Novinky, Zaujímavosti,

Volvo pripravuje výrazný facelift SUV XC90. Aktualizácia bude predstavená v septembri

25.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoGuide). Volvo XC90 sa čoskoro dočká zásadnej aktualizácie. Vozidlo prejde kozmetickou úpravou, ale dostane aj nové motory a technológie. Klesajúci záujem o plne elektrické vozidlá...

25.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoGuide).

Volvo XC90 sa čoskoro dočká zásadnej aktualizácie. Vozidlo prejde kozmetickou úpravou, ale dostane aj nové motory a technológie. Klesajúci záujem o plne elektrické vozidlá prinútil niektorých výrobcov prehodnotiť svoje plány do budúcnosti. Preto sa aj tí najkategorickejší z nich rozhodli, že sa úplne nevzdajú áut s benzínovými motormi.

Volvo XC90 sa čoskoro dočká zásadnej aktualizácie. Vozidlo prejde kozmetickou úpravou, ale dostane aj nové motory a technológie.
Foto: youtube.com/@AutoGuide

Volvo napríklad pripravuje uvedenie prepracovaného modelu XC90, ktorý sa bude predávať spolu s elektrickým SUV EX90. Zákazníci tak budú mať k dispozícii hybridnú alternatívu v prípade, že im plne elektrický model nebude vyhovovať.

Švédska automobilka prezradila, že „výrazne osviežená“ XC90 bude mať premiéru na podujatí Deň 90/90, ktoré sa uskutoční 4. septembra. To naznačuje rozsiahly facelift, ale nie úplne nové vozidlo. Vzhľadom na súčasný stav automobilového trhu Volvo pravdepodobne uplatní podobnú stratégiu aj pri ostatných existujúcich modeloch, ktoré využívajú spaľovacie motory, a udrží ich relevantné, kým značka v roku 2030 neprejde na čisto elektrický pohon.

Významná aktualizácia modelu Volvo XC90. Čo môžeme očakávať?

Druhá generácia švédskeho SUV bola predstavená v roku 2014, pričom prvý facelift bol uvedený v roku 2019. Podľa Carscoops dostane „nové“ Volvo XC90 oveľa rozsiahlejšie estetické zmeny, aby sa viac podobalo elektrickému modelu EX90. Plnohodnotné SUV s najväčšou pravdepodobnosťou ponúkne aj mechanické vylepšenia s väčším dôrazom na elektrifikáciu spolu s najnovšími bezpečnostnými technológiami.

Oficiálna upútavka, ktorú zverejnila automobilka, odhaľuje masku nového modelu XC90, ktorá vyzerá viac tvarovaná ako maska elektrického modelu. Predné svetlomety sa síce mierne líšia, ale zachovávajú si grafiku v tvare písmena T, ktorá debutovala na druhej generácii modelu XC90.

Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne podrobnosti o tom, aké pohonné jednotky bude nová XC90 používať, ale určite to nebude diesel. Volvo od tohto typu pohonu úplne upustilo v marci tohto roka. Viac informácií sa dozvieme 4. septembra, keď Volvo predstaví novú XC90.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Toto SUV je ako hollywoodsky román – čím staršie, tým lepšie. Prečo je Volvo XC90 stále optimálnou voľbou na dlhé cesty po Európe?

Volvo už neurobí žiadnu chybu. Elektrické modely nevytlačia spaľovacie modely tak rýchlo


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov