Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Toto sú prvé oficiálne snímky modelu BYD Seal 2025. Model sa začne predávať budúci týždeň

4.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ChinaDrivers). Prvého augusta generálny riaditeľ spoločnosti BYD Ocean Network Zhang Zhuo zverejnil informácie a príslušné obrázky nového modelu značky. Pôvodný názov Seal bol oficiálne premenovaný...

4.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ChinaDrivers).

Prvého augusta generálny riaditeľ spoločnosti BYD Ocean Network Zhang Zhuo zverejnil informácie a príslušné obrázky nového modelu značky. Pôvodný názov Seal bol oficiálne premenovaný na Seal 07 DM-i a dostane technológiu DM piatej generácie. BYD Seal EV si ponechá pôvodný názov „Seal“ bez akýchkoľvek zmien. Komplexné osvieženie modelu sa bude týkať oblastí inteligencie, komfortu a bezpečnosti.

Toto sú prvé oficiálne snímky modelu BYD Seal 2025. Model sa začne predávať budúci týždeň.
Foto: youtube.com/@ChinaDrivers

Nové modely BYD Seal 07 DM-i a Seal EV 2025 sú viac ako len nový vzhľad

Plne elektrické vozidlá BYD Seal a Seal 07 DM-i budú oficiálne predstavené 8. augusta. Okrem nového laku pre tento modelový rad bude zoznam výbavy zahŕňať elektrické slnečné clony pre panoramatickú strechu, vyhrievaný volant a funkciu vône/príjemnej vône v interiéri vozidla.

Pokiaľ ide o ďalšie možnosti zvýšenia komfortu, BYD Seal 2025 bude prvým sedanom BYD, ktorý dostane lidar. Okrem toho bude medzi inteligentné funkcie patriť aj pokročilý asistenčný systém L2+ vyvinutý spoločnosťou BYD. Vďaka tomu sa navigácia, inteligentná jazda a celý rad ďalších funkcií dostanú na novú vyššiu úroveň.

Podľa zobrazených obrázkov si Seal 2025 a Seal 07 DM-i zachovávajú klasické prvky existujúceho modelu. Dizajn uzavretej prednej masky chladiča a predné svetlomety v tvare písmena E v kombinácii s jedinečnými dennými svetlami zvyšujú rozpoznateľnosť vozidla. Oblasti predných a hmlových svetiel dostali nový vzhľad.

Centrálna mriežka chladiča modelu BYD Seal 07 DM-i je zdobená horizontálnymi líniami, ktoré vytvárajú určitú diferenciáciu vzhľadu. Najpozoruhodnejšia je však výrazná farba karosérie s modrým odtieňom nazvaná „Sky Purple“.

Pokiaľ ide o rozmery karosérie, dĺžka, šírka a výška modelu Seal 07 DM-i sú 4980/1890/1450 mm. Rázvor náprav je 2920 mm. Pokiaľ ide o komfort ovládania, nastavenie podvozku bude vylepšené a do určitej miery optimalizované alebo bude vybavené inteligentným systémom riadenia tlmenia karosérie Yunnan-C. Tým by sa mala zlepšiť stabilita, komfort a ovládateľnosť celkového odpruženia.

BYD SEAL EV.

Dva typy napájania a dve verzie batérií

Podľa oznámenia generálneho riaditeľa spoločnosti BYD Ocean Network:

„Nový automobil prelomí „limity spotreby paliva a životnosti batérií charakteristické pre výrobok rovnakej triedy“.

Pokiaľ ide o motor, Seal 07 DM-i bude mať 2 typy z hľadiska výkonu. K dispozícii je plug-in hybridná verzia s 1,5Motorom s maximálnym výkonom 74 kW, ktorá spolupracuje s hnacím motorom s maximálnym výkonom 160 kW. Tiež s motorom 1,5T s maximálnym výkonom 115 kW v kombinácii s hnacím motorom s maximálnym výkonom 200 kW. Spoločnosť BYD tak poskytuje rozmanitú ponuku z hľadiska výkonu.

Pokiaľ ide o batérie, Seal 07 DM-i ponúka dve verzie s kapacitami: 10,08 kWh a 17,626 kWh. To zodpovedá elektrickému dojazdu 55 km, resp. 100 km.

Vozidlá Seal 2025 sú postavené na technológii e-platformy BYD 3.0 Evo. Všetky sú vybavené 800-voltovou vysokonapäťovou platformou a elektrickým pohonom 12 v 1. Okrem toho je model Seal 2025 dokonalejší z hľadiska výkonu, energetickej účinnosti a pohodlia nabíjania vďaka viacerým inovatívnym technológiám vyvinutým nezávisle spoločnosťou BYD.

Z hľadiska obstarávacej ceny sa neočakáva, že by vylepšený model stál viac ako súčasný model. Podľa stratégie spoločnosti BYD v Číne by sa mal ponúkať v rozmedzí 149 800 – 249 800 jüanov s veľmi malými zmenami.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Spoločnosť BYD pridáva do svojho arzenálu nové SUV. Konkurent Tiguanu debutuje s bezkonkurenčnou ponukou

Nová Toyota Corolla dostane revolučnú pohonnú jednotku a ostrý exteriér


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov