Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Konkurent BYD Yuan Plus debutuje s faceliftom. Nezha X pôjde do zámoria ako oveľa modernejšie SUV

6.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Lucas-china). August sa začína ďalšími uvedeniami na trh v Číne. Hneď po Geely Galaxy E5 vstupuje na trh SUV začínajúcej spoločnosti Nezha X. Elektrický model...

6.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Lucas-china).

August sa začína ďalšími uvedeniami na trh v Číne. Hneď po Geely Galaxy E5 vstupuje na trh SUV začínajúcej spoločnosti Nezha X. Elektrický model dostane vylepšenia a novú atraktívnu cenu. Doma aj v zahraničí bude súťažiť o zákazníkov gigantu BYD.

Konkurent BYD Yuan Plus debutuje s faceliftom. Nezha X pôjde do zámoria ako oveľa modernejšie SUV.
Foto: youtube.com/@Lucas-china

Nové elektrické SUV v štyroch konfiguráciách

Čínsky start-up Nezha rozširuje svoje portfólio o nové elektrické SUV. Oficiálne debutoval v Číne 3. augusta, ale je známe, že model Nezha X bol súčasne uvedený na trh v zámorí. Konkrétne v Malajzii a na Taiwane.

Nový automobil debutuje po facelifte v štyroch konfiguráciách v atraktívnom cenovom rozpätí od 89 800 do 124 800 jüanov. To predstavuje hodnotu od 11 500 eur do 15 990 eur. Pokiaľ ide o elektrický dojazd, podľa Nezha umožňujú batérie reálny dojazd 401/501 kilometrov na jedno nabitie. Majú kapacitu 53,3 kWh, resp. 63,5 kWh a ich dobitie z 30 na 80 % na rýchlonabíjačkách trvá 22 minút.

Pokiaľ ide o výkon, SUV poháňa motor s maximálnym výkonom 120 kW (220 Nm) a prevodový systém využíva jednostupňovú prevodovku EV. Vďaka tomu vozidlo zrýchľuje na maximálnu rýchlosť 150 km/h.

Model teraz dostáva systém tepelného čerpadla Haozhi vyvinutý spoločnosťou Nezha Automobile. Ten umožňuje nižšiu spotrebu energie a zároveň optimalizuje účinky vykurovania a chladenia. Okrem toho je nové vozidlo vybavené systémom riadenia teploty, ktorý udržiava konštantnú teplotu batérie. To bude mať pozitívny vplyv na životnosť batérie v zime a zlepší účinnosť nabíjania v chladnom počasí.

Nezha X 500 Plus má vylepšenia v piatich aspektoch

V porovnaní so starým modelom Nezha X 500 Lite bolo nové SUV Nezha X 500 Plus vylepšené v piatich aspektoch: vzhľad, komfort, sedadlá, kokpit a bezpečnosť.

Pokiaľ ide o výbavu kabíny, Nezha X dostala elektricky nastaviteľné hlavné/spolusediace sedadlá a vyhrievané predné sedadlá. Pribudli aj predné bočné airbagy. Pokiaľ ide o technológie, Nezha X dostala výkonný automobilový čip 8155P, čím sa 10,1-palcová centrálna ovládacia obrazovka starého modelu Nezha X Lite zmenila na 15,6-palcovú. Väčšina fyzických tlačidiel zmizla v prospech vreckového dizajnu prevodovky.

Nezha X (NETA X) je atmosferický, pohodlný a nový štandard!

Nový model dostal do štandardnej výbavy aj elektrické zadné dvere, pamäťové sedadlo vodiča a bezdrôtové nabíjanie mobilného telefónu. Funkcie inteligentného asistenta jazdy modelu Nezha X sú na úrovni L2+. Konfigurácia modelu dostala aj bočné airbagy, systém monitorovania vodiča DMS, záznamník jazdy a 16 senzorov.

Štýlovo elektrické SUV neprechádza revolúciou

Pokiaľ ide o vzhľad modelu, čínsky startup neurobil žiadne radikálne zmeny. Nové vozidlo má delené svetlomety, trojstupňový prívod vzduchu v spodnej časti, ktorý ladí s ostrými rebrami v hornej časti kapoty a zdôrazňuje športový charakter.

Pokiaľ ide o rozmery karosérie, dĺžka, šírka a výška vozidla sú 4619/1860/1628 mm v uvedenom poradí a rázvor je 2770 mm.

Možno poznamenať, že okná nového vozidla sú väčšie, najmä bočné okná za C-stĺpikom. V dôsledku toho pôsobí silueta nového Neža X plnšie. Celý módny imidž dotvárajú dvojité päťlúčové kolesá. V zadnej časti vidíme chrómovú ozdobnú lištu a často používané priechodné osvetlenie, ktoré opticky zdôrazňuje šírku karosérie.

Nezha X, ktorá teraz viac zodpovedá očakávaniam trhu, by mala startupu pomôcť zvýšiť predaj. Po uvedení vozidla na trh bude Nezha X konkurovať modelu BYD Yuan PLUS a iným kompaktným SUV. Zákazníci, ktorí ocenia inovatívnejší dizajn interiéru vozidla, nájdu v modeli Nezha X skvelú voľbu. Taký, ktorý vyzerá mladšie a módnejšie.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Spoločnosť BYD pridáva do svojho arzenálu nové SUV. Konkurent Tiguanu debutuje s bezkonkurenčnou ponukou

Rusi to opäť dokázali. Tu je nové SUV pre sedem ľudí. Čínske auto s logom Moskvič


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov