Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Vinfast VF 6: Malé elektrické SUV príde v roku 2024

13.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TafraChannel). Konkurent modelu Vauxhall Mokka Electric s dojazdom približne 250 km. Úprimne povedané, vietnamská značka Vinfast nás zatiaľ sklamala. Po mnohých oznámeniach sa uvedenie na...

13.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TafraChannel).

Konkurent modelu Vauxhall Mokka Electric s dojazdom približne 250 km. Úprimne povedané, vietnamská značka Vinfast nás zatiaľ sklamala. Po mnohých oznámeniach sa uvedenie na trh v Nemecku opakovane odkladalo. Teraz je na trhu aspoň jeden model: VF 8. Stredne veľké SUV s dĺžkou 4,75 m sa v Nemecku zatiaľ predáva len v homeopatických dávkach. Spoločnosť Vinfast teraz oznámila malé elektrické SUV VF 6.

Vinfast VF 6: Malé elektrické SUV príde v roku 2024.
Foto: youtube.com/@TafraChannel

Tento plne elektrický model je označovaný ako druhý model spoločnosti Vinfast po modeli VF 8. Pod týmto názvom sa skrýva 5,10 m dlhé SUV s názvom VF 9, ktoré je už dlho možné rezervovať, ale nie objednať. Štatistiky KBA uvádzajú len 36 nových registrácií Vinfastu do júla vrátane, z toho 31 VF 8 a jeden ďalší model – nuž, aspoň Aiways bol predbehnutý. A zdá sa, že Vinfast je na vzostupe, keďže vlani sa v štatistikách registrácií ani neobjavil.

Dobrá štandardná výbava

Ale dosť negatív a späť k modelu VF 6, ktorý by mal byť podľa výrobcu uvedený na európsky trh v tomto roku. Medzi jeho silné stránky patrí dobrá štandardná výbava, množstvo asistenčných systémov vodiča a veľkorysá záruka.

Vinfast zaradil novinku do segmentu B-SUV, t. j. do segmentu Opel-Vauxhall Mokka Electric. S dĺžkou 4,24 m a výškou 1,59 m je vozidlo o niečo väčšie ako druhý menovaný. Informácie o objeme batožinového priestoru zatiaľ nie sú k dispozícii.

K dispozícii sú dve možnosti pohonu: Verzie Launch Edition a Plus ponúkajú pohon predných kolies s výkonom 204 k a krútiacim momentom 310 Nm, zatiaľ čo výkon modelu Eco je obmedzený na 177 k. Vďaka tomu je vozidlo výrazne lepšie motorizované ako Mokka, ktorá ponúka maximálne 156 k. Všetky verzie sú vybavené batériou LFP s kapacitou 60 kWh, ktorá podľa tlačovej správy poskytuje dojazd podľa WLTP 235 alebo 255 km.

Nový 2024 VinFast VF6.

To znamená, že VF 6 je o niečo lepší ako elektrická Mokka, ktorá má maximálny dojazd 253 km. Na internetovej stránke Vinfast pre VF 6 sa uvádza len 237 a 248 míľ, ale tieto údaje už pravdepodobne nie sú aktuálne. V poznámke pod čiarou sa uvádza, že homologizácia sa očakáva v 2. štvrťroku 2024 – ten sa skončil už koncom júna.

Dizajn vytvorila talianska spoločnosť

Dizajn modelu VF 6 vytvorila talianska spoločnosť Torino Design. Predná časť je pre značku typická svojím pútavým dizajnom v tvare písmena V. V závislosti od variantu výbavy sa montujú aj 17- alebo 19-palcové hliníkové disky kolies. 12,9-palcový dotykový displej v strede a pod ním tlačidlá na aktiváciu režimov prevodovky P, R, N, D a B.

Namiesto prístrojového displeja bude k dispozícii head-up displej. Vinfast spomína aj Wi-Fi hotspot, adaptívny tempomat (ACC), panoramatické strešné okno a kvalitné čalúnenie sedadiel. Ceny zatiaľ neboli oznámené.

Rovnako ako Kia, aj Vinfast ponúka sedemročnú záruku alebo záruku na 160 000 km. Za servis a opravy zodpovedá francúzsky reťazec servisov a príslušenstva Mobivia, ktorý má 1 200 servisov vo Francúzsku a Nemecku. Okrem toho oznámené partnerstvo so spoločnosťou Bosch zabezpečí prístup k 700 000 nabíjacím bodom v 30 európskych krajinách.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Čínsky gigant Chery uvádza na trh model Kia Sportage. Tigo 8 L je inteligentné SUV len na benzín

Nová Kia Sportage. Odhaľuje prekvapivé zmeny


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Autodomiešavač: Základné vybavenie pre stavebníctvo

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@codrut1991). Vo svete stavebníctva si jedno zo zariadení vydobylo dôležité miesto, a to nákladné vozidlo s miešačkou na betón. Tento…

Mestské auto CT-2 s nastaviteľnou šírkou bude uvedené na trh v roku 2026

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork:). Ľahké vozidlo má stáť 18997,20 EUR a vyrábať sa v Cecompe ako Microlino. Niekedy úzke a niekedy široké. S…

10 rokov nestačí? Očakáva sa, že modernizované Volvo XC90 vydrží minimálne do roku 2030.

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Súčasná inkarnácia modelu Volvo XC90 je na trhu už 10 rokov. Hoci jeho nástupcom je elektrický model EX90, tieto…

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov