Pravidlá, Správy, Tipy, Zaujímavosti,

Kamery s umelou inteligenciou zaznamenali 109 detí bez bezpečnostných pásov

24.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GreyBrucePublicHealth). Vysoká pokuta je tu najmenším rizikom. Devonská a cornwallská polícia vidí červenú – a nielen na semaforoch. Policajný zbor odhalil, že jeho kamery poháňané...

24.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GreyBrucePublicHealth).

Vysoká pokuta je tu najmenším rizikom. Devonská a cornwallská polícia vidí červenú – a nielen na semaforoch. Policajný zbor odhalil, že jeho kamery poháňané umelou inteligenciou zaznamenali znepokojujúci trend: ľudia sa jednoducho nepripútavajú.

Kamery s umelou inteligenciou zaznamenali 109 detí bez bezpečnostných pásov.
Foto: youtube.com/@GreyBrucePublicHealth

Viac ako 100 detí bolo počas leta zachytených na kamerách bez bezpečnostných pásov. Áno, čítate správne – deti, už od batoliat.

Najmodernejšie kamery

Najmodernejšie kamery s umelou inteligenciou, ktoré sa v regióne objavili v posledných rokoch, nie sú obyčajné dopravné kamery. Sú umiestnené vyššie ako zvyčajne, nazerajú do vozidiel a zaznamenávajú všetko od vodičov prilepených k telefónom až po cestujúcich, ktorí sa zrejme rozhodli, že volant by mohol byť lepším držadlom ako bezpečnostný pás.

Len za dva mesiace prichytili viac ako 2 000 ľudí na cestách bez bezpečnostných pásov. A z tohto ohromujúceho počtu bolo 109 detí. Takmer počuť kolektívne úškrny na tvárach príslušníkov bezpečnosti cestnej premávky.

Adrian Leisk, vedúci oddelenia bezpečnosti cestnej premávky devonskej a cornwallskej polície, nešetrí slovami. „Snažím sa pochopiť, prečo si ľudia myslia, že je v poriadku nepoužívať bezpečnostné pásy, najmä mladí ľudia vo svojich vozidlách,“ povedal, viditeľne zmätený touto myšlienkou. Podľa neho súčasná pokuta 500 libier jednoducho nestačí. Vyzýva vládu, aby zvýšila pokuty, a navrhuje, že pekný trojbodový bonus na vodičský preukaz by mohol povzbudiť k lepšiemu správaniu.

Policajti budú chodiť domov

A to nie je všetko. Ak vaše dieťa prichytia bez bezpečnostného pásu, očakávajte zaklopanie na dvere. Nie, nie je to Zúbková víla – policajti budú chodiť domov, aby sa porozprávali so zákonnými zástupcami o tomto alarmujúcom trende. Leisk naznačil, že tieto návštevy sú súčasťou „bezpečnostnej kontroly“, aby sa uistil, že každý chápe vážne riziko: pri náraze by nepripútaný rodič mohol doslova rozdrviť svoje dieťa. To je jeden zo spôsobov, ako zničiť rodinný výlet.

Polícia dúfa, že tieto kamery s umelou inteligenciou – a vysoké pokuty – ich upozornia na to, že bezpečnostné pásy nie sú len na parádu. Takisto by radi zachytili ľudí, ktorí používajú telefóny alebo sa z nejakého bizarného dôvodu chytajú volantu, akoby sa nachádzali v scéne automobilovej naháňačky.

Vzhľadom na to, že cesty teraz sledujú kamery s umelou inteligenciou, vodiči v Devone a Cornwalle by možno mali prehodnotiť svoj neformálny vzťah k bezpečnostným pásom. Ak vás totiž nechytí umelá inteligencia, chytí vás polícia.

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Za ako dlho vytriezviete po pive? Kedy si sadnúť za volant po vodke? Čo je to virtuálny alkoholtester?

Detské autosedačky s normou R44.04 sú už neplatné – môžu sa ešte používať alebo ich predávať?


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

1321 km na jedno natankovanie. Omoda 9 je pripravená

23.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@GregDennisReviews). Spoločnosť Chery International vidí v Európe veľkú príležitosť na úspech. K modelom Omoda 5 a Jaecoo 7 čoskoro pribudne…

Defender Plug-In Hybrid – Pripravený na mestskú džungľu

23.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Defender je jedno z najznámejších mien v motorizme, ikonický model medzi nadšencami off-roadov. Nová generácia spája terénne schopnosti svojho…

Za ako dlho vytriezviete po pive? Kedy si sadnúť za volant po vodke? Čo je to virtuálny alkoholtester?

23.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheHomebrewChallenge). Ako dlho sa dá vydržať triezvy? Podľa štatistík sa približne 65 % všetkých nehôd spôsobených vodičmi pod vplyvom alkoholu…

Môžete riadiť auto s manuálnou prevodovkou, ak ste chodili do školy na automatickú?

22.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Motortion Films). Čoraz viac ľudí, ktorí sa chcú naučiť šoférovať, navštevuje autoškoly na vozidlách s automatickou prevodovkou. Ale ak získajú…

Nemecká vláda hľadá riešenia na pomoc Volkswagenu

22.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@TheWheelNetwork). Nemecká vláda zvažuje opatrenia na podporu Volkswagenu, vyhlásil vo štvrtok vicekancelár a minister hospodárstva Robert Habeck na otázku týkajúcu…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov