Elektro, Novinky, Suv/Crossover, Zaujímavosti,

Peugeot robí šach mat s novými verziami SUV. Nekompromisné riešenie nedáva konkurencii šancu

21.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV). Od uvedenia prvých elektromobilov na trh sa toho veľa zmenilo. Peugeot robí ďalší veľký krok vpred tým, že dopĺňa svoj rad SUV o skutočné...

21.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@YouCarTV).

Od uvedenia prvých elektromobilov na trh sa toho veľa zmenilo. Peugeot robí ďalší veľký krok vpred tým, že dopĺňa svoj rad SUV o skutočné rekordné vozidlá z hľadiska dojazdu.

Od uvedenia prvých elektromobilov na trh sa toho veľa zmenilo. Peugeot robí ďalší veľký krok vpred tým, že dopĺňa svoj rad SUV
Foto: youtube.com/@YouCarTV

Peugeot posúva hranice autonómie elektrických vozidiel

Francúzsky výrobca práve zasadil veľkú ranu svojim konkurentom. Oznámil, že uvádza na trh nové verzie modelov E-3008 a E-5008 s predĺženým dojazdom. Tieto elektrické SUV sú oficiálne najlepšie vo svojej triede vďaka batérii „made in France“ a jej výkonu. Dojazdy podľa WLTP verzií s dlhým dojazdom totiž dosahujú 700 km a 668 km.

V neustále sa meniacom svete elektrických vozidiel si tak možno dovoliť dlhé cesty s menším počtom zastávok. Elektrické SUV značky Peugeot teraz môžu napríklad absolvovať trasu Paríž – Nice len s dvoma zastávkami. Výsledky, ktorými sa môže pochváliť francúzska značka, spôsobujú konkurencii skutočné bolesti hlavy.

Nesporní králi v kategórii elektrických SUV

Peugeot sa zvyšovaním cestovných schopností svojich SUV ničoho nevzdáva. Navyše, verzie Long Range modelov E-3008 a E-5008 zostávajú rovnako komfortné. Zvýšený dojazd neohrozuje výkon 230 koní, priestrannosť priestoru pre cestujúcich ani objem batožinového priestoru.

Peugeot E-5008 sa tak stáva mimoriadne atraktívnou ponukou pre rodiny, ktoré hľadajú pohodlné elektrické SUV. Tento model, rovnako ako E-3008 Long Range, sú nespornými hviezdami nadchádzajúceho parížskeho autosalónu.

Technologické klenoty francúzskej značky ťažia z batérie s využiteľnou kapacitou 96,9 kWh, ktorá sa vyrába v gigafabrike ACC v Douvrine. Dokonale sa spájajú s efektívnou konštrukciou platformy STLA Medium „BEV-by-design“, ktorá bola navrhnutá od základu. Vďaka tomu sa medzi kolesá môže uložiť viac energie.

Modely Peugeot E-3008 a E-5008 sa zlepšili aj v ďalšom dôležitom parametri – rýchlosti nabíjania. Francúzsky výrobca nielen posúva hranice autonómie, ale aj stanovuje nové.
Foto: youtube.com/@YouCarTV

Francúzske vozidlá SUV zaručujú pokoj

Modely Peugeot E-3008 a E-5008 sa zlepšili aj v ďalšom dôležitom parametri – rýchlosti nabíjania. Francúzsky výrobca nielen posúva hranice autonómie, ale aj stanovuje nové.

Čas nabíjania SUV z 20 % na 80 % v režime 4, pri predpoklade až 160 kW na nabíjačkách, bude 27 minút. To znamená, že na prejdenie ďalších 150 km stačí stráviť na nabíjačke 10 minút.

Stojí za to vedieť, že oba nové modely Long Range využívajú výhody programu PEUGEOT Allure Care. Ide o záruku na celé vozidlo až na 8 rokov alebo 160 000 km. Majitelia týchto vozidiel sa teda nemusia obávať o elektromotor, preplňovanie, prevodovku ani kľúčové elektrické a mechanické komponenty. Peugeot Allure Care navyše dopĺňa záruku na vysokonapäťovú batériu na obdobie 8 rokov/160 000 km.

Čas ukáže, ako trh prijme týchto nových silných elektrických hráčov. Niet však pochýb o tom, že sa umiestňujú na vrchole svojej kategórie.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

SUV Peugeot takmer za nič. Na Slovensku stačí 17 990 eur, aby ste si hneď vyzdvihli dobre vybavený exemplár

SUV značky Peugeot cestou na vrchol narazí na bariéru. Toto je nový veľmi lacný a rovnako dobrý konkurenčný model


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Nový tank 300 Hybrid 2025: Brutálne lacný konkurent Toyoty Land Cruiser

21.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CarExpertAus). Tank 300 Hybrid 2025 je výzvou pre európske, americké a japonské SUV. Čínsky model prekvapuje svojou cenou a technológiami.…

Pokazil sa mi DPF filter. Čo teraz, môžem jazdiť bez filtra?

21.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@alexandralxndr2071). Úlohou DPF filtra je znižovať škodlivé emisie. Tu sa dozviete, po akom čase ho treba vymeniť a kedy je…

Škoda Fabia alebo moderné a luxusné Audi? Tieto autá stoja prakticky rovnako

21.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@CARSARENA). Škoda je aj naďalej jedným z najobľúbenejších výrobcov automobilov na Slovensku. Modely ako Octavia alebo Fabia sa stali stálicami…

Lotus Theory 1 Concept – auto, ktoré bude základom budúcich modelov Lotus

21.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@PlanetCarNews). Lotus predstavil svoj nový elektrický koncept, štúdiu, ktorá bude základom pre jeho nové vozidlá a technológie. Theory 1 váži…

Takto odstránite škrabance z karosérie. Všetko, čo potrebujete, sú 2 prísady, ktoré máte v kuchyni

21.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoGears). Škrabance na karosérii môžu pokaziť náladu každému majiteľovi vozidla. Nejde len o estetickú stránku, drobné škrabance znižujú hodnotu vozidla…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov