Elektro, Novinky, Správy, Zaujímavosti,

Bizarný svet: Čína vyrába falošné VW Beetle zo sklenených vlákien

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ElectricClassicCars). Wecan Beetle má elektrický motor a používa sa na svadby a propagačné akcie. Každý, kto má rád kreslené filmy alebo komiksy, si určite spomenie...

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ElectricClassicCars).

Wecan Beetle má elektrický motor a používa sa na svadby a propagačné akcie. Každý, kto má rád kreslené filmy alebo komiksy, si určite spomenie na postavu Bizarra, Supermanovho protivníka. Tento zloduch bol vytvorený duplikátorovým lúčom a je chybným klonom Supermana. Jeho planéta Bizarro World má tvar kocky a je prevrátenou Zemou: všetko, čo máme tu, existuje aj tam, ale nešťastným spôsobom.

Každý, kto má rád kreslené filmy alebo komiksy, si určite spomenie na postavu Bizarra, Supermanovho protivníka.
Foto: youtube.com/@ElectricClassicCars

Autá majú hranaté kolesá, záclony trčia z okien, čísla na hodinách sú pomiešané a nápisy sú napísané opačne. A hľa, keď si to vygooglíme, zistíme, že Číňania vyrábajú Volkswagen Beetle z bizarného sveta – a to nehovoríme o Ora Ballet Cat, štvordverovom elektromobile v štýle Beetle, ktorý starostlivo vyrába spoločnosť GWM Group.

Náš VW Beetle z paralelného vesmíru je surový a zle vyrobený. Nemôžete ho ani nazvať skutočným autom. Je to výrobok spoločnosti Wecan so sídlom v Čching-tao, meste na polceste medzi Pekingom a Šanghajom.

Spoločnosť Wecan sa špecializuje predovšetkým na výrobu prívesov a vozíkov na prepravu potravín podľa modelov z minulosti. Ich elektromotory sa používajú len na uľahčenie presunu vozidiel na krátke vzdialenosti, keďže tieto vozidlá nemožno registrovať.

VW Bus, Citroën a Vespa Ape

Vlajkovou loďou spoločnosti je príves s nerezovými stenami, ktorý pripomína slávne Airstreamy zo Spojených štátov. Sortiment pokračuje vozidlami, ktoré sa môžu pohybovať na vlastný pohon – ale nie príliš rýchlo a nie príliš ďaleko.

Na podvozok zo štvorhrannej rúry vybavený elektromotorom Wecan montuje laminátové karosérie s retro vzhľadom a kufrom, ktorý slúži ako kuchyňa, zmrzlináreň alebo obchod. Všetko je prispôsobené podľa objednávky zákazníka. (Niektorí ľudia si spomenú na retro zmrzlinárske dodávky)

K dispozícii sú vozíky, ktoré imitujú rôzne verzie trojkolesového vozidla Piaggio Ape, ako aj repliky vozidiel Citroën Type H (1948 – 1981) a VW T1 „Bus“ (1949 – 1967). Pod pojmom „repliky“ rozumieme takmer karikatúrne kópie pôvodných vozidiel. Niektoré dokonca nie sú odliate zo skutočných vozidiel, ale z 3D modelov navrhnutých spoločnosťou Wecan. A tak mnohé z nich majú šarm stavebnice Revell, ktorú zlepilo osemročné dieťa.

Novým produktom dňa je Wecan Beetle, dosť odporný klon VW Beetle. Karoséria je jednodielny blok zo sklených vlákien, ktorý spája blatníky/krídla s centrálnou časťou karosérie a spája ich do jedného odliatku. Vizuálne pripomína nemecký model z roku 1968, so vzpriamenými svetlami a elegantnými nárazníkmi. Niektorým čitateľom však pripomína aj modely zo 70. rokov po 1303 alebo Mexico Beetle. Nech je to akokoľvek, jeho rozmery zodpovedajú rozmerom skutočného Volkswagenu, ale to je asi tak všetko.

Takmer verná kópia

Podľa cenníka Wecan sa auto dodáva s kompletným systémom osvetlenia, ale nástavce na fotografiách nemajú s originálom nič spoločné. Kľučky a gombíky sú neprimerane veľké a určite boli vyrobené z materiálu, ktorý bol k dispozícii už vo fabrike.

Nárazníky, tiež vyrobené zo sklených vlákien, sú natreté striebornou farbou a namontované pod ich pôvodnou pozíciou, čo dodáva zakriveniu predných blatníkov zvláštny vzhľad. Podľa brožúry je vozidlo vyrobené zo skutočného sklolaminátu, a nie z akrylátu, ako by sa dalo očakávať.

Pôvodná mriežka chladenia motora pod zadným oknom bola zakrytá. Podbehové lišty boli odstránené a bočné zrkadlá sú zrkadlá na motorku. Na druhej strane sú dvere pripevnené bežnými pántmi a nezodpovedajú karosérii. Najzvláštnejšie je, že karoséria sa zdá byť vysoko nad podvozkom. Kolesá a pneumatiky tiež vyčnievajú z blatníkov.

Vo vnútri vyzerá Wecan ešte menej ako VW Beetle. Podlaha je hladká, bez stredového tunela. Prístrojová doska je tiež vyhladená a zjednodušená a nachádza sa na nej malý digitálny displej. Sú tu dva pedále, pričom brzdový pedál je v hornej časti sklopný. Sedadlá sú čalúnené umelou kožou a sú tenké. Sklo dverí aj čelné sklo sa zdajú byť pevné a vrstva polyuretánu sa snaží tlmiť teplo.

Maximálna rýchlosť 35 KM

Elektromotor umiestnený vzadu je napájaný z bežných olovených akumulátorov. V tejto konfigurácii dosahuje vozidlo maximálnu rýchlosť 35 km/h a na dve nabitia (ktoré trvajú šesť až osem hodín) prejde 50 km.

To je dostatočné na účely, ktoré sa od tejto čínskej figuríny Volkswagenu očakávajú: Svadobné jazdy, krátke výlety pre turistov, reklamné vystúpenia a výklady. Treba poznamenať, že nemecká značka nikdy oficiálne nepredávala originálny VW Beetle v Číne. Ak nemáte Beetle, vezmite si Wecan.

A každý, kto si myslí, že tento chrobák z multiverza je lacný, sa mýli. V Číne je jeho hodnota FOB (vývoz) 6 755,69 EUR podľa aktuálneho kurzu. Ak si objednáte viac ako päť kusov, za každý z nich zaplatíte 6 755,69 EUR. V tejto krajine by ste za tieto ceny mohli nájsť celkom dobré originálne Chrobáky.

A vyzerá to tak, že Wecan sa pri tom nezastaví. Na fotografiách sú zachytené ďalšie modely v areáli továrne, napríklad Mini spred roku 2000, minibus Mercedes L 319 (1955-1968) a VW T2. Duplikačný lúč Mundo Bizarro je v plnom prúde.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Čínsky falošný chrobák. Volkswagen sa snaží predaj zablokovať. Neúspešne

V jaskyni sa našlo viac ako 50 opustených áut. Zabudnuté klasické vozidlá Volkswagen


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Fernando Alonso dostal svoj Aston Martin Valkyrie

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Je to skvelý darček od spoločnosti Aston Martin. Mercedes SLR, 458 Italia, Honda NSX a McLaren Elva sú len…

Môžete na parkovisku jazdiť bez vodičského preukazu?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@rachelcavera8360) Mnohí dnešní vodiči sa prvýkrát učili šoférovať na parkovisku za panelákom alebo pred zatvoreným obchodným domom.Na takomto parkovisku nie…

Vzbura proti politike EÚ. Už budúci rok môžu milióny ľudí prísť o prácu

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Nové emisné normy CO2, ktoré Európska únia ukladá výrobcom automobilov, nadobudnú účinnosť v januári 2025. Zdá sa, že boli…

Ak vykladáte tovar, môžete svoje vozidlo zastaviť v zóne so zákazom zastavenia alebo státia?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/c/KooperativanaPojistovna). Ak je vaše auto plné batožiny alebo máte tovar, ktorý chcete naložiť alebo vyložiť, je legálne parkovať v zóne…

Detské autosedačky s normou R44.04 sú už neplatné – môžu sa ešte používať alebo ich predávať?

18.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@chiccousababy). V obchodoch už nebude možné kúpiť novú detskú autosedačku bez označenia ECE R129. Len tie sú v súčasnosti schválené…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov