Elektro, Tipy, Zaujímavosti,

Toto klasické Porsche 356A je elektrické – a má manuálnu prevodovku

25.8.2024 Redakcia Auto trendy Foto: youtube.com/@ElectricClassicCars) Ideálna kombinácia pre milovníkov klasických áut, ktorí sa chcú vyhnúť výparom a obavám o spoľahlivosť starých vozidiel? Porsche 356 bolo prvým sériovo vyrábaným modelom...

25.8.2024 Redakcia Auto trendy Foto: youtube.com/@ElectricClassicCars)

Ideálna kombinácia pre milovníkov klasických áut, ktorí sa chcú vyhnúť výparom a obavám o spoľahlivosť starých vozidiel?

Toto klasické Porsche 356A je elektrické – a má manuálnu prevodovku.
Foto: youtube.com/@ElectricClassicCars

Porsche 356 bolo prvým sériovo vyrábaným modelom nemeckého výrobcu športových vozidiel a model 356A znamenal pre spoločnosť veľký úspech, keď sa jej podarilo vyrobiť vyše 20 000 kusov.

Tieto prvé dvojmiestne vozidlá Porsche patria k najkrajším, pretože kombinujú jednoduchú a robustnú nemeckú techniku s elegantnými aerodynamickými líniami karosérie. Sú ľahké a obratné, ale so vzduchom chladeným 1,6-litrovým motorom s výkonom len 59 koní vzadu nie sú tým, čo by ste nazvali rýchlym – aspoň podľa moderných štandardov.

Spoločnosť Electric Classic Cars (ECC) so sídlom v Spojenom kráľovstve predstavila novú skrutkovaciu súpravu na prestavbu Porsche 356A z 50. rokov na elektrický pohon.

Nahradila ho elektromotorom

Ako uvidíte vo videu, spoločnosť ECC sa vzdala benzínového motora a nahradila ho elektromotorom Hyper9, ktorý dosahuje dvojnásobný výkon – 120 k a krútiaci moment 173 N.m.

Päťmodulová batéria s celkovou kapacitou približne 30 kilowatthodín, ktorú možno nabíjať zo zdroja striedavého prúdu s maximálnym výkonom 8 kW, umožňuje dojazd približne 100 až 120 kilometrov. Tri z týchto piatich modulov sa nachádzajú vzadu nad elektromotorom, zatiaľ čo zvyšné dva moduly sú vpredu, na mieste starej benzínovej nádrže.

Elektrické Porsche 356A.

Zatiaľ čo mnohé prestavby elektromobilov sa vzdávajú pôvodnej prevodovky vozidla v prospech priameho pohonu, pri ktorom je krútiaci elektromotor pripojený priamo k hnacím hriadeľom, spoločnosť ECC sa rozhodla zachovať štvorstupňovú prevodovku a spojku. To znamená, že vodič musí stále radiť prevodové stupne a cítiť mechanické spojenie s vozidlom namiesto toho, aby len zrýchľoval a brzdil.

Prestavaná 356A dostala aj niekoľko jemnejších vylepšení, ako sú o niečo širšie a nižšie profilové pneumatiky, silná protišmyková tyč vpredu, dobovo korektná sada vedrových sedadiel a moderný zvukový systém s Bluetooth a hands-free pripojením maskovaný ako klasické rádio.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nemci otestovali dojazd 20 elektrických vozidiel na diaľnici. Aj pri rýchlosti 130 km/h to vyzerá mizerne

Volkswagen už má nástupcu svojho SUV Tiguan Allspace. Tayron sa objavil na prvých snímkach


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Alfa Romeo Giulia 2.0 vyladená pre Torino: Vzduchové odpruženie a špeciálne zliatinové disky

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Techtalkyt1). Roky plynú, ale Alfa Romeo Giulia naďalej fascinuje nadšencov Alfy, tunerov a dokonca aj predajne príslušenstva, ktoré pri príležitosti…

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov