Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Cadillac XT5 novej generácie debutuje v Číne. Už žiadny zastaraný štýl luxusného SUV

9.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@halooto). Nová generácia luxusného kompaktného SUV dnes debutuje v Číne. Cadillac XT5 dostal štýlové zmeny, ale vylepšenia sa týkajú aj rozmerov a širokej ponuky konfigurácií....

9.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@halooto).

Nová generácia luxusného kompaktného SUV dnes debutuje v Číne. Cadillac XT5 dostal štýlové zmeny, ale vylepšenia sa týkajú aj rozmerov a širokej ponuky konfigurácií.

Cadillac XT5 novej generácie debutuje v Číne.
Foto: youtube.com/@halooto

Nové luxusné SUV sa lúči so zastaraným dizajnom

Nová generácia SUV dostala nový modernejší vzhľad, nové rozmery karosérie a dlhší rázvor. Pokiaľ ide o rozmery, dĺžka, šírka a výška modelu Cadillac XT5 sú 4888/1957/1694 (1698) mm v uvedenom poradí a rázvor je 2863 mm. Pre porovnanie, v prípade predchádzajúceho modelu to bolo 4813/1903/1686 mm a rázvor bol 2857 mm.

Nový Cadillac XT5 má technologickejší vzhľad. Výrazná predná maska chladiča v tvare štítu je kombinovaná s ostrejšími delenými svetlometmi na oboch stranách, to nielen zdôrazňuje výrazný tvar prednej časti, ale aj zvyšuje vizuálny dojem zo šírky vozidla. Početné vypuklé rebrá na veku motorového priestoru tiež zdôrazňujú svalnatosť SUV.

Pri pohľade zboku vozidla môžeme stále vidieť rovnú líniu pásu Cadillacu, pričom mierne zdvihnuté obočie predných a zadných kolies zdôrazňuje športové črty. Dojem dotvárajú pneumatiky s rozmermi 265/45 R21 a červené šesťpiestikové brzdové strmene Brembo vpredu.

Sústavu maticových svetlometov vpredu tvorí deväť šošoviek a 300 svetelných lúčov LED. Zadná časť vozidla má rovnaký vzor ako predná časť. Obsahuje však štíhlejšiu skupinu svetiel, ktoré spája centrálna chrómová lišta. Vďaka tvaru disku v oblasti evidenčného čísla pôsobí Cadillac XT5 na tejto strane vizuálne výraznejšie, pričom športové atribúty ešte viac zdôrazňuje výfukový systém s dvoma vývodmi na oboch stranách. Nápisy „AWD“ a „SAIC-GM“ boli premiestnené zo zadnej masky na stranu zadných svetiel.

Nový Cadillac XT5 je teraz technologickejší

Pokiaľ ide o interiér, nový Cadillac XT5 je prepracovanejší. Je vyrobený z kože, kovu a dreva. Veľká 33-palcová stojatá zakrivená obrazovka s rozlíšením 9K zvyšuje vizuálny efekt a zdôrazňuje prítomnosť technológií. Trojramenný volant je vybavený fyzickými tlačidlami a dotykovým ovládaním.

Kožou čalúnené sedadlá vozidla majú stále rovnaký široký tvar po vzore veľkej americkej pohovky. Operadlá sedadiel sú tvarované ako delené výplety pre rafinovanejší vzhľad. Tlačidlá elektrického nastavovania sedadiel boli integrované do výplní dverí. Predné sedadlá dostanú vyhrievanie, ventiláciu, masáž a pamäťové funkcie nastavenia. Pokiaľ ide o vyhrievanie predných sedadiel, ako vidíme na obrázkoch, vyhrievanie operadiel sa aktivuje samostatným tlačidlom, čo je veľmi dobre premyslené. Týmto tlačidlom sa aktivuje aj vyhrievanie zadných sedadiel.

Odhalenie SUV Cadillac XT5 novej generácie 2025: Ohromujúci dizajn a inovácia!

Cadillac XT5 má tiež ambientné osvetlenie, audiosystém značky AKG a objem batožinového priestoru je 653 litrov.
Z hľadiska výkonu je SUV vybavené preplňovaným motorom 2,0 T a 48 V mild hybridným systémom. Produkujú maximálny výkon 174 kW a maximálny krútiaci moment 350 Nm. Vozidlo dostane 9-stupňovú prevodovku a na výber bude ešte vo verziách s pohonom dvoch a štyroch kolies.

Celkovo možno povedať, že nový Cadillac XT5 2025 nielenže skoncuje so zastaraným dizajnom, ale ponúka aj lepší zážitok z jazdy. Dlhší rázvor náprav nielenže zlepšuje jazdnú stabilitu, ale zvyšuje aj bočný priestor vo vozidle. O 14 mm zvýšená svetlá výška v kombinácii s novo vylepšeným podvozkom Hummingbird umožní modelu XT5 prispôsobiť sa náročnejším podmienkam na ceste.

Nie je žiadnym tajomstvom, že Cadillac má stále veľa síl, pokiaľ ide o konkurencieschopnosť na čínskom trhu, a má veľa zákazníkov. Ako sa nové vylepšenia premietnu do predajných výsledkov? Všetko závisí od kúpnej ceny a prvých dojmov z jazdy.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Veľmi zaujímavá hybridná alternatíva k značkám Dacia a MG so zverskou cenovkou. Plná verzia lacnejšia až o 400 eur

Toto talianske mini SUV, hoci nie je najnovšie, je skvelou voľbou. Ikona láka nielen svojou cenou


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Prizmatická batéria, ktorá sa dobije za 10 minút, je realitou

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Carscoops). Spoločnosť StoreDot začala pracovať na svojich nových prizmatických bunkách začiatkom roka. Teraz izraelská spoločnosť uvádza, že jej nové články…

Autodomiešavač: Základné vybavenie pre stavebníctvo

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@codrut1991). Vo svete stavebníctva si jedno zo zariadení vydobylo dôležité miesto, a to nákladné vozidlo s miešačkou na betón. Tento…

Mestské auto CT-2 s nastaviteľnou šírkou bude uvedené na trh v roku 2026

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork:). Ľahké vozidlo má stáť 18997,20 EUR a vyrábať sa v Cecompe ako Microlino. Niekedy úzke a niekedy široké. S…

10 rokov nestačí? Očakáva sa, že modernizované Volvo XC90 vydrží minimálne do roku 2030.

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Súčasná inkarnácia modelu Volvo XC90 je na trhu už 10 rokov. Hoci jeho nástupcom je elektrický model EX90, tieto…

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov