Novinky, Testy, Tipy, Zaujímavosti,

Nová funkcia Google Maps vám pomôže vyhnúť sa pokute. Ako nastavím ukazovateľ aktuálnej rýchlosti?

23.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@mks-mobile). Na navigačnej obrazovke sa objavilo malé okno. Malý, ale výkonný. Môže vodičovi ušetriť niekoľko desiatok eur. Lenže funkciu treba niekedy najprv aktivovať. Ako to...

23.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@mks-mobile).

Na navigačnej obrazovke sa objavilo malé okno. Malý, ale výkonný. Môže vodičovi ušetriť niekoľko desiatok eur. Lenže funkciu treba niekedy najprv aktivovať. Ako to urobiť?

Nová funkcia Google Maps vám pomôže vyhnúť sa pokute. Ako nastavím ukazovateľ aktuálnej rýchlosti?
Foto: youtube.com/@mks-mobile

Navigačnú aplikáciu Mapy Google používa každý mesiac až jedna miliarda ľudí na celom svete. Americký operátor je teda globálnym gigantom. Aby si však túto pozíciu udržal, musí sa neustále spoliehať na inovácie. Teraz prichádza s ďalšou. Ďalšia a mimoriadne dôležitá.

Mapy Google zobrazujú obmedzenie rýchlosti a aktuálnu rýchlosť vozidla

Mapy Google vďačia za svoj úspech svojej presnosti, ale aj mnohým informáciám, ktoré sa k vodičovi dostanú v reálnom čase. Aplikácia reaguje na informácie, ako je napríklad hustota premávky, a dokáže v reálnom čase navrhnúť zmeny trasy. Môže presmerovať vozidlo na inú cestu. Jeho vodič sa tak vyhne dopravným zápcham. Mapy Google vám však môžu pomôcť vyhnúť sa aj pokute. To všetko vďaka funkcii rýchlomeru a ukazovateľu rýchlostných obmedzení.

Na obrazovke aplikácie sa zobrazí ďalšie pole. V ňom sa zobrazí obmedzenie rýchlosti, ktoré sa vzťahuje na daný úsek. Tým to však nekončí. Hneď vedľa sa totiž zobrazuje aj aktuálna rýchlosť vozidla. Ak je v rámci limitu, pole je biele. Ak ho prekračuje, pozadie sa zmení na červené. To je signál pre vodiča, že by mal spomaliť. Takto sa môže vyhnúť dopravnej kontrole a pokute. Okrem toho bude jazdiť v rámci povolenej rýchlosti.

Ako zapnúť ukazovateľ rýchlosti v aplikácii Mapy Google?

Môže sa stať, že vodič vo svojej aplikácii nevidí ukazovateľ rýchlosti. Čo potom? Mal by urobiť dva kroky. Po prvé, musí sa uistiť, že má vo svojom telefóne najnovšiu verziu navigačného softvéru. Funkcia sa totiž zavádza v ďalších aktualizáciách. Po druhé, môže sa uistiť, že je táto možnosť v jeho programe povolená. Na tento účel by mal:

  1. spustite službu Mapy Google,
  2. kliknite na symbol profilu v pravom hornom rohu,
  3. kliknite na kartu Nastavenia,
  4. kliknite na možnosť navigácie,
  5. aktivujte funkciu obmedzenia rýchlosti a rýchlomeru.
Ako povoliť upozornenie na rýchlostný limit v Mapách Google.

Sú údaje o rýchlosti na Mapách Google presné?

Obmedzenie rýchlosti a ukazovateľ aktuálnej rýchlosti sú pre vodiča mimoriadne dôležité informácie. Môžu ho ochrániť pred meraním rýchlosti kamerou alebo radarom. Tento bod však vyvoláva zásadnú otázku. Nakoľko možno týmto údajom veriť?

  • Samotné údaje o rýchlosti sú pomerne presné. Uskutočňujú sa na základe zmeny polohy vozidla voči satelitu. Dovolím si tvrdiť, že takéto údaje môžu byť presnejšie ako údaje z merača rýchlosti auta. Je to preto, že rýchlomer niekedy nadhodnocuje rýchlosť až o 4 až 5 km/h.
  • Pri údajoch o rýchlostných obmedzeniach by ste mali byť opatrnejší. Aplikácia totiž nemusí vedieť napríklad o mieste rekonštrukcie cesty a s tým súvisiacim dodatočným obmedzením. Preto by ste tu mali byť ostražití. Nesústreďte sa len na navigačný systém, ale sledujte aj značky pri ceste.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Mapy Google detegujú mobilné policajné radary na meranie rýchlosti. Ako aktivovať túto funkciu

Vodičom sa teraz bude hodiť nová funkcia Google Maps. Pozrite sa do rohu obrazovky


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Detské autosedačky s normou R44.04 sú už neplatné – môžu sa ešte používať alebo ich predávať?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@chiccousababy). V obchodoch už nebude možné kúpiť novú detskú autosedačku bez označenia ECE R129. Len tie sú v súčasnosti schválené…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov