Novinky, Zaujímavosti,

Audi predstavuje nový facelift RS 3. Nemci sľubujú, že hot hatch je dynamickejší ako kedykoľvek predtým

22.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@JoeAchilles1). Bolo len otázkou času, kedy sa po uvedení faceliftov Audi A3 a S3 predstaví modernizácia najvýkonnejšieho hot hatchu v ponuke nemeckej automobilky. Teraz nastal...

22.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@JoeAchilles1).

Bolo len otázkou času, kedy sa po uvedení faceliftov Audi A3 a S3 predstaví modernizácia najvýkonnejšieho hot hatchu v ponuke nemeckej automobilky.

Bolo len otázkou času, kedy sa po uvedení faceliftov Audi A3 a S3 predstaví modernizácia najvýkonnejšieho hot hatchu v ponuke nemeckej automobilky.
Foto: youtube.com/@JoeAchilles1

Teraz nastal čas dozvedieť sa všetko o facelifte Audi RS 3, najnovšom vozidle v ponuke nemeckého výrobcu, ktoré využíva 2,5-litrový päťvalcový motor. Na konci svojej kariéry bude tento motor poháňať agresívnejšiu a hravejšiu RS 3, auto, ktoré už prekonalo rekord na Nürburgringu vo svojej triede.

Ako sa dá od faceliftu očakávať, modernizácia RS 3 prináša estetické zmeny. Zvonka dostane RS 3 nové, agresívnejšie nárazníky a novú mriežku chladiča s jedným rámom v prednej časti. Nové LED svetlomety ponúkajú ešte komplexnejšie vzory denného svietenia. Skupiny predných svetiel obsahujú 24 prvkov usporiadaných do tvaru končiacej vlajky. Na výber sú aj ďalšie tri varianty.

Na bokoch nájdeme nové dizajny kolies, no vzadu Audi prinieslo na RS 3 väčší difúzor a zadné svetlá s novou grafikou. V súlade s dobrou tradíciou RS sú na novom facelifte RS 3 stále prítomné dve rozmerné oválne koncovky výfuku.

Audi tvrdí, že nová RS 3 lepšie zatáča a ľahšie sa prekonáva

Rovnako ako model pred faceliftom, aj nová RS 3 používa rovnaký 2,5-litrový päťvalcový motor s výkonom 400 k a maximálnym krútiacim momentom 500 Nm. Je spojený so 7-stupňovou dvojspojkovou automatickou prevodovkou a pohonom všetkých kolies. Šprint z 0-100 km/h zvládne za 3,8 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 290 km/h.

Skutočné zmeny sa však podľa Audi týkajú jazdných vlastností. Výrobca upravil systém pohonu všetkých kolies a zmenil spôsob distribúcie výkonu. Upravila aj zadný diferenciál, ESP a elektronicky riadené tlmiče, aby zlepšila dynamiku vozidla. Audi tvrdí, že vozidlo dokáže lepšie atakovať zákruty a ľahšie prechádzať do zákrut.

Výsledok týchto zmien: nový facelift RS 3 je najrýchlejším vozidlom vo svojej triede na okruhu Nürburgring. Hot hatch dosiahol čas 7:33,123 minúty.

Zoznamy objednávok na nové Audi RS 3 sa otvoria koncom mesiaca, pričom prvé exempláre budú dodané v októbri. Ceny začínajú na 66 000 eur za hatchback, zatiaľ čo sedan začína na 68 000 eur.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Audi to opäť dokázalo a má rekord! RS 3 porazila BMW M2 na Nurburgringu

Audi ukázalo svetu model Q6 e-tron. Výkonné SUV stanovuje nové štandardy v automobilovom priemysle


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov