes oznámil, že vytvára silnú alianciu. BYD a Uber uzatvárajú viacročné strategické partnerstvo. Medzinárodná spoločnosť zaoberajúca sa mobilitou a doručovacou technológiou plánuje uviesť na trh 100 000 nových elektrických vozidiel.

Pre spoločnosť BYD je to hneď po propagácii jej ponuky na kľúčovom podujatí, akým je Euro 2024, nový spôsob, ako sa presadiť na kľúčových trhoch po celom svete. Okrem toho je to pre spoločnosť BYD skvelý spôsob, ako ďalej rozvíjať elektrické vozidlá, ktoré sa objavia na platforme Uber. Toto partnerstvo podporí nové technológie vozidiel, ktoré získajú popularitu.

Spolupráca sa spočiatku bude týkať Európy a Latinskej Ameriky. Potom sa postupne rozšíri na Blízky východ, Austráliu, Nový Zéland a ďalšie regióny. Očakáva sa, že umožnenie väčšiemu počtu cestujúcich na celom svete využívať ekologickejšie spôsoby cestovania povzbudí viac vodičov, aby si vybrali elektrické vozidlá. Atraktivitu zvýši aj skutočnosť, že sa ponúkajú zľavy na nabíjanie a poistenie. Strany aliancie zvažujú aj ponuku zaujímavých riešení financovania a lízingu.

Spojenectvo medzi Uberom a gigantom v oblasti prepravy sa vyjadril aj Elon Musk

Viacročné strategické partnerstvo nezostalo bez povšimnutia na sociálnych sieťach. Dokonca aj Elon Musk sa nechal zlákať na komentár, keď napísal na platformu X:

„BYD musí rýchlo zmeniť kurz, inak bude mať problémy“.

Vyskúšať si výhody jazdy v elektrickom vozidle je prvým krokom k tomu, aby si používatelia spaľovacích vozidiel zvykli na nový pohon, ktorý im doteraz robil starosti.

BYD a Uber uzatvárajú viacročné strategické partnerstvo.
Foto: youtube.com/@StraightArrowNews

„Keď vodič Uberu presedlá na elektrické vozidlo, odjazdí viac hodín. Dosiahne tak štvornásobne vyšší efekt zníženia emisií ako bežní vodiči. Veľmi sa tešíme z hĺbkovej spolupráce medzi spoločnosťami Uber a BYD s cieľom zlepšiť skúsenosti používateľov a vytvoriť spoločenskú hodnotu,“

– povedal generálny riaditeľ Dara Khosrowshahi.

Spoločnosť BYD je známa inováciami vo svojich vozidlách. Jej hybridný pohon ocenila dokonca aj spoločnosť Toyota. Nie je však žiadnym tajomstvom, že práve 100 % elektrické vozidlá sú na ústupe. Podpora tohto typu pohonu prostredníctvom osobných skúseností je určite dobrým strategickým riešením.

Podľa tlačovej správy majú obe spoločnosti v rámci aliancie v úmysle vyvinúť aj „vozidlá schopné autonómnej jazdy“. Treba poznamenať, že viacročné strategické partnerstvo, ktoré by mohlo spoločnosti Uber zabezpečiť predaj 100 000 vozidiel, bolo uzavreté napriek tomu, že EÚ zaviedla clá na dovoz elektrických vozidiel čínskej výroby. V dôsledku toho musí byť balík výhod taký atraktívny, že vyhliadka na clá nemá význam.

Ponuka spoločnosti BYD zahŕňa mnoho skvelých elektrických modelov, ktoré sú na európskom trhu už roky. Kompaktné mestské vozidlá aj väčšie SUV. Nie je jasné, ktoré modely má Uber na mysli, ale na propagačnej fotografii sú zobrazené tri modely: BYD Seal Sedan, Seal U SUV a Atto 3 SUV. Všetky sú uvedené na webovej stránke spoločnosti BYD Europe.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Spoločnosť BYD oznámila dátum dodania modelu YangWang U9. Koľko musíte zaplatiť za superauto s výkonom viac ako 1 300 koní?

Úplne nové čínske SUV sa dostane do európskeho cenníka. Stellantis ho už naložil na loď


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Superrýchle vlaky bez rušňovodičov? V Japonsku už čoskoro

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/gigafactories). Prichádzajú plne autonómne superrýchle osobné vlaky? V Japonsku sa už o štyri roky začne testovanie najmodernejšej technológie na vlakoch…

Bizarný svet: Čína vyrába falošné VW Beetle zo sklenených vlákien

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ElectricClassicCars). Wecan Beetle má elektrický motor a používa sa na svadby a propagačné akcie. Každý, kto má rád kreslené filmy…

Prizmatická batéria, ktorá sa dobije za 10 minút, je realitou

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Carscoops). Spoločnosť StoreDot začala pracovať na svojich nových prizmatických bunkách začiatkom roka. Teraz izraelská spoločnosť uvádza, že jej nové články…

Autodomiešavač: Základné vybavenie pre stavebníctvo

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@codrut1991). Vo svete stavebníctva si jedno zo zariadení vydobylo dôležité miesto, a to nákladné vozidlo s miešačkou na betón. Tento…

Mestské auto CT-2 s nastaviteľnou šírkou bude uvedené na trh v roku 2026

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork:). Ľahké vozidlo má stáť 18997,20 EUR a vyrábať sa v Cecompe ako Microlino. Niekedy úzke a niekedy široké. S…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov