Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

MG prináša do Európy nové SUV. Testovací exemplár modelu S5 sa už objavil na cestách

11.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RcObsessive). Medzi pripravovanými novinkami značky MG je aj nové SUV. Ako sme informovali minulý mesiac, túto skutočnosť odhalilo čínske ministerstvo priemyslu a informačných technológií. Testovací...

11.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@RcObsessive).

Medzi pripravovanými novinkami značky MG je aj nové SUV. Ako sme informovali minulý mesiac, túto skutočnosť odhalilo čínske ministerstvo priemyslu a informačných technológií. Testovací exemplár zachytený v Európe jasne naznačuje, že značka ho prinesie na starý kontinent.

MG prináša do Európy nové SUV. Testovací exemplár modelu S5 sa už objavil na cestách.
Foto: youtube.com/@RcObsessive

Nový model MG S5 sa zaradí do zoznamu európskych bestsellerov

Značka MG alebo Morris Garage vo Veľkej Británii, ktorá je teraz v štruktúrach čínskeho giganta SAIC, pripravuje nové SUV S5. Informácie o ňom sme uverejnili v našom článku pred mesiacom.

Vďaka zverejneným informáciám čínskeho ministerstva priemyslu a informačných technológií teraz vieme, že vozidlo bude kompaktným SUV a dostane elektrický pohon. Na čínskom trhu bude konkurovať modelom Geely Galaxy E5, Baojun Yunhai, Wuling Starlight, BYD Yuan Plus atď. Všetko nasvedčuje tomu, že pôjde aj o konkurenta modelu Kia EV3.

Potreba zverejniť podrobné informácie o nových vozidlách v Číne nám umožňuje získať poznatky, pokiaľ ide o vzhľad, rozmery, mechaniku. Keďže MG S5 v súčasnosti prechádza testami, ktoré ho majú prispôsobiť európskym normám, pripomeňme si, čo je o ňom známe.

Cenovo dostupné SUV bude silným súperom pre európskych kolegov

Pokiaľ ide o štýl, predná časť vozidla využíva klasický dizajnový jazyk X MG. Štíhle svetlomety sú zladené s tvarom spodných bočných nasávačov vzduchu. V kombinácii s rozdelenou mriežkou nasávania vzduchu nadobúda celé vozidlo športový charakter. Z boku karosérie vidíme oblúkovitú líniu pásu a zužujúcu sa líniu brucha. Čierne horizontálne pruhy dodávajú pocit sily.

Dizajn interiéru nového modelu MG je klasicky minimalistický. Vidíme v ňom dve obrazovky určené pre prístroje a multimédiá. Volant je v hornej a dolnej časti mierne sploštený.

MG S5.

Pokiaľ ide o rozmery karosérie, dĺžka, šírka a výška vozidla sú 4476/1849/1621 mm v uvedenom poradí a rázvor náprav je 2730 mm. Vozidlo je teda situované ako kompaktné SUV. Vieme, že MG S5 sa na čínskom trhu bude dodávať s rôznymi typmi batérií vo vyššej špecifikácii. Všetky bude montovať spoločnosť SAIC zo skupiny CATL.

Boli špecifikované rôzne hmotnosti vozidla, takže základná verzia pravdepodobne váži 1615 kg, pričom vozidlo dosahuje 1685, ako aj 1740 kg v iných špecifikáciách. Z hľadiska výkonu je nový automobil MG vybavený jedným motorom s maximálnym výkonom 125 kW (169 k). MG S5 vyvinie maximálnu rýchlosť 170 km/h a je vybavený akumulátorom LFP. Dve pohotovostné hmotnosti, by mali zodpovedať dvom dojazdom vrátane jedného dlhého dojazdu. MG S5 dostane na želanie predný pohon.

Objavenie sa MG S5 na európskych cestách nepochybne znamená, že elektrické kompaktné SUV sa oficiálne predstaví v ponuke pre Európu začiatkom budúceho roka. Pridá sa tak k elektrickému bestselleru MG4.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nezvyčajná marketingová kampaň spoločnosti MG Motor v Nemecku. Zákazníci si kúpia jedno auto a odchádzajú s dvoma

Japonská „Škoda Fabia“ sa postupne prestane vyrábať. Mestské auto za 12 900 eur bude minulosťou


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov