Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Španielska „Kia Sportage“ je pre taliansku „Daciu“ veľkým problémom. Barcelonské SUV zníži jej predaj

9.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YoudrivecarsIt). Na európskom trhu sa toho veľa deje, pokiaľ ide o čínske značky a ich spojenie s domácimi výrobcami. Výhody pre obe strany sú v...

9.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YoudrivecarsIt).

Na európskom trhu sa toho veľa deje, pokiaľ ide o čínske značky a ich spojenie s domácimi výrobcami. Výhody pre obe strany sú v takýchto prípadoch zrejmé, ale pre konkurenciu nie sú dobrou správou. Dobrým príkladom je uvedenie vozidiel SUV na trh, ktoré ohrozia nielen známe modely ako Kia Sportage alebo Dacia Duster.

Španielska „Kia Sportage“ je pre taliansku „Daciu“ veľkým problémom. Barcelonské SUV zníži jej predaj.
Foto: youtube.com/@YoudrivecarsIt

DR Automobiles s napätím sleduje spoločný projekt EBRO a Chery

Nie je žiadnym tajomstvom, že Taliani majú už nejaký čas svoju čínsku „Daciu“ v podobe spoločnosti DR Automobiles. Značka, hoci sa nedávno dostala do nemilosti talianskych úradníkov, si nachádza mnoho zákazníkov. Je to vďaka jej atraktívnej ponuke, ktorá zahŕňa benzínové a hybridné vozidlá SUV za dobrú cenu.

V jej cenníku sa nedávno objavil nový model DR 6.0 Plug-in, ktorý je zároveň prvým SUV s takýmto pohonom v ponuke DR Automobiles. Hybridné SUV má výkon 317 koní (545 Nm), dojazd až 99 km na elektrický pohon a lákavú cenu. Pre model Kia Sportage na talianskom trhu je to nová hrozba.

Za nové SUV s pohonnou jednotkou pozostávajúcou z benzínového motora a dvoch elektromotorov spolupracujúcich s automatickou prevodovkou zaplatia zákazníci 28 900 € vďaka štátnej dotácii 1 000 €. Ide teda o dobrú lacnejšiu alternatívu ku kórejskému SUV aj k ponuke značky Dacia.

Za nové SUV zaplatia zákazníci 28 900 € vďaka štátnej dotácii 1 000.
Foto: youtube.com/@YoudrivecarsIt

Existuje však jeden dôležitý dôvod, ktorý znepokojuje DR Automobiles, spoločnosť s talianskou DNA a čínskym akcionárom Chery. Nie je to však rozhodnutie talianskeho úradu pre hospodársku súťaž a trhové záruky o uložení 6 miliónovej pokuty, proti ktorému sa už odvolala. Je to španielska „Kia Sportage“, ktorá je najsilnejšou možnosťou v módnom segmente.

Chery bude montovať svoj model Kia Sportage koncom roka 2024

Spoločnosť DR Automobiles s napätím sleduje investíciu svojho akcionára na vzkriesenie španielskej značky EBRO. Spoločný podnik s čínskym gigantom Chery umožní Španielom uviesť na trh dva nové modely, ktoré budú vychádzať z barcelonskej továrne.

Španieli považujú nové SUV EBRO S700 za skvelý kompaktný model a radi o ňom hovoria, pričom používajú slovné spojenie „španielska Kia Sportage“. Nie je tajomstvom, že kórejský model je tam veľmi obľúbený a dobre hodnotený. Rovnako ako konkurenčné modely Hyundai Tucson, Nissan Qashqai alebo Seat Ateca. Zaujímavejší je plug-in hybridný variant, ktorý umožňuje prejsť takmer 80 kilometrov na elektrický pohon. Ďalším konkurentom DR Automobiles je 4,725 m dlhé SUV Ebro S800, ktoré odvezie sedem cestujúcich.

DR 6.0.

Nie je žiadnym tajomstvom, že obe SUV vychádzajú z modelov Chery: Tiggo 7 a Tiggo 8. Číňania tak využívajú typický rebranding. Vzhľadom na etablovanú značku DR Automobiles na talianskom a španielskom trhu sú určite pochopiteľné obavy, ako nová aliancia ovplyvní predaj jej modelov. Koniec koncov, už nejaký čas zakladá svoj katalóg na modeloch Chery.

Spomínané SUV DR 6.0 vychádza z modelu Tiggo 7 od Chery. Na druhej strane DR 7.0 vychádza z modelu Tiggo 8. Vyzerá to na veľmi zaujímavú modelovú konfrontáciu na trhoch medzi značkami, do ktorých čínska Chery investuje. Zbraňami v boji o zákazníkov budú cena, výbava a diferencovaná mechanická ponuka.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Ikonické japonské SUV sa po modernizácii dostáva do cenových relácií. So zverskou zľavou ohrozí Renault Captur

SUV JAECOO 7 má všetko na to, aby sa stalo hviezdou jesene. Otvorili sa prvé rezervačné knihy


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov