Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Nový SsangYong Actyon debutuje pod značkou KG Mobility

15.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@niksautomotive). Actyon sa vracia na trh, tentoraz pod značkou KG Mobility a so žiadaným dizajnom. Vozidlo vychádza z modelu SsangYong Torres. SsangYong Actyon nikdy nepatril...

15.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@niksautomotive).

Actyon sa vracia na trh, tentoraz pod značkou KG Mobility a so žiadaným dizajnom. Vozidlo vychádza z modelu SsangYong Torres.

Nový SsangYong Actyon debutuje pod značkou KG Mobility.
Foto: youtube.com/@niksautomotive

SsangYong Actyon nikdy nepatril medzi vozidlá, ktoré by boli oslavované pre svoju krásu. Naopak, kórejské SUV sa často dostávalo na zoznam najčudnejších automobilov, aké boli kedy vyrobené. Actyon však ďalej umožnil jazdiť takým modelom, ako sú BMW X6 a Mercedes-Benz GLE.

KG Mobility, značka predtým známa ako SsangYong, predstavila v Južnej Kórei novú generáciu SUV Actyon. Nové kupé SUV, ako ho spoločnosť uvádza v katalógu, je postavené na rovnakej platforme ako Torres.

Pôvodný Actyon debutoval v roku 2005 a jeho kontroverzný dizajn mu práve nepomohol k obchodnému úspechu, ale bol jedným z priekopníkov SUV kupé. Nový model vyzerá oveľa lepšie a spája dizajnovú líniu použitú pri modeli Torres s trochou DNA Range Roveru Velar.

Nový KG Mobility Actyon by mohol mať aj elektrickú verziu

Nový Actyon meria na dĺžku 4,74 metra, na šírku 1,92 metra a na výšku 1,68 metra. Je dlhší, širší a kratší ako Torres, ale zachováva si rovnako dlhý rázvor 2,68 metra. Cestujúci budú mať k dispozícii podobný priestor, ale batožinový priestor trpí klesajúcou líniou strechy a má objem 668 litrov, čo je o 35 litrov menej ako Torres.

SUV Actyon KG Mobility (SsangYong).

V porovnaní s modelom Torres má nový Actyon prepracovaný interiér s inými materiálmi a novými technológiami. Prístrojová doska obsahuje dve 12,3-palcové obrazovky. Actyon má tiež zaujímavejšie čalúnenie z kože a mikrovlákna, ktoré si možno objednať v rôznych odtieňoch vrátane čiernej, červenej alebo hnedej.

Pod kapotou sa nachádza rovnaký 1,5-litrový štvorvalcový motor s turbodúchadlom s výkonom 170 k a 280 Nm. Actyon bude vybavený iba šesťstupňovou automatickou prevodovkou a zákazníci si môžu vybrať medzi verziami s pohonom predných alebo všetkých kolies. A hoci výrobca v tejto súvislosti nezverejnil žiadne oficiálne informácie, Actyon by mohol dostať aj elektrickú verziu, ktorá zdedí pohonné ústrojenstvo z modelu Torres EVX.

Nový KG Mobility Actyon sa na ostatné trhy dostane do konca tohto roka. V Kórei má vozidlo štartovaciu cenu približne 22 600 eur.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Ford Puma, takmer rovnako lacný ako Dacia Duster

Čínsky gigant Chery uvádza na trh model Kia Sportage. Tigo 8 L je inteligentné SUV len na benzín


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Autodomiešavač: Základné vybavenie pre stavebníctvo

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@codrut1991). Vo svete stavebníctva si jedno zo zariadení vydobylo dôležité miesto, a to nákladné vozidlo s miešačkou na betón. Tento…

Mestské auto CT-2 s nastaviteľnou šírkou bude uvedené na trh v roku 2026

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork:). Ľahké vozidlo má stáť 18997,20 EUR a vyrábať sa v Cecompe ako Microlino. Niekedy úzke a niekedy široké. S…

10 rokov nestačí? Očakáva sa, že modernizované Volvo XC90 vydrží minimálne do roku 2030.

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Súčasná inkarnácia modelu Volvo XC90 je na trhu už 10 rokov. Hoci jeho nástupcom je elektrický model EX90, tieto…

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov