Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Stanová kocka Porsche nafúkne kufor na hrad za hlúpe peniaze

22.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Porsche). Nie sme si úplne istí prečo, ale Porsche naozaj chce, aby ste kempovali na jeho autách, v nich a okolo nich. Model 911 sme...

22.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: Porsche).

Nie sme si úplne istí prečo, ale Porsche naozaj chce, aby ste kempovali na jeho autách, v nich a okolo nich. Model 911 sme si síce nikdy nepredstavovali ako ideálne vozidlo na kempovanie, ale práve on slúži ako podklad pre oficiálny strešný stan Porsche.

Nie sme si úplne istí prečo, ale Porsche naozaj chce, aby ste kempovali na jeho autách, v nich a okolo nich.
Foto: Porsche

Teraz sa Stuttgart uberá trochu logickejším smerom, ale s úplne iným riešením prístrešku. Úplne nový nafukovací stan Porsche Canopy sa prisaje na zadné dvere štvordverového vozidla Porsche a premení ho na vnútorný/ vonkajší obytný a kempingový priestor.

Stan s baldachýnom Porsche, ktorý je určený na ubytovanie až šiestich osôb, je podopretý vzduchovým rámom, ktorý sa nafukuje do tvaru pomocou ručnej pumpy a centrálneho ventilu. Potom ponúka pekne štvorcovú podlahu s rozmermi 7,5 x 7,5 stopy (2,3 x 2,3 m) pod nafúknutou strechou, ktorá dokáže cestovateľov ochrániť pred slnkom a ľahkým dažďom.

Aby sa pri prvom pohybe vetra nevzniesol, je baldachýn ukotvený k vozidlu pomocou série elastických pásov a prísaviek a tiež sa pripevňuje k zemi. Porsche opisuje konfiguráciu s pripojením k vozidlu ako užitočnú na nakladanie a vykladanie kufra bez toho, aby človek vystavil svoju drahocennú hlavu hroziacemu počasiu zhora, ale keďže najprv bude musieť stan vyložiť a postaviť v spomínanom hroziacom počasí, nie sme si istí, nakoľko sa táto funkcia v teréne skutočne osvedčí.

Okrem tunela na pripojenie k vozidlu obsahuje základná súprava stanu Canopy Tent odnímateľnú podlahu upevnenú suchým zipsom a jednu rolovateľnú stenu s oknom, ktorá slúži ako ochrana pred vetrom a dodatočná ochrana pred slnkom a dažďom.

Modulárne doplnky

Spoločnosť Porsche ponúka aj rôzne modulárne doplnky, ktoré umožňujú verným zákazníkom získať viac peňazí a vylepšiť si priestor podľa svojich potrieb. Môžu pridať ďalšie tri steny a vytvoriť tak úplne uzavretý prístrešok, prípojný stan na spanie/skladovanie a dokonca aj tunel na pripevnenie strechy k streche, čím sa vytvorí dedinka s viacerými strechami… vstup, samozrejme, len pre vodičov Porsche.

Porsche opisuje konfiguráciu s pripojením k vozidlu ako užitočnú na nakladanie a vykladanie kufra bez toho, aby človek vystavil svoju drahocennú hlavu hroziacemu počasiu zhora.
Foto: Porsche

Spoločnosť Porsche tento mesiac predstavila stan s baldachýnom (nazývaný aj pavilón) a vysvetlila, že ho jej dizajnérske štúdio v Zell am See vytvorilo v spolupráci s poprednou outdoorovou značkou. Určite sa zdá, že tou značkou bol Dometic a Canopy Dometic, ktorý má rovnaké funkcie a podlahovú plochu, ale na začiatku stojí o vyše 900 dolárov menej, 750 dolárov – veľa peňazí za niekoľko log Porsche. Zaujímalo by nás, koľko by stálo balenie nálepiek Porsche, ktoré by sa dali nalepiť na nafukovačku Dometic?

Cena samotného baldachýnu Porsche, bez podlahy, tunela na vozidlo, stien alebo akéhokoľvek iného príslušenstva, začína na 1 680 USD a môže sa používať ako samostatný baldachýn. Kompletný základný balík so strieškou, podlahou, jednou bočnou stenou s oknom a tunelom pre vozidlo zvyšuje cenu na 2 183 USD. Ostatné príslušenstvo je k dispozícii samostatne.

Ak si jednoducho neviete predstaviť, že by ste k svojmu predraženému Porsche pridali niečo iné ako predražený nafukovací stan rovnakej značky, potom by sa vám táto drahá prémia mohla oplatiť. Ale aj tak by sme sa najprv dobre a dôkladne pozreli na tie nálepky.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Špičkové SUV značky sa zbavilo maskovania

MG HS (2024): Rozmery a batožinový priestor nového vydania


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov