Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Jaguar v decembri predstaví nové elektrické Gran Turismo

12.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@mumtaz007). Štúdia, ktorá má predvídať jeden z troch plánovaných luxusných modelov. Prvý a zatiaľ jediný elektromobil značky Jaguar, model I-Pace, sa nedávno prestal dať konfigurovať....

12.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@mumtaz007).

Štúdia, ktorá má predvídať jeden z troch plánovaných luxusných modelov. Prvý a zatiaľ jediný elektromobil značky Jaguar, model I-Pace, sa nedávno prestal dať konfigurovať. Plánuje sa však jeho náhrada. Podrobnosti o plánoch britskej značky do budúcnosti v poslednom čase unikajú čoraz častejšie.

Jaguar v decembri predstaví nové elektrické Gran Turismo.
Foto: youtube.com/@mumtaz007

Len v júli značka oznámila, že zruší päť zo svojich šiestich modelových radov. Výroba modelov Jaguar XE, XF a F-Type sa skončila už v máji, zatiaľ čo výroba modelov E-Pace a I-Pace v závode Magna Steyr bude ukončená v decembri. Iba stredne veľké SUV F-Pace zostane na trhu do roku 2025.

Nahradia ich elektromobily

Tieto modely majú byť nahradené elektromobilmi, keďže Jaguar stále plánuje od roku 2025 úplne prejsť na elektrické vozidlá. Medzi ukončením výroby starých modelov a uvedením nových na trh nastane obdobie, v ktorom nebude možné kúpiť nový Jaguar, povedal pre Autocar výkonný riaditeľ Jaguaru Rawdon Glover.

V decembri plánuje Jaguar predstaviť prvý nový elektromobil s dizajnovou štúdiou: Gran Turismo za približne 120 000 eur s dojazdom 700 km a pohonom všetkých kolies s výkonom viac ako 585 koní.

Okrem modelu Gran Turismo sa plánuje aj veľké SUV a veľký sedan. SUV má konkurovať modelu Bentley Bentayga, sedan modelu Bentley Flying Spur. Oba modely budú dlhé viac ako päť metrov a budú súťažiť v triede prémiového luxusu. Tieto dva modely majú byť uvedené na trh do roku 2028.

Elektrický skok Jaguaru: Odhalenie štvordverového GT 2025!

V rozhovore pre taliansky Motor1 Glover hovoril aj o troch nových modeloch, ktoré budú väčšie, exkluzívnejšie a drahšie ako predchádzajúce Jaguary. Prvým modelom, ktorý bude uvedený na trh, bude Gran Turismo dlhé viac ako päť metrov s elektrickým pohonom a dojazdom približne 700 kilometrov.

Modely Jaguar novej generácie budú úplne nové z hľadiska vzhľadu a technológií. Glover pre Autocar povedal, že všetky dnešné elektromobily vyzerajú veľmi podobne, „pretože z dôvodu dojazdu strávili príliš veľa času v aerodynamickom tuneli“. Nové vozidlá Jaguar by sa mali tomuto trendu vymykať.

Podľa Autocaru budú mať autá dlhé kapoty a budú minimalistické, ale budú mať impozantné predné časti, ktoré bude zdobiť nové logo. LED svetlá vpredu a vzadu majú byť také úzke, že po vypnutí budú takmer neviditeľné. Vozidlá už nebudú mať zadné sklo – rovnako ako Polestar 4.

Jaguar sa nevzdáva svojho plánu radikálnej prestavby modelového radu. Zatiaľ čo iné značky transformáciu smerom k elektromobilite odkladajú, pretože dopyt v súčasnosti slabne, britská značka zostáva pri svojom kurze. Nové modely však určite nebudú cenovo dostupné modely, ale autá luxusnej triedy. Veľké počty sa preto nedajú očakávať.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Tu je nová hviezda v segmente SUV. Nákupný boom prekonal očakávania francúzskeho výrobcu

Nové vozidlá Volkswagen GTI budú elektrické. Ale malo by im to len prospieť!


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Bizarný svet: Čína vyrába falošné VW Beetle zo sklenených vlákien

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ElectricClassicCars). Wecan Beetle má elektrický motor a používa sa na svadby a propagačné akcie. Každý, kto má rád kreslené filmy…

Prizmatická batéria, ktorá sa dobije za 10 minút, je realitou

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Carscoops). Spoločnosť StoreDot začala pracovať na svojich nových prizmatických bunkách začiatkom roka. Teraz izraelská spoločnosť uvádza, že jej nové články…

Autodomiešavač: Základné vybavenie pre stavebníctvo

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@codrut1991). Vo svete stavebníctva si jedno zo zariadení vydobylo dôležité miesto, a to nákladné vozidlo s miešačkou na betón. Tento…

Mestské auto CT-2 s nastaviteľnou šírkou bude uvedené na trh v roku 2026

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork:). Ľahké vozidlo má stáť 18997,20 EUR a vyrábať sa v Cecompe ako Microlino. Niekedy úzke a niekedy široké. S…

10 rokov nestačí? Očakáva sa, že modernizované Volvo XC90 vydrží minimálne do roku 2030.

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Súčasná inkarnácia modelu Volvo XC90 je na trhu už 10 rokov. Hoci jeho nástupcom je elektrický model EX90, tieto…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov