Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

5 najlepších vlastností elektrického Volva EX30. Prečo také dobré predajné výsledky?

23.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VisualCarReviews). Volvo EX30 je prvým plnohodnotným elektromobilom švédskeho výrobcu a od svojho príchodu na trh zaznamenalo skvelé predajné čísla. Jazdili sme s týmto (nie takým...

23.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@VisualCarReviews).

Volvo EX30 je prvým plnohodnotným elektromobilom švédskeho výrobcu a od svojho príchodu na trh zaznamenalo skvelé predajné čísla. Jazdili sme s týmto (nie takým malým) mestským crossoverom a vieme, prečo si ho zákazníci radi zaobstarávajú. Tu je päť najdôležitejších vlastností elektrického Volva EX30.

5 najlepších vlastností elektrického Volva EX30. Prečo také dobré predajné výsledky?
Foto: youtube.com/@VisualCarReviews

Volvo EX30 zaujme svojím vzhľadom, priestrannosťou a predovšetkým cenou. Vozidlo, ktoré nepochybne patrí do prémiového segmentu, je jedným z najdostupnejších elektromobilov ponúkajúcich takýto komfort a výbavu v jednom. Prečo sú však jeho predaje také dobré? Tu je päť podľa nás najdôležitejších vlastností elektromobilu EX30.

Volvo EX 30 zaujme detailmi

Švédsky výrobca sa s dizajnom svojho modelu EX30 trafil do čierneho. Minimalizmus tu neprekáža ako v Tesle a v skutočnosti si ho obľúbite na prvý pohľad. Na prvý pohľad je auto jednoduché vo všetkých možných smeroch. Ak sa však pozriete bližšie, všimnete si zaujímavé a dokonca pomerne vzrušujúce detaily.

Skvele vyzerajúce, reliéfne logo Volvo vpredu, medzera medzi panelmi, ktorá sa ohýba presne ako podbehy kolies. Všetky línie v predných a zadných svetlách. A to je len začiatok, pretože v interiéri je filozofia rovnaká. Máme kovové kľučky dverí so skvelým dotykom, ktoré sú predĺžením obloženia dverí. Máme tiež priesvitné obloženie vo vetracích otvoroch alebo zaujímavý výber materiálov. To všetko zaručuje, že sa v interiéri nemôžeme nudiť a že zakaždým objavíme niečo nové.

Nedostatok tlačidiel nie je tak hrozný

Spoločnosť Volvo sa vydala po stopách spoločností Tesla a Volkswagen, ktoré sa nedávno rozhodli vrátiť k fyzickým tlačidlám. Tie však v modeli Volvo EX30 chýbajú a všetky ovládacie prvky sú umiestnené na centrálnom tablete. Obrazovka je však vyhotovená veľmi dobre, je prehľadná a rýchlo reaguje na dotyk.

Ani pri jasnom svetle nie sú problémy s viditeľnosťou a všetky ovládacie prvky pôsobia pohodlne a prirodzene.

Dostatok priestoru napriek malým rozmerom

EX30 však najviac prekvapí tým, koľko priestoru ponúka vo vnútri. Vďaka inteligentným riešeniam vozidlo pôsobí dojmom, že je vo vnútri oveľa väčšie, než v skutočnosti je. Na stiesnený priestor sa tu nebudú sťažovať ani vodiči vysokí 200 centimetrov, ani cestujúci vzadu.

Vo vnútri Volvo EX30.

Samozrejme, nebude to skutočne obrovské rodinné auto. Ale na pohyb po meste bude určite úplne postačujúce.

Volvo EX30 jazdí skvele

Samozrejme, väčšina elektrických vozidiel je tichá, pohodlná a rýchla. Ale EX30 je skutočným potešením riadiť. Dokonca aj v základnej, najlacnejšej verzii má vozidlo výkon 268 koní, čo mu umožňuje zrýchliť z 0 na 100 km/h len za 5,1 sekundy. Okrem zrýchlenia má jednomotorový model ľahkú a svižnú prednú časť. Vďaka tomu je mimoriadne obratný na úzkych bočných cestách. Riadenie je dobre vyvážené a nakláňanie karosérie je obmedzené. EX30 ponúka veľký potenciál na zábavu.

Skvelý pomer ceny a kvality

Cena modelu Volvo EX30 na Slovensku sa začína na úrovni 38 980 EUR. Ak sa pozrieme na konkurenciu, prakticky žiadny výrobca nám nedokáže ponúknuť toľko za takúto cenu. Niet teda divu, že Volvo EX30 zaznamenáva skvelé predajné výsledky, a to nielen na Slovensku.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Volkswagen je pripravený predstaviť nové SUV. Bolo by skvelou voľbou pre konkurentov Seat a Škoda

Volvo EX90 ako prvé vozidlo v histórii s „pasom batérie“. Čo to je a na čo sa bude používať?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov