Motorky, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

Koniec sveta: Mansory sa pustil do Vespy! Jeho cena je šesťmiestna

25.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@devendrakushwaha9649). Nemecký tuner Mansory prekvapil celý automobilový svet. Namiesto ďalšieho Ferrari, Maserati alebo Porsche sa pustil do skromného talianskeho skútra. Výsledkom je Vespa Monaco Edition....

25.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@devendrakushwaha9649).

Nemecký tuner Mansory prekvapil celý automobilový svet. Namiesto ďalšieho Ferrari, Maserati alebo Porsche sa pustil do skromného talianskeho skútra. Výsledkom je Vespa Monaco Edition.

Koniec sveta: Mansory sa pustil do Vespy! Jeho cena je šesťmiestna.
Foto: youtube.com/@devendrakushwaha9649

Mansory je nemecká tuningová spoločnosť, ktorú v roku 1989 založil iránsky emigrant Kourash Mansory. Venuje sa zlepšovaniu vzhľadu a výkonu vozidiel luxusných značiek. Spoločnosť Mansory je známa predovšetkým tuningom rôznych modelov Ferrari a tým, že jej výtvory rozdeľujú fanúšikov automobilov na dva tábory.

Od Ferrari a Rolls-Royce až po skromnú Vespu. Prekvapivé rozhodnutie nemeckého tunera

Niektorí sú z nich nadšení, iní si myslia, že estetický spôsob Mansory prekračuje hranice dobrého vkusu a príliš sa posúva k glamouru. Tentoraz spoločnosť prekvapila všetkých, najmä stálych zákazníkov. Špecialisti Mansory predstavili variant Monaco Editon najznámejšieho skútra na svete, talianskej Vespy.

Najzaujímavejšie je, že spôsob, akým vylepšili malú jednokolku, je veľmi podobný tomu, ako sa ujímajú luxusné autá, ale kontext je úplne iný. Rovnaké materiály by ma znechutili v Rolls-Royce alebo Ferrrari, ale pre zábavný skúter sa hodia dokonale. Vespa Monaco Edition od Mansory je rovnako nápadná, ale nikto jej majiteľa neobviní, že sa chce chváliť bohatstvom, hoci tiež nie je lacná. Prvýkrát nemecká spoločnosť použila takýto názov, keď v roku 2012 ukázala svetu monackú verziu Ferrari 458 Spider. Teraz ho zákazníkom pripomenula.

Spoločnosť Mansory tradične používa veľa kože a uhlíkových vlákien. Všetky komponenty sú lakované vo výrazných farbách, ale pastelová modrá a zafírová dokonale ladia so zábavným skútrom značky Piaggio. Pred niekoľkými mesiacmi, v apríli 2024, spoločnosť predstavila prvú edíciu Vespa Monaco Edition, ktorá bola v národných farbách mestského štátu. Teraz sa rozhodla pre odvážnejšie farby. Zaujímavosťou je, že namiesto riešenia spaľovacej verzie skútra, ktorá je štylisticky stará takmer 80 rokov, sa Mansory rozhodol zmeniť model s elektromotorom. Prečo? To nie je známe, ale možno je to tým, že luxus má rád ticho.

Vespa Monaco Edition od Mansory má dokonca rodinný erb Grimaldiovcov

Vespa Monaco Edition by Mansory má blatníky a panely karosérie z lešteného karbónu a čalúnenie sedadiel ušité z pravej jemnej kože. Na boku je niekoľko log Mansory, ale sú prekvapivo diskrétne. Všímaví pozorovatelia si všimnú aj erb kniežacej rodiny Grimaldiovcov, ktorá v súčasnosti vládne Monaku. Jej predstaviteľom je okrem iného Albert II Grimaldi, syn kniežaťa Rainiera III a Grace Kelly. Okrem toho, že vládne Monaku a reprezentuje krajinu na zimných olympijských hrách, je knieža Albert aj známym automobilovým nadšencom a cestovateľom. Je jedným z najbohatších monarchov v Európe a jedinou hlavou štátu v histórii, ktorá dobyla oba geografické póly.

Súčasťou skútra je aj prúdová prilba farebne ladiaca s dvojkolke. Pokiaľ viem, technické parametre Vespy Elettrica sa nezmenili. Skúter má motor s výkonom 4 kW (5,44 k) a ponúka dojazd približne 100 km a maximálnu rýchlosť 70 km/h. Určite to nie je výkon hodný Ferrari, ale na preplnené ulice luxusnej štvrte Monte Carla sa hodí oveľa lepšie ako jedno z nich.

Nakoniec je tu mätúca otázka ceny. Mansory neprezrádza, koľko si chce za limitovanú edíciu Vespa Monaco účtovať, ale je ľahké odhadnúť, že to nebude lacné potešenie. Zákazníci značky očakávajú minimálne šesťciferné ceny a určite nebudú sklamaní. Najmä preto, že sa má vyrobiť len 99 exemplárov Vespa Monaco Edition.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

E-motocykle Roadster od spoločnosti Ola dosahujú rýchlosť viac ako 120 km/h za menej ako 3000 USD

Can-Am sa vracia na dve kolesá s elektrickými mestskými a terénnymi motorkami


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov