Novinky, Suv/Crossover, Tipy, Zaujímavosti,

Nové hybridné SUV s predĺženým dojazdom

24.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@EVPedia). Dizajnová štúdia Karma Ivara „GT-UV“ je koncept, ktorý predpovedá ďalšie elektrické SUV a vozidlo s predĺženým dojazdom. Malý kalifornský výrobca Karma využil domáce podujatie...

24.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@EVPedia).

Dizajnová štúdia Karma Ivara „GT-UV“ je koncept, ktorý predpovedá ďalšie elektrické SUV a vozidlo s predĺženým dojazdom.

Nové hybridné SUV s predĺženým dojazdom.
Foto: youtube.com/@EVPedia

Malý kalifornský výrobca Karma využil domáce podujatie Monterey Car Week na to, aby svetu predstavil dizajnovú štúdiu Ivara „GT-UV“. Tento koncept predpovedá budúce SUV, ktoré bude elektrické a zároveň plug-in hybridné vozidlo s predĺženým dojazdom.

V prototype predpokladáme, že Karma Ivara bude súčasťou skupiny modelov, ktoré označia obnovenie značky. Finančná kríza pred niekoľkými rokmi prinútila spoločnosť znížiť počet zamestnancov v kalifornskom Irvine, no teraz sa chce zotaviť.

Elektrický model aj model s predĺženým dojazdom

Model má za cieľ ponúknuť dve verzie, ktoré by vyhovovali verejnosti a trhu: buď s čistým elektrickým pohonom, alebo s hybridným pohonom, kde elektrický motor dopĺňa benzínový motor na dobíjanie batérie.

Koncepčná štúdia Karma Ivara Design Study má aj skratku „GT-UV“ pre Grand Touring Utility Vehicle, teda extra luxusné SUV, ktoré je skôr doma medzi cestnými GT ako terénnymi vozidlami.

Karma chce vrátiť Ameriku späť na mapu ultra luxusu.

Nový športový a luxusný štýl „Comet Line“

Celkový štýl modelu Karma Ivara, aj keď vo forme dizajnovej štúdie, vychádza z najnovšej témy Karma „Comet Line“, ktorá sa začína nízkou, špicatou prednou časťou bez mriežky chladiča a pokračuje veľmi nízkymi líniami čelného a zadného skla.

Spodná časť amerického štvormiestneho vozidla sa vyznačuje použitím samoopravnej matnej povrchovej úpravy, ktorá vďaka mikroskopickej segmentácii minimalizuje škrabance a poškodenie karosérie.

Na cestách v roku 2027?

Dátum uvedenia sériovej verzie Karma Ivara na trh zatiaľ nebol oficiálne oznámený, ale možno ho očakávať okolo roku 2027, alebo aspoň po prvých dodávkach elektrického kupé Kaveya a elektrického sedanu Gyesera, ktoré by mali prísť v roku 2026.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Citroën C3 Aircross: Interiér sedemmiestneho crossoveru

Špičkové SUV značky sa zbavilo maskovania


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov