Elektro, Novinky, Zaujímavosti,

Volkswagen predviedol novinky v oblasti dodávok. Transporter T7 rozvíri trh

20.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoCorps). Výrobca z Wolfsburgu predstavil siedmu generáciu ikonickej dodávky. Nový Volkswagen Transporter T7 debutuje v niekoľkých karosárskych variantoch, niekoľkých verziách výbavy a so širokou škálou...

20.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoCorps).

Výrobca z Wolfsburgu predstavil siedmu generáciu ikonickej dodávky. Nový Volkswagen Transporter T7 debutuje v niekoľkých karosárskych variantoch, niekoľkých verziách výbavy a so širokou škálou agregátov. Je ešte praktickejší, pohodlnejší na používanie a bezpečnejší. Užitočnú novinku sme si zblízka prezreli počas veľtrhu IAA v Hannoveri.

Výrobca z Wolfsburgu predstavil siedmu generáciu ikonickej dodávky. Nový Volkswagen Transporter T7 debutuje v niekoľkých karosárskych variantoch
Foto: youtube.com/@AutoCorps

Podobne ako Golf alebo Passat, aj Volkswagen Transporter je skutočnou automobilovou ikonou. Už viac ako 75 rokov sprevádza táto ikonická dodávka veľké korporácie, menšie podniky a veľké a aktívne rodiny. Po novom Multivane a elektrickom ID. Buzz teraz prišiel čas na uvedenie siedmej generácie modelu radu T.

Nový Volkswagen Transporter – ikonická dodávka v novom šate

Tá sa uskutočnila počas tohtoročného veľtrhu IAA v Hannoveri. Výrobca z Wolfsburgu okrem hybridného Multivanu a nových variantov elektrického ID. Buzz, ukázal úplne nový Transporter. A to hneď v niekoľkých príchutiach, pretože siedma generácia dodávky sa ponúka vo verziách Furgon (zameraná na prepravu tovaru), Furgon Plus (nákladový priestor, sedadlá v druhom rade, rôzne priečky), Kombi (zameraná na prepravu osôb) a vo verzii s dvojitou kabínou a skriňovou karosériou alebo platformou a s dlhým rázvorom alebo vyššou strechou. Jednoducho povedané – je z čoho vyberať.

Nový Transporter sa dodáva aj ako deväťmiestna Caravelle, určená na komerčnú prepravu osôb. Tento samostatný model je k dispozícii v troch verziách výbavy, t. j. základná Caravelle, stredná Life a najvyššia Style. Podobne ako dodávky, aj osobný Caravelle je k dispozícii s predĺženým rázvorom a dodáva sa v terénnom variante PanAmericana.

Nový Volkswagen Transporter – lepší v každom ohľade

Od roku 1949 sa Volkswagen Transporter zmenil už mnohokrát a zakaždým k lepšiemu. V prípade siedmeho vydania to nie je inak a – čo je najdôležitejšie – dodávka sa na cestách stále vyznačuje charakteristickou prednou časťou s veľkým logom uprostred chladiča. Novú generáciu možno rozpoznať aj podľa svetlometov s prepracovaným svetelným podpisom LED, prepracovaných zadných svetiel, nového označenia a, samozrejme, osvieženého interiéru.

V kabíne modelov Transporter a Caravelle sa spojili dva svety – máme tu modernú časť s digitálnymi obrazovkami, ale je tu aj priestor pre tradičné a pohodlné používanie fyzických tlačidiel. Vďaka tomu je ovládanie multimédií a najdôležitejších funkcií jednoduché a bezpečné. Nový rad T je vybavený aj množstvom USB a 12V zásuviek alebo – v plug-in hybridnej a elektrickej verzii – dokonca tromi 230V zásuvkami. Štandardná výbava teraz okrem iného zahŕňa digitálne meracie prístroje, dotykový displej systému infotainmentu a elektrickú ručnú brzdu.

Z praktického hľadiska je ešte lepší ako predtým. Objem batožinového priestoru Transportera vo verzii kombi s normálnym rázvorom a štandardnou strechou je teraz 5,8 m3, čo je o 10 % viac ako u jeho predchodcu. Vo verzii s dlhým rázvorom a vysokou strechou sa tento objem naopak zvýši na 9,0 m3.

Navyše, maximálne užitočné zaťaženie, ktoré sa dosiahlo zväčšením ložného priestoru, je teraz 1,33 tony (o 0,13 tony viac ako u jeho predchodcu). Výrobcovi sa tiež podarilo zvýšiť maximálnu hmotnosť prívesu, ktorý môže Transporter ťahať, o 0,3 tony – hmotnosť takéhoto prívesu teraz dosahuje 2,8 tony (s brzdou, pri sklone 12 %).

Nový Volkswagen Transporter – výkon, sila a verzie

Siedma generácia Volkswagen radu T debutuje so širokou ponukou až šiestich pohonných jednotiek. Pri uvedení vozidla na trh je na výber dieselový (TDI), plug-in hybridný (eHybrid) a dokonca aj plne elektrický variant (e-Transporter a e-Caravelle).

Dieselové agregáty ponúkané v novom modeli T7 sú k dispozícii v dvoch výkonových variantoch – 150 alebo 170 k. Výkonnejší z nich je štandardne spojený s 8-stupňovou automatickou prevodovkou, ktorá je pre slabšie varianty k dispozícii za príplatok, keďže štandardom je 6-stupňová manuálna prevodovka. Modely s motormi TDI si navyše môžete objednať s pohonom všetkých kolies 4MOTION.

Volkswagen Transporter eHybrid s pohonom plug-in (PHEV) má celkový systémový výkon 232 k, ktorý sa prenáša na prednú nápravu prostredníctvom automatickej prevodovky. V plne elektrických variantoch e-Transporter a e-Caravelle Start budú mať zákazníci na výber z troch výkonových verzií – 136 k, 218 k a 286 k. Bez ohľadu na verziu sú všetky nakoniec vybavené lítium-iónovou batériou s využiteľnou kapacitou 64 kWh (netto).

Volkswagen ID.Buzz teraz so širšou ponukou pohonných jednotiek

S uvedením nového modelu Transporter sa rozšírila ponuka elektrických modelov ID.Buzz. Okrem verzie ID. Buzz Pro s normálnym rázvorom (NWB), výkonom 286 k a batériou s kapacitou 79 kWh debutovala verzia s dlhým rázvorom (LWB) a väčšou batériou s kapacitou 86 kWh, ktorá poskytuje dojazd až 487 km (podľa WLTP).

K rozsahu sa pripája aj ID. Buzz GTX s pohonom všetkých štyroch kolies, ktorý sa dodáva v dvoch verziách rázvoru a s dvoma rôznymi batériami. Tá s normálnym rázvorom sa dodáva s batériou s čistou kapacitou 79 kWh, ktorá ponúka dojazd až 423 km (podľa WLTP). Na druhej strane variant LWB má batériu s čistou kapacitou 86 kWh a dojazdom až 475 km (podľa WLTP).

Ďalšou novinkou v ponuke dodávok je model ID. Buzz Cargo 4MOTION s pohonom všetkých štyroch kolies, ktorý sa dodáva len v kratšej verzii (NWB) s batériou s kapacitou 79 kWh a dojazdom až 432 km. V tomto vydaní môže ťahať brzdený príves s hmotnosťou až 1 800 kg – predtým to bolo 1 200 kg.

V Hannoveri bol vystavený aj preukaz totožnosti. Buzz Cargo v chladiarenskej verzii s karosériou od spoločnosti Wükaro. V blízkej budúcnosti bude modelové portfólio doplnené o tri základné verzie – ID. Buzz Pure, ID. Freestyle Buzz a ID. Buzz Pure Cargo s motormi s výkonom 170 koní a 59 kW batériou.

Volkswagen Multivan s výkonnejším hybridným pohonom a pohonom 4MOTION

Na IAA v Hannoveri mal premiéru aj Volkswagen Multivan eHybrid s pohonom všetkých kolies 4MOTION. Celkový výkon systému je 245 k a lítium-iónový akumulátor s kapacitou 19,7 kWh umožňuje prekonávať dlhé vzdialenosti len na elektrický pohon. Srdcom elektrifikovaného pohonu je benzínový motor 1,5 TSI evo s turbodúchadlom VTG s variabilnou geometriou.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nový Volkswagen Transporter T7 si zachová motor TDI, ale dostane elektrickú verziu

Nová Kalifornia v tomto roku. Je známe, čo sa chystá pre obytný automobil Bullik


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Dacia pokračuje v testovaní pripravovaného SUV Bigster. Nový model bude mať premiéru v októbri

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Passionauto458). Uvedenie nového SUV Dacia Bigster na trh sa rýchlo blíži. Budúce SUV bude oficiálne predstavené na autosalóne v Paríži.…

Škoda Fabia oslavuje 25. výročie

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@dmkeithskodawakefield3730). Škoda Fabia má 25 rokov a bola predstavená 14. septembra 1999 na autosalóne vo Frankfurte. Za posledných 25 rokov…

Superrýchle vlaky bez rušňovodičov? V Japonsku už čoskoro

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: x.com/gigafactories). Prichádzajú plne autonómne superrýchle osobné vlaky? V Japonsku sa už o štyri roky začne testovanie najmodernejšej technológie na vlakoch…

Bizarný svet: Čína vyrába falošné VW Beetle zo sklenených vlákien

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@ElectricClassicCars). Wecan Beetle má elektrický motor a používa sa na svadby a propagačné akcie. Každý, kto má rád kreslené filmy…

Prizmatická batéria, ktorá sa dobije za 10 minút, je realitou

19.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@Carscoops). Spoločnosť StoreDot začala pracovať na svojich nových prizmatických bunkách začiatkom roka. Teraz izraelská spoločnosť uvádza, že jej nové články…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov