Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Nové mestské SUV by mohlo ohroziť bestseller značky KIA. Je to v mnohých ohľadoch skvelá voľba

24.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@4DriveTime). Najobľúbenejšou možnosťou je kombinácia špičkovej hybridnej mechaniky s populárnym typom karosérie SUV. Nie je ťažké nájsť takýto automobil v širokej ponuke KIA alebo Hyundai....

24.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@4DriveTime).

Najobľúbenejšou možnosťou je kombinácia špičkovej hybridnej mechaniky s populárnym typom karosérie SUV. Nie je ťažké nájsť takýto automobil v širokej ponuke KIA alebo Hyundai. Francúzi však vyťahujú svoje hybridné eso, aby ohrozili pozíciu juhokórejského Nira.

Nové mestské SUV by mohlo ohroziť bestseller značky KIA. Je to v mnohých ohľadoch skvelá voľba.
Foto: youtube.com/@4DriveTime

Príchod Renaultu Symbioz by mohol znížiť lesk kompaktného SUV značky KIA

KIA Niro je jedným z tých modelov, ktoré nepotrebujú okolo seba komerčne robiť veľa hluku, aby mal výrobca dôvod na radosť. Kompaktné SUV s karosériou bližšou crossoveru v novom prevedení je pre juhokórejskú značku dôležitým krokom vpred.

V každom ohľade sa teraz KIA Niro predstavuje ako zaujímavá možnosť pre tých, ktorí hľadajú všestranný hybridný model s veľmi dobrým pomerom ceny a výkonu. Nový Renault Symbioz reagujúci na hybridné ponuky konkurentov sa však môže pochváliť aj nízkou spotrebou paliva a ekologickým označením.

Pri predstavení nového modelu Symbioz, ktorý je na polceste medzi modelmi Captur a Austral, sa francúzska značka rozhodla okrem iného pre oveľa vyššiu užitočnú hmotnosť a motor s výkonom 145 koní. Vďaka tomu je teraz veľmi zaujímavou alternatívou pre model KIA Niro.

Okrem atraktívneho exteriéru ťaží samonabíjací francúzsky hybrid aj z kvalitných materiálov v interiéri. Renault Symbioz je veľmi dobre vybavený už v základnej výbave. Nie je prekvapením, že mnohí považujú mestské SUV značky Renault za atraktívnejšiu možnosť v porovnaní s KIA. A to aj napriek tomu, že kórejský model vo verzii Access so slabším motorom je lacnejší.

Koľko musíte minúť na nový Renault Symbioz?

Renault je už mnoho rokov jednou z najuznávanejších značiek v Európe. Francúzska značka má vynikajúci cit pre potreby trhu. Nie je preto prekvapením, že sa na vlne popularity stále viac a viac dostáva do popredia.

Úplne nový Renault Symbioz 2024 – Rodinné hybridné SUV strednej veľkosti.

Nový kompaktný Symbioz ponúka plne hybridný pohon E-Tech a automatickú prevodovku v každej z troch verzií výbavy. Najjednoduchšia verzia Techno začína na cene 28 900 EUR a umožňuje prejsť 60 km na elektrický pohon. Dlhý zoznam štandardnej výbavy zahŕňa:

  • 8″ disky z ľahkých zliatin,
  • multimediálny systém openR link 10,4″ s navigáciou,
  • indukčná nabíjačka pre smartfón,
  • cúvacia kamera,
  • bočné zrkadlá elektricky sklopné a ovládané, vyhrievané, so snímačom vonkajšej teploty,
  • posuvná zadná lavica s delením 1/3 – 2/3,
  • volant potiahnutý mäkkou ekokožou,
  • zadné svetlá, LED brzdové svetlá a LED denné svetlá,
  • predné/zadné/bočné parkovacie senzory a množstvo bezpečnostných systémov.

Multimediálny systém openR link so zabudovanými službami Google umožňuje navigáciu v reálnom čase, hlasové povely a používanie viac ako 50 aplikácií. Tento zaujímavý crossover nielenže skvele ilustruje angažovanosť značky v oblasti HEV motorov, ale okrem iného má aj všetko, čo môže ukradnúť zákazníkom jedného z najpredávanejších modelov Kia, modelu Niro.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Žiadny facelift. Najpredávanejšie SUV značky KIA prejde zásadnou modernizáciou

Ford Capri: koľko musíte zaplatiť za novú inkarnáciu klasiky a s čím sa dodáva?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov