Elektro, Suv/Crossover, Zaujímavosti,

Napriek svojim rozmerom tieto autá takmer nič nerobia. V auguste boli zakúpené najmä tieto 3 modely

26.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars). Vozidlá SUV napriek svojej veľkosti nie vždy veľa fajčia. Plug-in hybridy (PHEV) môžu spotrebovať v priemere približne 1 liter paliva na 100 km. Čím...

26.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@DPCcars).

Vozidlá SUV napriek svojej veľkosti nie vždy veľa fajčia. Plug-in hybridy (PHEV) môžu spotrebovať v priemere približne 1 liter paliva na 100 km. Čím viac sa jazdí po meste, tým je spotreba nižšia. V auguste trh s týmito vozidlami v Európe poháňali najmä 3 modely.

Vozidlá SUV napriek svojej veľkosti nie vždy veľa fajčia. Plug-in hybridy (PHEV) môžu spotrebovať v priemere približne 1 liter paliva na 100 km.
Foto: youtube.com/@DPCcars

Hoci sú plug-in hybridy úsporné a ekologické, často sú spojené so značnými nákladmi. Vysoké ceny znamenajú, že zákazníci, ktorí chcú elektrifikovaný pohon, si už skôr vyberajú plne elektrické vozidlá (BEV) ako PHEV. Z údajov spoločnosti JATO Dynamics vyplýva, že v auguste bolo v Európe zaregistrovaných viac ako dvakrát viac vozidiel BEV (125 070 kusov) ako plug-in hybridov (53 366 kusov).

V auguste sa počítali len tieto 3 modely

Prieskum sa týkal 27 krajín Európskej únie a Spojeného kráľovstva. Z analýzy počtu registrácií z týchto krajín vyplynulo, že najsilnejšia trojka segmentu zviedla minulý mesiac veľmi tvrdý súboj o triumf. S najlepším výsledkom nakoniec skončilo august 2024 BMW X1 s 2 883 registráciami. V porovnaní s rovnakým mesiacom predchádzajúceho roka ide o 33-percentné zlepšenie.

O niečo horší výsledok zaznamenal Ford Kuga (2 812 kusov), ktorý si pre zmenu v auguste pohoršil o 34 % oproti predchádzajúcemu mesiacu. Podobne vysoký predaj zaznamenalo iba Volvo XC60 Plug-In Hybrid, tretie v poradí. S 2 718 registráciami sa mu podarilo zaznamenať 44-percentné zlepšenie oproti augustu 2023. Tieto 3 modely boli jediné, ktoré minulý mesiac prekročili hranicu 2 000 registrácií.

Štvrtý Mercedes GLC bol už s necelou tisíckou kusov (1 774) jasnou stratou na prvú trojku. Piate miesto obsadil jediný model mimo kategórie SUV v prvej desiatke, Mercedes triedy E.
Foto: youtube.com/@DougDeMuro

Mierne horšie výsledky zaznamenal zvyšok stratil veľa.

Štvrtý Mercedes GLC bol už s necelou tisíckou kusov (1 774) jasnou stratou na prvú trojku. Piate miesto obsadil jediný model mimo kategórie SUV v prvej desiatke, Mercedes triedy E. Jeho 1 465 registrácií predstavuje nárast o 295 % v porovnaní s augustom minulého roka. Výrazné zlepšenie o 161 percent možno pozorovať aj v prípade šiesteho modelu Kia Niro (1 368). Zaujímavosťou je, že tento model predbehol svoj sesterský model Sportage o celé tri kusy (1 365). Ford Kuga (2 812 kusov), ktorý mal pre zmenu august horší ako vlani o 34 percent. len tretie Volvo XC60 Plug-In Hybrid malo ešte predaj na podobne vysokej úrovni. S 2 718 registráciami sa mu podarilo zaznamenať 44-percentné zlepšenie oproti augustu 2023. Tieto 3 modely boli jediné, ktoré minulý mesiac prekročili hranicu 2 000 registrácií.

V auguste sa muselo predať viac ako 1 260 vozidiel PHEV, aby sa dostali do prvej desiatky v Európe. Tento výkon sa podaril modelom Hyundai Tucson (1 269), Toyota C-HR (1 263) a Cupra Formentor (1 261).

Redakcia Auto trendy.

Súvisiace články:

Nové SUV značky Volvo sa už vyrába. Odstráni EX90 konkurenciu?

Dôležité vyhlásenie spoločnosti Volvo. Všetko sa to týka nákladných vozidiel


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Najčítanejšie

Odporúčame

Volvo uvedie do roku 2026 na trh 10 nových modelov a aktualizácie existujúcich modelov

25.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@AutoTraderTV). Volvo sa chystá oživiť svoj modelový rad novými modelmi, ako aj aktualizáciami existujúcich modelov. Do roku 2026 uvedie na…

USA by mohli zakázať autá vybavené čínskou technológiou

25.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@USATODAY). Spojené štáty by mohli zakázať predaj automobilov, ktoré využívajú hardvérové a softvérové technológie od čínskych dodávateľov. Ako dôvod sa…

Výrobcovia automobilov žiadajú väčšiu podporu EÚ

25.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: youtube.com/@crospotter13). Európski výrobcovia automobilov chcú, aby EÚ prijala opatrenia, keďže dopyt po elektromobiloch klesá. Chcú, aby sa v Európe uvoľnili…

Budú sa airbagy aktivovať aj vtedy, keď sa na prístrojovej doske rozsvieti výstražná kontrolka?

25.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/New Africa). Európsky cestný zákon vyžaduje, aby všetci výrobcovia automobilov vybavili vozidlá predávané v EÚ systémom airbagov. Ide o jeden…

Vodiči, pozor! Od 1. októbra sa mení pravidlo pre zimné pneumatiky

25.9.2024 Redakcia Auto trendy (Foto: shutterstock.com/Mickanside). Od októbra vstupuje do platnosti dôležitá zmena týkajúca sa zimných pneumatík, ktorá môže priniesť pokuty alebo dokonca zákaz jazdy.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov