Elektro, Novinky, Zaujímavosti,

Renault si robí srandu z Tesly pomocou interaktívneho billboardu

16.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Compare-Cars). Francúzi si pomocou špeciálneho interaktívneho billboardu doslova uťahujú z Tesly a majiteľov jej áut. Je súčasťou kampane Renault Scenic E-Techa a je umiestnený vedľa...

16.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Compare-Cars).

Francúzi si pomocou špeciálneho interaktívneho billboardu doslova uťahujú z Tesly a majiteľov jej áut. Je súčasťou kampane Renault Scenic E-Techa a je umiestnený vedľa populárnej nabíjacej stanice.

Už viackrát sme boli svedkami billboardových vojen, v ktorých sa jeden výrobca snažil natrieť nos druhému.
Foto: youtube.com/@Compare-Cars

Už viackrát sme boli svedkami billboardových vojen, v ktorých sa jeden výrobca snažil natrieť nos druhému. Tak to bolo napríklad v prípade BMW, ktoré pred rokmi zablahoželalo Audi k zisku titulu juhoafrické auto roka 2006. V spodnej časti pritom pridalo nápis: „od víťaza titulu Svetové auto roka 2006“.

Na odpoveď od ingolstadtskej značky nemusela dlho čakať. Vo svojom billboarde ocenila BMW za víťazstvo v súťaži Svetové auto roka 2006, ale pripojila komentár uvedený nižšie: „od šesťnásobného víťaza pretekov 24 hodín Le Mans v rokoch 2000 – 2006“.

Renault teraz použil podobnú úpravu aj pri modeli Scenic E-Tech.

Nová billboardová vojna?

Francúzi umiestnili svoj billboard na jednu z najobľúbenejších londýnskych nabíjacích staníc. Je zameraný priamo na Teslu a na majiteľov Modelu Y.

Billboard obsahuje citát z renomovaného britského časopisu Auto Express, ktorý vo svojom teste Scenic E-Tech pochválil. Zobrazuje slová priamo zo zhrnutia článku:

Nový Renault Scenic zahanbuje Teslu Y svojou cenou a dojazdom“.


Na tom by nebolo nič pozoruhodné, nebyť toho, že billboard je interaktívny. Podľa Francúzov dokáže rozpoznať okoloidúce Tesly a namiesto citácie z článku Auto Express na ne aplikovať sériu personalizovaných správ.

Príklady? „Ups, to je nezmysel“, ‚To je trápne‘, ‚Vaše auto určite vyniká v iných oblastiach‘ alebo ‚Elon-ger‘. Posledné uvedené tvrdenie je slovná hračka odkazujúca na Elona Muska a dojazd.

Podľa Francúzov dokáže rozpoznať okoloidúce Tesly a namiesto citácie z článku Auto Express na ne aplikovať sériu personalizovaných správ.
Foto: youtube.com/@carshowtv9197

Scenic lepší ako Tesla Y?

Billboardom zameraným na Teslu sa Francúzi dokonca chvália na svojej tlačovej stránke. „Kampaň vznikla v spolupráci s Publicis London, dlhoročným kreatívnym partnerom spoločnosti Renault UK. Je ďalšou pripomienkou úžasných úspechov 100 % elektrického modelu Scenic E-Tech, ktorý od svojho uvedenia na trh koncom minulého roka získal množstvo ocenení vrátane najvyššieho ocenenia Auto roka 2024.“ – uvádza Renault.

S dojazdom až 610 km (WLTP) prejde 100 % elektrický Scenic E-Tech vo verzii Techno Long Range na jedno nabitie o viac ako 64 km viac ako ktorýkoľvek variant Tesla Model Y a takmer o 160 km ďalej ako základný model Tesla s pohonom zadných kolies,

– hovorí Lawrence Hamilton zo spoločnosti Renault UK

„S cenou 40 995 libier je Techno Long Range tiež výrazne lacnejší ako základný Model Y, a to takmer o 5 000 libier.“

– Hamilton dodáva s nádejou, že nová billboardová kampaň sa rýchlo rozšíri okrem iného aj na TikTok.

Renault Scenic E-Tech víťaz veľkého dojazdového testu

Renault Scenic E-Tech už nielenže získal titul Európske auto roka 2024, ale zaujal aj vo veľkom teste dojazdu elektromobilov, ktorý uskutočnila Nórska automobilová federácia (NAF) a časopis motor.no. Ten sa koná dvakrát ročne – v zime a v lete – na identickej trase.

Je to okruh začínajúci v Osle a zahŕňa rôzne typy ciest. Teda štátne cesty, rýchlostné cesty a vedľajšie cesty. Testovacie vozidlá jazdia vždy povolenou rýchlosťou, kým sa im nevybijú batérie.

Test nie je jednoznačný, ale poskytuje jasný obraz o zúčastnených vozidlách. Rok čo rok sa koná na rovnakej trase. Preto je možné porovnať výsledky z rôznych rokov. Počasie je premenlivé, ale dbáme na to, aby sme vždy podali správu o zrážkach a teplotách,

– uvádza sa na webovej stránke časopisu motor.no.

Najlepší dojazd v letnom vydaní testu dosiahol Renault Scenic E-Tech. Prekonal vzdialenosť 562,7 km, pričom za sebou nechal celú armádu ázijských vozidiel a Teslu. Druhé miesto patrilo vozidlu Hongqia EH-7 (540,1 km) a tretie miesto Xpenga G6 (530,7 km).

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Spoločnosť Tesla predstavila verziu Modelu Y s dlhým dojazdom a pohonom všetkých kolies.

Nový elektrický Renault Twingo sa bude vyrábať v Slovinsku


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov