Elektro, Novinky, Tipy, Zaujímavosti,

BYD Seal 06 GT debutuje. Na trh vstúpi s výkonom viac ako 200 koní

27.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@UON-News-EV). Čínsky gigant BYD zverejnil prvé obrázky svojho nového modelu Seal 06 GT. Ide o prvý model GT, ktorý sa objaví v rodine BYD Ocean...

27.8.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@UON-News-EV).

Čínsky gigant BYD zverejnil prvé obrázky svojho nového modelu Seal 06 GT. Ide o prvý model GT, ktorý sa objaví v rodine BYD Ocean Network. Tento rad sa tak dočká väčšej rozmanitosti v ponuke.

BYD Seal 06 GT debutuje. Na trh vstúpi s výkonom viac ako 200 koní.
Foto: youtube.com/@UON-News-EV

BYD Seal 06 GT zatiaľ oficiálne len na obrázku

Podľa oficiálnej webovej stránky BYD Ocean v Číne je značka pripravená predstaviť model Seal 06 GT.

Spoločnosť BYD navrhla tento model špeciálne s ohľadom na mladých zákazníkov. Je založený na platforme 3.0 Evo a oficiálnu premiéru bude mať koncom augusta na autosalóne v Čcheng-tu. Ide o ďalšiu očakávanú premiéru výrobcu v Číne, takže začiatok septembra sľubuje byť v tomto smere naozaj horúci.

Seal 06 GT bude prvým modelom GT vyrobeným spoločnosťou BYD Ocean Network. Nasleduje teda ďalší vývoj série vozidiel Seal. Nové vozidlo v rodine nadväzuje na dizajn koncepčného vozidla OCEAN-M.

Predné a zadné svetelné skupiny boli aktualizované dizajnom inšpirovaným charakteristickými morskými prvkami značky. Pri pohľade na vozidlo z boku vidíme, že línia strechy je hladká a dokonale dopĺňa pás typu „through“. Celkový dizajn zdôrazňuje dynamiku vozidla a vďaka nízkej siluete vozidla vytvára rovnaký vizuálny efekt.

Dĺžka, šírka a výška modelu Seal 06 GT sú 4630 mm, 1880 mm a 1490 mm. Rozchod kolies modelu je 2820 mm. Pokiaľ ide o interiér, už skôr odhalené fotografie prezrádzajú, že odráža športový charakter modelu Seal 06 GT, pričom koncepcia dizajnu interiéru je zároveň veľmi minimalistická. Keďže ide o model GT, poďme sa porozprávať o výkone.

Seal 06 GT príde v dvoch verziách s rôznym výkonom a dojazdom

Pokiaľ ide o motorickú konfiguráciu, nový plne elektrický sedan Seal 06 GT sa objaví v dvoch verziách. Konkrétne s jednomotorovým pohonom zadných kolies a dvojmotorovým pohonom štyroch kolies.

BYD predstaví Seal 06 GT, produkčnú verziu konceptu Ocean-M, 30. augusta.

Prvý variant má dva motory s rôznymi výkonovými variantmi: 160 kW a 165 kW. Dvojmotorový model s pohonom všetkých štyroch kolies je vybavený asynchrónnym striedavým elektromotorom na prednej náprave s maximálnym výkonom 110 kW. Zadná náprava je vybavená synchrónnym motorom s permanentným magnetom s maximálnym výkonom 200 kilowattov.

Nové vozidlo preto dostane batérie s dvoma rôznymi kapacitami: 59,52 kWh alebo 72,96 kWh. Dojazd v závislosti od podmienok (CLTC) bude 505 km, 605 km a 550 km. Z toho posledný z nich sa predpokladá pre variant s pohonom všetkých štyroch kolies.

Zhang Zhuo, generálny riaditeľ predajného oddelenia Auto Ocean Network spoločnosti BYD, uviedol, že nové vozidlo integruje mnohé z prvých technológií spoločnosti BYD na svete. Poskytuje vynikajúci výkon z hľadiska estetiky, bezpečnosti, pohodlia, inteligencie, účinnosti a ďalších aspektov. Výrobca ho propaguje ako „prvé GT pre mladých ľudí“.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Spoločnosť BYD oznámila, že v roku 2025 uvedie na európsky trh 3 modely PHEV

MG zverejňuje prvé snímky konkurujúce Dacii Duster. Nové SUV sa začne predávať 28. augusta


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Detské autosedačky s normou R44.04 sú už neplatné – môžu sa ešte používať alebo ich predávať?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@chiccousababy). V obchodoch už nebude možné kúpiť novú detskú autosedačku bez označenia ECE R129. Len tie sú v súčasnosti schválené…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov